Perła, Chmielowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6460

To fakt ciężko to wziąć z półki...
    Świetnie to opisałeś... cierpka woda... gazowana...

Comment

• dlugas
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2006.04
      • 4014

Piłem ją wczoraj, jako 3 po 2 innych perłąch (export i niepaster.)
      Jest najgorsza, prawie bez smaku, lekko kwaśno cierpka cisowianka.
      Tragedia

A dekadę temu PERŁA była w tej samej cenie co teraz, ale smakowało jak piwo i to smaczne piwo.

Nie kupię już chyba nigdy tego wynalazku.
      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Candlekeep
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.11
        • 367

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
        A dekadę temu PERŁA była w tej samej cenie co teraz, ale smakowało jak piwo i to smaczne piwo.
        To prawda - dekadę temu to właśnie Perła Chmielowa sprawiła, że inaczej spojrzałem na piwa i zacząłem świadomie wybierać, czemu warto poświęcić swoją uwagę i czas, a w stronę czego nawet nie spoglądać. Szkoda, że tak nisko to piwo upadło.

Comment

• blk01
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.12
          • 18

Z braku alternatyw wziąłem dziś na mecz 2 buteleczki. Katastrofa, Smakuje jak szklanka wody z 5cl wódki. Jest gorsze od kazdego koncernowego piwa, Tatra i Harnaś smakują lepiej. Nie wiem, wymienne butelki i moze jakieś inne oszczędności?

Comment

• rafalmcc
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2010.10
            • 1

perła chmielowa

panowie naprawdę dziwiłem się poprzednikowi bo zawsze uważałęm że perła jest co najmniej o klasę wyżej od koncernówek tzn grupa zywiec,kp...kupiłem dziś w żabce perłe chmielową i wypiłem je po dość bardzo przeciętnym lechu pils...i naprawdę wydaje się ochydna,potwiedzam ostry smak i zapach spirytusu...naprawdę nie polecam...czuję się rozczarowany

Comment

• emes
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.08
              • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafalmcc Wyświetlenie odpowiedzi
              ...naprawdę wydaje się ochydna...
              Ohyda się rozprzestrzenia, także w pisowni.

Comment

• lasiek
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2005.08
                • 23

Dramat. Woda gazowana z chemicznymi posmakami. Dawno nie piłem tak złego piwa.

Comment

• dlugas
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2006.04
                  • 4014

Odświeżyłem znowu smak, było jak zwykle w wiecznej promocji czyli prawie w cenie wody mineralnej

Piana: po przelaniu spora, średnie pęcherze, po minucie nie został ani jeden pęcherzyk na powierzchni, szkło po niej czyściutkie.

Zapach: praktycznie brak, może jakaś minimalna nuta słodowa

SMAK: woda, woda, woda, i po przełknięciu jakaś minimalna "chmielowa")?) goryczniunia i znowu woda. Słodowości czy czegoś nawet podobnego tu brak. Piwo całkowicie pozbawione jakiejkolwiek pełni, nie jest też wytrawne jest po prostu wodnisto-nijakie. Całe szczęście że nie jest kwaskowate i brak mu drażniących gardło dziwnych posmaków, jak to się często zdarza innym koncerniakom.

Lubisz wodę o smaku piwa to możesz kupić.

CENA: 1,99zł w promocji, raczej nie do powtórzenia, choć prawdopodobnie 2drugie 0,5litra by weszło, w końcu to prawie"woda"
                  Last edited by dlugas; 2013-04-19, 12:17.

Comment

• chris1985
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2011.07
                    • 227

Odświeżyłem znowu smak, było jak zwykle w wiecznej promocji czyli prawie w cenie wody mineralnej

Piana: po przelaniu spora, średnie pęcherze, po minucie nie został ani jeden pęcherzyk na powierzchni, szkło po niej czyściutkie.

Zapach: praktycznie brak, może jakaś minimalna nuta słodowa

SMAK: woda, woda, woda, i po przełknięciu jakaś minimalna "chmielowa")?) goryczniunia i znowu woda. Słodowości czy czegoś nawet podobnego tu brak. Piwo całkowicie pozbawione jakiejkolwiek pełni, nie jest też wytrawne jest po prostu wodnisto-nijakie. Całe szczęście że nie jest kwaskowate i brak mu drażniących gardło dziwnych posmaków, jak to się często zdarza innym koncerniakom.

Lubisz wodę o smaku piwa to możesz kupić.

CENA: 1,99zł w promocji, raczej nie do powtórzenia, choć prawdopodobnie 2drugie 0,5litra by weszło, w końcu to prawie"woda"

Ja tam mam w Rakszawie blisko sklep Centrum Delikatesy, to tam można kupić Perłe chmielowa w czerwonej butelce, moim zdaniem bardzo dobre piwko.
                    Tylko moje piwo mnie rozumie...

Comment

• dlugas
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2006.04
                      • 4014

Wątpię by ta w czerwonej butelce jest innym piwem, ale z chęcią bym spróbował.
                      Sprawdzałeś parametry obydwóch wersji?

Comment

• chris1985
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2011.07
                        • 227

Wątpię by ta w czerwonej butelce jest innym piwem, ale z chęcią bym spróbował.
                        Sprawdzałeś parametry obydwóch wersji?
                        W sumie mam tylko czerwona butelkę. Piwo ma 6% alk. ekstraktu - nie podano. Zawiera słód jęczmienny i jest pasteryzowana -to w sumie wszystko co się dowiedziałem. Tą z zielonej butelki też piłem, ale tam już nie czułem w smaku chmielu z tego co pamiętam to piwo mnie rozczarowało.
                        Tylko moje piwo mnie rozumie...

Comment

• dlugas
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2006.04
                          • 4014

Puszkę już wywaliłem, ale nie wydaje mi się żeby tam było aż 6%

chyba jest 5,6% choć na stronie nadal piszą 6%

Ja tej wodzie ledwo bym 4% dał

Comment

• leona
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.07
                            • 5853

Ostatnio miałem okazję wypić wersje laną i butelkową. Nad ta pierwszą można spuścić zasłonę milczenia - słodkawy, napój chmielowy.
                            Butelka nieco lepsza ale tylko przez to, że miała nieco mocniej zaznaczony smak chmielowy, goryczka tak samo nikła.

Comment

• Javox
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2009.11
                              • 6460

Upadek sięgnął dna... a chyba jeszcze ktoś puka od spodu...

Dawniej to było coś.... ale to było baaaardzo dawno...

Comment

• dlugas
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2006.04
                                • 4014

Obecnie jest w promocji w moim sklepie za 1,79zł, nie kupię, wolę mineralną, bo w tej samej cenie mam 3x więcej podobnego smaku.

Comment

Przetwarzanie...
                                X