Żywiec, Krakus

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ryan
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2001.03
    • 10

    #16
    Zapewniam, ze obok Ryana beda te piwa namyslowskie tez.

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23928

      #17
      ooo, widzę że kolega Ryan ujawnił się widząc Ryana w poście
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      • Cezar
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.05
        • 1349

        #18
        A tak nawiasem mówiąc nie wiem, czy pamiętacie, ale "Krakus" był jednym z pierwszych polskich piw sprzedawanych w puszkach (napełnianych jeszcze chyba wówczas za granicą). Były to lata osiemdziesiąte. Smakował wybornie, zresztą takim pozostał do dziś. Tak trzymać, Browarze Żywiec.

        Comment

        • Fruńka
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.07
          • 95

          #19
          Piję właśnie Krakusa i znając to piwo nie pamiętałam, że jest tak dobre. Wyjaśnienie: dawniej kiedy je pijałam byłam jeszcze nie uświadomiona ( w kwestii piw oczywiście ) Miałam naście lat teraz mam??? i smakuje rewelka. Brak mi odwagi by rzec iż jest chyba lepszy niż „standardowy” Żywiec. Piana prawie jak śmietana, a smak jak 18-letniej dziewczyny. Jest po prostu pycha.

          Comment

          • adam16
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.02
            • 9865

            #20
            Widzę, że ktoś sięgną po zasoby z mojej dostawy...
            Browar Hajduki.
            adam16@browar.biz
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

            Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

            Comment

            • kiszot
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2001.08
              • 8108

              #21
              W Bytomiu do zdobycia w połowie sklepów.
              Nie przepadam specjalnie za Żywcem,ale KRAKUS jest OK!!!
              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

              Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
              So von Natur, Natur in alter Weise,
              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

              Comment

              • zythum
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.08
                • 8305

                #22
                ja też ;ubię Karkusa ale tylko mocno schłodzonego
                To inaczej miało być, przyjaciele,
                To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

                Rządzący światem samowładnie
                Królowie banków, fabryk, hut
                Tym mocni są, że każdy kradnie
                Bogactwa, które stwarza lud.

                Comment

                • MSZ
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.08
                  • 10

                  #23
                  a mnie nie smakuje

                  Krakusik? cóż.. no jest w sklepikach Bielska i Białej.. nie mogę jednak powiedzieć, żebym w nim gustował. Zbyt lekki... Wogóle żywczyk to już nie to samo co wiele lat temu. Takie było piweczko z etykietą informującą, że sobie niejaki Stawski je importuje... Ech.. stare dobre czasy.

                  Comment

                  • Cezar
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.05
                    • 1349

                    #24
                    Ostatnio pojawiło się na rynku piwo Żywca o nazwie Tatra (sakramencko dobre piwo spod samiućkich Tater - cytuję z pamięci, mogłem coś pokręcić). Moim zdaniem, smakuje ono identycznie jak Krakus. Być może jest to też wręcz Krakus sprzedawany pod alternatywną nazwą.

                    A Wy co o tym sądzicie?

                    Comment

                    • adam16
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2001.02
                      • 9865

                      #25
                      Cesar, toż Tartra to nie jest wcale nowe piwo. Tylko jego dostępność jest ostatnio większa. I wcale nie smakuje jak Krakus.
                      Browar Hajduki.
                      adam16@browar.biz
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                      Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                      Comment

                      • Cezar
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.05
                        • 1349

                        #26
                        Coż. Nie twierdziłem, że tak jest na pewno. Muszę w takim razie wykonać analizę porównawczą i ewentualnie jeszcze raz się wypowiem.

                        Comment

                        • Conrad
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2001.04
                          • 41

                          #27
                          Fruńka, dla mnie Krakus jest dużo lepszy od Żywca i niestety w niektórych miejscach droższy - ale i tak się opłaca! Mieszkałem przez ostatnie trzy lata w Anglii ale mimo to z wszystkich dostępnych jasnych piw wolę Krakusa. Jeśli pamięć mnię nie myli to Tatra Pils jest warzony "pod nadzorem" w browarze Leżajska, i raczej nie ma co porównywać tego piwa do Krakusa. Ogólnie z wszystkich polskich piw zawsze wybieram Krakusa bo najbardziej je lubię. Jest po prostu nie do zastąpienia...

                          Comment

                          • marcopolok
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.10
                            • 2334

                            #28
                            w pełni się zgadzam!! Po pierwszej parti nowej tatry w Żywcu
                            80% znanych mi konsumetów pojechało na wycieczkę do Rygi
                            Więc porównanie do Krakusa jest zupełnie nie na miejscu
                            Krakus jest na 5 ale rzeczywiście się ostatnio się zmienił
                            bez brody...

                            Comment

                            • adam16
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2001.02
                              • 9865

                              #29
                              Oj, sporo jest oststnio tych piw które się zmieniają. Jednym wychodzi to na dobre, innym niestety nie.
                              Browar Hajduki.
                              adam16@browar.biz
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                              Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                              Comment

                              • Cordel
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.09
                                • 1087

                                #30
                                Zmiany, zmianami, to rozumiem, ale żeby pisać, że piwo jest produkowane wg. tej samej receptury od 1856 jest już przegięciem.
                                "Mam powody
                                Powstrzymywać się od wody.
                                Od wody mnie w brzuchu kole:
                                Pijam tylko alkohole."
                                Jan Lemański

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X