A dekadę temu PERŁA była w tej samej cenie co teraz, ale smakowało jak piwo i to smaczne piwo.
To prawda - dekadę temu to właśnie Perła Chmielowa sprawiła, że inaczej spojrzałem na piwa i zacząłem świadomie wybierać, czemu warto poświęcić swoją uwagę i czas, a w stronę czego nawet nie spoglądać. Szkoda, że tak nisko to piwo upadło.
Z braku alternatyw wziąłem dziś na mecz 2 buteleczki. Katastrofa, Smakuje jak szklanka wody z 5cl wódki. Jest gorsze od kazdego koncernowego piwa, Tatra i Harnaś smakują lepiej. Nie wiem, wymienne butelki i moze jakieś inne oszczędności?
panowie naprawdę dziwiłem się poprzednikowi bo zawsze uważałęm że perła jest co najmniej o klasę wyżej od koncernówek tzn grupa zywiec,kp...kupiłem dziś w żabce perłe chmielową i wypiłem je po dość bardzo przeciętnym lechu pils...i naprawdę wydaje się ochydna,potwiedzam ostry smak i zapach spirytusu...naprawdę nie polecam...czuję się rozczarowany
Odświeżyłem znowu smak, było jak zwykle w wiecznej promocji czyli prawie w cenie wody mineralnej
Piana: po przelaniu spora, średnie pęcherze, po minucie nie został ani jeden pęcherzyk na powierzchni, szkło po niej czyściutkie.
Zapach: praktycznie brak, może jakaś minimalna nuta słodowa
SMAK: woda, woda, woda, i po przełknięciu jakaś minimalna "chmielowa")?) goryczniunia i znowu woda. Słodowości czy czegoś nawet podobnego tu brak. Piwo całkowicie pozbawione jakiejkolwiek pełni, nie jest też wytrawne jest po prostu wodnisto-nijakie. Całe szczęście że nie jest kwaskowate i brak mu drażniących gardło dziwnych posmaków, jak to się często zdarza innym koncerniakom.
Lubisz wodę o smaku piwa to możesz kupić.
CENA: 1,99zł w promocji, raczej nie do powtórzenia, choć prawdopodobnie 2drugie 0,5litra by weszło, w końcu to prawie"woda"
Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2013-04-19, 12:17.
Odświeżyłem znowu smak, było jak zwykle w wiecznej promocji czyli prawie w cenie wody mineralnej
Piana: po przelaniu spora, średnie pęcherze, po minucie nie został ani jeden pęcherzyk na powierzchni, szkło po niej czyściutkie.
Zapach: praktycznie brak, może jakaś minimalna nuta słodowa
SMAK: woda, woda, woda, i po przełknięciu jakaś minimalna "chmielowa")?) goryczniunia i znowu woda. Słodowości czy czegoś nawet podobnego tu brak. Piwo całkowicie pozbawione jakiejkolwiek pełni, nie jest też wytrawne jest po prostu wodnisto-nijakie. Całe szczęście że nie jest kwaskowate i brak mu drażniących gardło dziwnych posmaków, jak to się często zdarza innym koncerniakom.
Lubisz wodę o smaku piwa to możesz kupić.
CENA: 1,99zł w promocji, raczej nie do powtórzenia, choć prawdopodobnie 2drugie 0,5litra by weszło, w końcu to prawie"woda"
Ja tam mam w Rakszawie blisko sklep Centrum Delikatesy, to tam można kupić Perłe chmielowa w czerwonej butelce, moim zdaniem bardzo dobre piwko.
Wątpię by ta w czerwonej butelce jest innym piwem, ale z chęcią bym spróbował.
Sprawdzałeś parametry obydwóch wersji?
W sumie mam tylko czerwona butelkę. Piwo ma 6% alk. ekstraktu - nie podano. Zawiera słód jęczmienny i jest pasteryzowana -to w sumie wszystko co się dowiedziałem. Tą z zielonej butelki też piłem, ale tam już nie czułem w smaku chmielu z tego co pamiętam to piwo mnie rozczarowało.
Ostatnio miałem okazję wypić wersje laną i butelkową. Nad ta pierwszą można spuścić zasłonę milczenia - słodkawy, napój chmielowy.
Butelka nieco lepsza ale tylko przez to, że miała nieco mocniej zaznaczony smak chmielowy, goryczka tak samo nikła.
Na etykiecie z dopiskiem "Koźlak dubeltowy" oraz na kapslu (nowym) "Sezonowe specjalności". Czyli zapowiada się być może odświeżenie starszych produktów (porter dostał już wcześniej nowy wygląd) oraz stworzenie czegoś nowego. Być może na bazie doświadczeń ze...
Comment