Kupione w Carrefour Bemowo.Piękny kolor i wspaniała klarowność.Niestety-piany prawie zupełnie brak!Smak bardzo łagodny,chmielowy;bardzo żałuje że jest pażdziernik,a nie lipiec-to piwo musi pięknie gasić pragnienie w upalne dni.Duży minus za kolor butelki.Reasumując-to jeden z lepszych pilsów,jakie miałem ostatnio okazje obalić.Prawie tak dobre jak Łomżyńskie Eksportowe...
Perła, Chmielowa
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowo – złoty odpowiedni dla piwa o tej zawartości ekstraktu, klarowne. [4]
Piana: Biała,średniej gęstości, początkowo wysoka później dość szybko opada, pozostawia ślady na ściankach kufla. [3]
Zapach: Chmielowy z charakterystycznym dla mniejszych browarów zapachem w tle. [3]
Smak: Orzeźwiający chmielowy ze średnią goryczką. Nie czuć pełności. [3.5]
Wysycenie: Zdecydowanie za słabe. [2]
Opakowanie: Przeciętne, wszystkie ważniejsze informacje na etykiecie. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.225]Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, barzdo ładny [4.5]
Piana: na początku śliczna biała o drobnych pęcherzykach, szybko opadłą zostaaiwjąc jedynie obrączkę przy sciankch szklanki [2.5]
Zapach: chmielowy, słodki, ale przebija kwaśnota??? data przydatności jeszcze pól roku, więc skąd ta kwaśnota [3.5]
Smak: w smaku kwasu niet i super! Delikatny goryczkowy smak długo utrzymuję sie na podniebieniu, a cieniu delikatne nutki słodowe [4.5]
Wysycenie: niby w porządku, tylko dlaczego tapiana taka mizerna [4]
Opakowanie: zielona butelka beee, ale reszta bez zarzutu, bardzo ładne, zawiera wszystko co potrzeba, kapsel firmowy tez fajny, a chmielowe szyszeczki na kontrze poprostu śliczne. Za te szyszeczki zapominam o zielonej butelce [4.5]
Uwagi: cztając niektóre posty o swietnej pianie zastanawiam się skąd ta róznica. Temperatura ok, waznośc również, piwo dobre, ale wizualnie średnio
Moja ocena: [3.925]Poszukuję
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnożółty, klarowny, głęboki [3.5]
Piana: początkowo bardzo gęsta i wysoka, szbko siada pozostawiając gruby kożuch, drobonpęcherzykowa, trwała, pozostawia ślad na szkle [3.5]
Zapach: lekko chmielowy, ciekawy, bez naleciałości owocowych [3]
Smak: mało wyrazisty, czuć lekką goryczkę [3]
Wysycenie: przecietne, bardzo szybko przestało,pracować i w czasie konsumpcji coś odrywało sie od dna [3]
Opakowanie: informacje o piwie poprawne, eytkiety kolorystycznie dopoasowane do opakowania [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.075]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13[cztając niektóre posty o swietnej pianie zastanawiam się skąd ta róznica.
Kupuje raz na kilka tygodni skrzyneczke i z zona degustujemy. I kazda skrzynka jest na tyle rozna, ze z zona oceniamy biezaca "partie". Jeszcze do niedawna Perla byla bardzo aromatyczna, piana byla drobna i bardzo trwala a odstepstwa od smaku czyli jakies kwachy i inne takie byly wyjatkiem. Niestety, od pewnego czasu te kwachy i piana utrzymujaca sie krocej niz w wodzie minerlanej z sokiem staje sie norma. Nie wiem co jest tego przyczyna, pewnie wieczne modyfikacje procesu technologicznego wprowadzane przez nalogowych innowatorow.
Jeszcze gorszy los spotkal moim zdaniem fenomenalne piwo Zwierzyniec ktore pierwszy raz mialem okazje probowac w samym browarze kilka lat temu i po prostu zachwycilo mnie. Pozniej Zwierzyniec zostal przejety przez Perle, obecnie piekny zwierzyniecki browar jest chyba juz tylko magazynem a samo piwo zupelnie nie przypomina tamtego. Szkoda...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika XaveryPIje Perle regularnie od paru lat i widze wrecz na biezaco jak sie ono zmienia. Niestety chyba na niekorzysc.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowne. [4]
Piana: Biała, po nalaniu wysoka, po jakimś czasie opada i tworzy poszarpaną warstwę na powierzchni piwa. [4]
Zapach: Dość słabo wyczuwalny, czuć chmiel i właściwie nic więcej. [3]
Smak: Bardzo niewyraźne w smaku. Przelatuje przez gardło, nie pozostawiając żadnych ciekawych doznań smakowych. Goryczka dość wyraźna, jednak nie zmienia to faktu, że piwo jest wodniste. [3]
Wysycenie: Dość spore, dla mnie w porządku. [4.5]
Opakowanie: Zielona butelka 0,5l, bardzo ładne etykiety utrzymane w zielonej kolorystyce, kapsel dedykowany. Profesjonalizm w każdym calu. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
-
Jestem osobiście wielkim fanem Perły, ale tylko butelkowej gdyz ta z puszki nie ma dlamnie żadnego smaku (sikowata). Natomiast nowa (no juz nie taka nowa) odsłona w zielonej butli jest dlamnie spełnieniem oczekiwań, od długiego już czasu wieczorem przynajmniej jedna musze wypić, i świetnie mi poprawia chómor
Comment
-
-
ok, a coś na temat piwa?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment