Zachęcony tymi postami kupiłem "perlistą" butelkę i puszkę (butelkowe znacznie lepsze, choć w wypadku innych producentów niestety czasem bywa odwrotnie). No i Perła baardzo mi się spodobała. Ma wszystko co trzeba, przy czym nic nie przeważa. Jest delikatna, ale nie wodnista. Daję ocenę 4+ na 6. I żałuję, że nie kupiłem więcej.
Perła, Chmielowa
Collapse
X
-
Perła zmieniła sie na lepsze gdzieś w okolicach 1995-97. Zaczęło się od kuflowej (jej smak zawsze będzie mi się kojarzył z Logą Mistrzów). Wieść gminna w Lublinie głosiła, że z okazji 150 lecia browaru 1 996 roku zafundowano sobie nową linie produkcyjną i... od tej pory Perłe po prostu da się pić."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
pianka dość gęsta, długo sie utrzymuje, mocny zapach chmielowy, dobre nasycenie CO2, mocny posmak goryczki, ogólnie smaczne piwo do wypicia w większej ilosci ale bez rewelacji
Moja ocena: [3.725]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Czapayew napisał(a)
Perła zmieniła sie na lepsze gdzieś w okolicach 1995-97. Zaczęło się od kuflowej (jej smak zawsze będzie mi się kojarzył z Logą Mistrzów). Wieść gminna w Lublinie głosiła, że z okazji 150 lecia browaru 1 996 roku zafundowano sobie nową linie produkcyjną i... od tej pory Perłe po prostu da się pić.
Trudno jest dziś określić jej smak ,ale pamiętam jaka kwaśna była jej następczyni pasteryzowana.Jestem ciekaw jak smakował niepasteryzowany np:Żywiec ,Okocim ,Tyskie itp.Czy tak wiele tracimy na smaku piwa poprzez pasteryzację.
Comment
-
-
Piwo niczego sobie. Przyzwoity smak, lekko urozmaicony. Ma charakterystyczną nutę trudną do określenia. Jedno z lepszych polskich piw. Szkoda, że tak mało doceniane.
Moja ocena: [4.1]Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment