Kolor: mętny, brązowo-rubinowy, moim zdaniem rubin zbyt dominował pod światło [4.5] Piana: beżowa, zwarta, opadała powoli ale zauważalnie, osiadała się krzaczkami na szkle [3.5] Zapach: w miarę intenswyny, dość przyjemny, wytrawno-owocowy-slodowy [4.5] Smak: dość pełne i treściwe, przy tej ekstraktywności spodziewałem się większej treściwości, momentami piwo wydawało mi się zbyt lekkie, w smaku mocna owocowo-gorzkawa treść z nikłymi przepalanymi nutami, alkohol czuć ale głównie poprzez swoją ciężkość, która szła za pierwszym smakiem, w końcu minimalne słodkawe akcenty [4] Wysycenie: bez zarzutu [5] Opakowanie: firmowe szkło, wafel, czego więcej chcieć w browarze resaturacyjnym [5] Uwagi: Ogólnie smaczne piwo tylko nurtuje mnie pytanie, czemu takie piwo jest robione na lato, a nie na jesień/zimę? W ciepłe dni takie piwo może zmęczyć, a szkoda.
kolejna rzecz ale dotycząca lokalu, chciałem kupić Podwójnego Koźlaka na wynos gdyż zauważyłem stojące butelki z piwem w lodówce. Niestety, pojedyńczych nie mogę, albo cztery albo sześć. Podziękowałem i wypiłem na miejscu kufelek.
Sorki za słaba fotkę ale robiona była komórką
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment