Zgoda.Tylko co to za browar,który zamiast warzyć swoje piwo to zajmuje się innymi produktami.A w Van Purze jest z czego wybierać.
Kujawiak, Bractwo
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
zythum napisal/a
Ja lubię piwo z Browaru Bydgoszcz a także Grudziądz
zreszta Browaru w Grudziadzu podbno tez.Comment
-
Bractwo Kurkowe Mocne - dopiero teraz udało mi się utrafić to piwo w Warszawie.
Alkoholu 7,8%, ekstraktu 15,1%, butelka granat 0,3 l.
Firmowane przez Browar Bydgoszcz (informacja na etykiecie). Na kapslu też to samo.
Na kontretykiecie jednak napis BROWAR KUJAWIAK.
Po co takie zmyłki?
Ładny, intensywny, chmielowy zapach, zdecydowany, niealkoholowy smak, złoty kolor, trwała piana.
Jestem zbudowany. Naprawdę bardzo dobre, mocne piwo.Comment
-
Kujawiak miał jeszcze do niedawna browary w Bydgoszczy i Grudziądzu. Po przejęciu przez Brau-Union zamknięto browar w Grudziądzu. Napisz browar Bydgoszcz jest tożsamy z Browarem Kujawiak. Ja to tak widzę.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
A to chyba zależy od daty produkcjiBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Piłem Bractwo (w butelkach 0.33) podczas ostatnich wakacji na Roztoczu - dla mnie bomba! Dużo goryczki, zero słodkości (kłania się niski jak na polskie warunki voltaż, chyba nawet 5,6), przypominał mi delikatne niemieckie piwa. W porównaniu z ulubionym przez tubylców Zwierzem o klasę lepszy. Mówicie, że Bractwo Mocne jest dobre? Trzeba będzie w takim razie spróbować, ale wciąż mam nadzieje, że ktoś zacznie sprowadzać do Warszawki wersję jasne pełne.Comment
-
Ostanio z kumplami jesteśmy poniekąd zmuszeni do próbowania coraz nowych piw z tej tańszej grupy. Niedawno padło na Kuntersztyna, który, nie ukrywam, zainteresował nas nazwą no i... ceną. Od zeszłego tygodnia zresztą stało się sławne w mojej szkole, gdyż było głównym trunkiem na ostatniej imprezie. Od tej pory kupujemy głównie to piwo. Wprawdzie rzeczywiście nie zachwyca smakiem, ale przewyższa np. Atoma, zresztą nie można wymagać cudów od piwa za 1,36 zł za puszkę...Comment
-
gabryjeluk napisał(a)
Bardzo mi przykro to stwierdzic, nie chce tez nikogo obrazic, ale mieszkam w regionie gdzie Kujawiak produkuje swoje "piwo" i moge powiedziec, gdzie oni je upychaja i kto je pije. Otoz jest to napoj przede wszystkim meneli i pijakow, ktorzy zachlewaja sie tym "piwem", przed osiedlowymi sklepami i w podrzednych menelskich knajpach, w ktorych tylko i na szczescie mozna to piwo kupic.
Jeszcze raz podkreslam, ze jest to tylko moja opinia obserwatora i moim zamiarem nie bylo aby kogokolwiek urazic.
Slawek
------------------
Comment
-
mcmat napisał(a)
Smak piwa to jednak kwestia gustu i ilości piw skonsumowanych prędzej.Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!