Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brat_Piwny
Wyświetlenie odpowiedzi
Bierhalle Warszawa, Doppelbock
Collapse
X
-
Last edited by Brat_Piwny; 2013-04-29, 15:41.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mętny, brązowo-rubinowy, moim zdaniem rubin zbyt dominował pod światło [4.5]
Piana: beżowa, zwarta, opadała powoli ale zauważalnie, osiadała się krzaczkami na szkle [3.5]
Zapach: w miarę intenswyny, dość przyjemny, wytrawno-owocowy-slodowy [4.5]
Smak: dość pełne i treściwe, przy tej ekstraktywności spodziewałem się większej treściwości, momentami piwo wydawało mi się zbyt lekkie, w smaku mocna owocowo-gorzkawa treść z nikłymi przepalanymi nutami, alkohol czuć ale głównie poprzez swoją ciężkość, która szła za pierwszym smakiem, w końcu minimalne słodkawe akcenty [4]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: firmowe szkło, wafel, czego więcej chcieć w browarze resaturacyjnym [5]
Uwagi: Ogólnie smaczne piwo tylko nurtuje mnie pytanie, czemu takie piwo jest robione na lato, a nie na jesień/zimę? W ciepłe dni takie piwo może zmęczyć, a szkoda.
kolejna rzecz ale dotycząca lokalu, chciałem kupić Podwójnego Koźlaka na wynos gdyż zauważyłem stojące butelki z piwem w lodówce. Niestety, pojedyńczych nie mogę, albo cztery albo sześć. Podziękowałem i wypiłem na miejscu kufelek.
Sorki za słaba fotkę ale robiona była komórką
Moja ocena: [4.25]Last edited by becik; 2013-04-30, 18:11.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny rubin, opalizuje, bardzo ładne refleksy pod słońce. [5]
Piana: Gęsta, beżowa, średnio brudzi szkło, ość trwała. [4]
Zapach: Czerwone wino (może nawet porto), ciemne owoce, skórka chleba, delikatny alkohol, lekki karmel. [4.5]
Smak: Duża (ale nie cukierkowa) pełnia słodowa, sycące, rozgrzewające, bardzo stylowe, degustacyjne; posmak wytrawny. Nieco brakuje jakiejkolwiek kontry (chociażby kwaskowej), ale nie będę się czepiał - taki styl. [4.5]
Wysycenie: Średnio-niskie, pasuje, nawet bardzo. [5]
Opakowanie: Firmowy kufel i podstawka. Daję neutralną ocenę. [4]
Uwagi: Pite tydzień temu w Arkadii.
Moja ocena: [4.475]Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
Comment