Krakus obok Brackiego to jedyne co ratuje koncern Żywiec.
Żywiec, Krakus
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Zdecydowanie 100 punktów dla Krakusa na 100 możliwych. I to od zwolennika mocnych. Jednocześnie stwierdzam ze smutkiem : na wyspie od łaaadnych paru miesięcy Krakusa niet.Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
Musze powiedziec że od jakiegos czasu gdy jestem w knajpie i mam do wyboru Krakusa lub inne piwo zawsze biorę Krakusa, poprostu smakuje mi to piwo.
a btw czy słyszeliście lub może widzieliście gdzieś inny produkt Żywca: Zimowe? od kilku dni ganiam po Łodzi i nie mogę go nigdzie dostać.
Comment
-
-
endriu napisal/a
(...) czy słyszeliście lub może widzieliście gdzieś inny produkt Żywca: Zimowe? od kilku dni ganiam po Łodzi i nie mogę go nigdzie dostać.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
slavoy napisal/a
No właśnie. W końcu sezon się zaczyna. Czyżby w tym roku nie mieli zamiaru wypuszczać tego zacnego Piwka?
Comment
-
-
A to szkoda. Co do Krakusa to czy nie był on rozlewany do puszek przed 91, za granicą?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Wydawało się, że zostałem przekonany prze Żywca w kwestii "Krakusa" w puszkach, ale po zapytaniu Adama16 wątpliwości wróciły.
Teraz jednak znowu sądzę, że zetknąłem się z Krakusem w takiej wersji wcześniej, niż w 1991 roku (myślę, że był to rok 1990), i na 100% tamto piwo było puszkowane za granicą (pamiętam, że zwróciłem na ten szczegół uwagę).
Comment
-
-
Czy jest możliwe iż:
a) ktoś puszkował to piwo za granicą bez wiedzy browaru?
b) ktoś podszywał się pod produkt Żywca?
Bo kojarzy mi się puszkowany Krakus jeszcze w drugiej połowie lat 80-tych. A było to na terenie Belgii. Ale może coś mi się kiełbasi.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Krakus ??? HHmmmm ??? Bardzo fajne piwko, wręcz wyśmienite. Mam tylko jedną uwagę w stosunku do tego brawarka: ma strasznie bladą barwę. Dla mie jest to rzadko spotykany odcień piwa. Polecam wszystkim którzy gustują w piwach 12,5. Gorycz tego piwa jest wyczuwalna w znacznym stopniu. Jeszcze raz polecam.Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)
Comment
-
-
A Krakusa ostatnio widuję tylko w puszkach. A to takie fajne piwo.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment