A dekadę temu PERŁA była w tej samej cenie co teraz, ale smakowało jak piwo i to smaczne piwo.
To prawda - dekadę temu to właśnie Perła Chmielowa sprawiła, że inaczej spojrzałem na piwa i zacząłem świadomie wybierać, czemu warto poświęcić swoją uwagę i czas, a w stronę czego nawet nie spoglądać. Szkoda, że tak nisko to piwo upadło.
Z braku alternatyw wziąłem dziś na mecz 2 buteleczki. Katastrofa, Smakuje jak szklanka wody z 5cl wódki. Jest gorsze od kazdego koncernowego piwa, Tatra i Harnaś smakują lepiej. Nie wiem, wymienne butelki i moze jakieś inne oszczędności?
panowie naprawdę dziwiłem się poprzednikowi bo zawsze uważałęm że perła jest co najmniej o klasę wyżej od koncernówek tzn grupa zywiec,kp...kupiłem dziś w żabce perłe chmielową i wypiłem je po dość bardzo przeciętnym lechu pils...i naprawdę wydaje się ochydna,potwiedzam ostry smak i zapach spirytusu...naprawdę nie polecam...czuję się rozczarowany
Odświeżyłem znowu smak, było jak zwykle w wiecznej promocji czyli prawie w cenie wody mineralnej
Piana: po przelaniu spora, średnie pęcherze, po minucie nie został ani jeden pęcherzyk na powierzchni, szkło po niej czyściutkie.
Zapach: praktycznie brak, może jakaś minimalna nuta słodowa
SMAK: woda, woda, woda, i po przełknięciu jakaś minimalna "chmielowa")?) goryczniunia i znowu woda. Słodowości czy czegoś nawet podobnego tu brak. Piwo całkowicie pozbawione jakiejkolwiek pełni, nie jest też wytrawne jest po prostu wodnisto-nijakie. Całe szczęście że nie jest kwaskowate i brak mu drażniących gardło dziwnych posmaków, jak to się często zdarza innym koncerniakom.
Lubisz wodę o smaku piwa to możesz kupić.
CENA: 1,99zł w promocji, raczej nie do powtórzenia, choć prawdopodobnie 2drugie 0,5litra by weszło, w końcu to prawie"woda"
Odświeżyłem znowu smak, było jak zwykle w wiecznej promocji czyli prawie w cenie wody mineralnej
Piana: po przelaniu spora, średnie pęcherze, po minucie nie został ani jeden pęcherzyk na powierzchni, szkło po niej czyściutkie.
Zapach: praktycznie brak, może jakaś minimalna nuta słodowa
SMAK: woda, woda, woda, i po przełknięciu jakaś minimalna "chmielowa")?) goryczniunia i znowu woda. Słodowości czy czegoś nawet podobnego tu brak. Piwo całkowicie pozbawione jakiejkolwiek pełni, nie jest też wytrawne jest po prostu wodnisto-nijakie. Całe szczęście że nie jest kwaskowate i brak mu drażniących gardło dziwnych posmaków, jak to się często zdarza innym koncerniakom.
Lubisz wodę o smaku piwa to możesz kupić.
CENA: 1,99zł w promocji, raczej nie do powtórzenia, choć prawdopodobnie 2drugie 0,5litra by weszło, w końcu to prawie"woda"
Ja tam mam w Rakszawie blisko sklep Centrum Delikatesy, to tam można kupić Perłe chmielowa w czerwonej butelce, moim zdaniem bardzo dobre piwko.
Wątpię by ta w czerwonej butelce jest innym piwem, ale z chęcią bym spróbował.
Sprawdzałeś parametry obydwóch wersji?
W sumie mam tylko czerwona butelkę. Piwo ma 6% alk. ekstraktu - nie podano. Zawiera słód jęczmienny i jest pasteryzowana -to w sumie wszystko co się dowiedziałem. Tą z zielonej butelki też piłem, ale tam już nie czułem w smaku chmielu z tego co pamiętam to piwo mnie rozczarowało.
Ostatnio miałem okazję wypić wersje laną i butelkową. Nad ta pierwszą można spuścić zasłonę milczenia - słodkawy, napój chmielowy.
Butelka nieco lepsza ale tylko przez to, że miała nieco mocniej zaznaczony smak chmielowy, goryczka tak samo nikła.
Comment