Zapewniam, ze obok Ryana beda te piwa namyslowskie tez.
Żywiec, Krakus
Collapse
X
-
ooo, widzę że kolega Ryan ujawnił się widząc Ryana w poście- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
A tak nawiasem mówiąc nie wiem, czy pamiętacie, ale "Krakus" był jednym z pierwszych polskich piw sprzedawanych w puszkach (napełnianych jeszcze chyba wówczas za granicą). Były to lata osiemdziesiąte. Smakował wybornie, zresztą takim pozostał do dziś. Tak trzymać, Browarze Żywiec.
Comment
-
-
Piję właśnie Krakusa i znając to piwo nie pamiętałam, że jest tak dobre. Wyjaśnienie: dawniej kiedy je pijałam byłam jeszcze nie uświadomiona ( w kwestii piw oczywiście ) Miałam naście lat teraz mam??? i smakuje rewelka. Brak mi odwagi by rzec iż jest chyba lepszy niż „standardowy” Żywiec. Piana prawie jak śmietana, a smak jak 18-letniej dziewczyny. Jest po prostu pycha.
Comment
-
-
Widzę, że ktoś sięgną po zasoby z mojej dostawy...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
W Bytomiu do zdobycia w połowie sklepów.
Nie przepadam specjalnie za Żywcem,ale KRAKUS jest OK!!!Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
ja też ;ubię Karkusa ale tylko mocno schłodzonegoTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
a mnie nie smakuje
Krakusik? cóż.. no jest w sklepikach Bielska i Białej.. nie mogę jednak powiedzieć, żebym w nim gustował. Zbyt lekki... Wogóle żywczyk to już nie to samo co wiele lat temu. Takie było piweczko z etykietą informującą, że sobie niejaki Stawski je importuje... Ech.. stare dobre czasy.
Comment
-
-
Ostatnio pojawiło się na rynku piwo Żywca o nazwie Tatra (sakramencko dobre piwo spod samiućkich Tater - cytuję z pamięci, mogłem coś pokręcić). Moim zdaniem, smakuje ono identycznie jak Krakus. Być może jest to też wręcz Krakus sprzedawany pod alternatywną nazwą.
A Wy co o tym sądzicie?
Comment
-
-
Cesar, toż Tartra to nie jest wcale nowe piwo. Tylko jego dostępność jest ostatnio większa. I wcale nie smakuje jak Krakus.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Fruńka, dla mnie Krakus jest dużo lepszy od Żywca i niestety w niektórych miejscach droższy - ale i tak się opłaca! Mieszkałem przez ostatnie trzy lata w Anglii ale mimo to z wszystkich dostępnych jasnych piw wolę Krakusa. Jeśli pamięć mnię nie myli to Tatra Pils jest warzony "pod nadzorem" w browarze Leżajska, i raczej nie ma co porównywać tego piwa do Krakusa. Ogólnie z wszystkich polskich piw zawsze wybieram Krakusa bo najbardziej je lubię. Jest po prostu nie do zastąpienia...
Comment
-
-
Oj, sporo jest oststnio tych piw które się zmieniają. Jednym wychodzi to na dobre, innym niestety nie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
Comment