Braniewo, Batory

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9787

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnozłoty, klarowny. Tak (chyba) powinno być. [4.5]
    Piana: Na początku była przyzwoita, ale po paru minutach opadła, zostawiając plamę, której (ani tu, ani nigdzie ) nie lubię! [3.5]
    Zapach: Przyjemny, nienachalny słód i spora dawka chmielu. [4]
    Smak: Tu jednak wygrywa chmiel, choć słód się trzyma. Po kilku łykach pozostawia miłe "słodowe" odczucie. [4]
    Wysycenie: Nawet mogłoby być wieksze, choć po szkle cały czas wędrują nieśmiałe bąbelki... [4]
    Opakowanie: Jako człek prosty nie kumam "Batorego" (znaczy się, za przeproszeniem, genezy...), ale cała reszta, od kapsla począwszy, skończywszy na kontrze - się mi bardzo podoba. Spójne, ładne kolorystycznie, wysoka jakość, wszystkie informacje - BRAWO BRAnieWO! [5]
    Uwagi: Cieszę się, że browar się (trudne słowo ) re-ak-ty-wo-wał. Ech, chciałoby się, żeby tak nie tylko w Braniewie... (byłem kiedyś w Braniewie na przysiędze u kumpla w jednostce pancernej - oj, działo się!).

Moja ocena: [4.025]

Comment

• marsiero
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.12
      • 3

Ocena subiektywna!
      Kupiłem dwie sztuki w Węgorzewie, pomyślałem że mam szczęście, niestety, po wypiciu jednego straciłem ochotę na picie kolejnego. Smakowało jako rozpuszczone mydło, i z mydła też była piana. Bardzo słabiutkie w smaku.

Pozdrawiam

Comment

• woosaa
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2005.07
        • 1553

Ocena z ARTomatu

Kolor: słomkowy,klarowny [3.5]
        Piana: śnieżnobiała,dziurawa i szybko opada, ale do końca utrzymuje się delikatny dywanik [3.5]
        Zapach: dość surowy i wybitnie chmielowy bez innych dodatkowych aromatów [4]
        Smak: w smaku wyczówalna lekka z początku goryczka która zwieksza się w raz z kolejnymi łykami,w oddali można dostrzec jeszcze słaby owocowy smak [4]
        Wysycenie: dobre,w sam raz [4.5]
        Opakowanie: dla mnie bomba,fajna etykieta z kontra i krawatką,ciekawy kapsel,podane wszwlkie info o piwie [5]
        Uwagi: Piwo otrzymane na zlocie przez kolegów z Pomorza.Przez cztery miesiące zapomniane stało w lodówce,lecz bez pogorszenia smaku(ważne do 05.01.08).

Moja ocena: [4]
        mb WOS

Comment

• MarcinKa
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2005.02
          • 2736

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasny słomkowo złoty. Taki sobie, niczym się nie wyróżnia. Piwo klarowne. [3.5]
          Piana: Piana średnio duża, dość szybko redukuje się do kożucha, który jest dość trwały. Pozostawia niewielkie ślady na ściankach kufla. [3]
          Zapach: Przyjemny chmielowy, ciut słodowy. Niestety słaby. [3.5]
          Smak: Dobre lekkie orzeźwiające piwo. Chmielowe, ze słabymi nutkami słodowymi i delikatną goryczką. Bardzo przyjemny i dość mocny chmielowo gorzki posmak. [4]
          Wysycenie: Mocne i trwałe. Tak do zwykłego picia to nawet za mocne. [4.5]
          Opakowanie: Całość od strony graficznej nie jest rewelacyjna, taka sobie. Ale… opakowanie dopieszczone jest w każdym calu. Staranna szata ładnie dopracowana, ładnie dobrane kolory. Wszystko bardzo starannie ponaklejane. Kapel dedykowany. Parametry podane. Całość kojarzy się z zagranicznym piwem, z kraju gdzie browary mają więcej pieniędzy na dopracowanie wszystkiego. Mocny punkt piwa. [4.5]
          Uwagi: Bardzo przyjemne piwo do częstego picia. Żadnych smaczków do wysublimowanych analiz. Ot piwo do picia bardziej niż degustowania.

Moja ocena: [3.75]
          To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• tfur
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2006.05
            • 1311

ha, wypatrzyłem lekko przeterminowane i nabyłem kilka za promocyjną cenę jednego złotego za sztukę. dobre piwo. szkoda, że to już ostatnie podejście. pozostają wspomnienia z wakacji nad morzem w zeszłym roku, a i to nie na długo, znając moją pamięć...
            veni, emi, bibi

Comment

• Pogoniarz
              † 1971-2015 Piwosz w Raju
              • 2003.02
              • 7971

Click image for larger version

Name:	Obraz 187.jpg
Views:	1
Size:	93,7 KB
ID:	2025624
              Sam nie wiem jak ocenić to piwo...Na pewno jest przegazowane,na pewno piana jest mocną stroną Batorego.Smak w sumie płaski ,czuć jakieś lekkie posmaczki goryczki,jakiejś minimalnej kwaskowatości,ale jakbym pił Tyskie ,czy jakiegoś Żywca.Barwa też typowo koncernowa-czyli słomkowa ,aż do bólu.
              Generalnie słabizna.

Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

Comment

• Samoglow
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2007.07
                • 606

Ocena z ARTomatu

Kolor: Idealny na piwo o takich parametrach, klarowny ciemnosłomkowy [5]
                Piana: Rośnie duża, ale dość szybko znika tworząc coraz to większe dziury i redukuje się do kożuszka [4]
                Zapach: Pachnie trochę jakby zarówno ekstrakt jak i zawartość alkoholu była większa. Jest dość mocny słodowo - chmielowy. Bez zbędnych naleciałości czy innych "dziwolągów", przyjemny [4]
                Smak: Typowe lekkie dość piwo o dość wyraźnym i subtelnym smaku. Jak na pilsa to trochę mało goryczkowy, choć, ja osobiście wolę taki. Bardzo mi smakuje. Nie czuć żadnych sztuczności, rdzy czy innych. [4]
                Wysycenie: Prawie idealne. Bąble pracują bardzo intensywnie w szklance. [4.5]
                Opakowanie: Niezbyt wyszukane, ale jest komplet danych. Mógłby być jakiś portret Batorego, czy coś. [4.5]
                Uwagi: Jeśli browar warzy tak smaczne piwa, to nie ma prawa upadać! Miejmy nadzieję, że jakoś się Braniewo podźwignie z kryzysu, bo byłoby szkoda kolejnego niezłego browaru!

Moja ocena: [4.1]

Comment

Przetwarzanie...
                X