Komes Porter dostępny aktualnie w Makro Cash w dwupakach.
Fortuna, Komes Porter
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziA co? Komes wygrał?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziBył drugi.
Mnie ta 02.06.2016 smakowała bardzo, bo to już prawie extra hiper podwójny prawie robust stout (dolny ) dlatego chciałem dokupić, więcej.
Test testem, ale swoje kubki smakowe mam.
Choć nie wiadomo co by wyszło w takim ślepym teście w domowym zaciszu :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziMnie ta 02.06.2016 smakowała bardzo[...]
myślicie że to może być ta sama warka z początku rozlewu?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaw7 Wyświetlenie odpowiedziKomes Porter dostępny aktualnie w Makro Cash w dwupakach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wschodpoludnie Wyświetlenie odpowiedzizakupiłem dzisiaj z datą 01.06.2016 22:37 (w intermarche też 4,49)
myślicie że to może być ta sama warka z początku rozlewu?Last edited by Rufi3M; 2015-01-20, 10:42.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wschodpoludnie Wyświetlenie odpowiedzizakupiłem dzisiaj z datą 01.06.2016 22:37 (w intermarche też 4,49)
myślicie że to może być ta sama warka z początku rozlewu?
Otwórz, wypij, opisz :]
Comment
-
-
Kolor:
Piana:
Zapach: ciemne słody, kawa, minimalnie alkohol [4,5]
Smak: alkohol nieźle ułożony, przyjemnie grzeje przełyk; dominują smaki kawy/ciemnej czekolady, może też pumpernikiel; goryczka średnia jak na porter ale mnie pasuje. Jak za rok dojdą do tego różne smaki z przeleżakowania to piwo będzie świetne. [4]
Wysycenie:
Opakowanie:
Uwagi: warka z datą 01.06.2016, pite w temp od 10 stopni. Aż wierzyć się nie chce, że inna warka tego samego piwa mogła smakować tak...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika behegrzmot Wyświetlenie odpowiedziPoprawka, piwo które tak męczy nie może przecież za smak dostać poprawnej oceny.
Zapach: [4]
Smak: [2]
Comment
-
-
Warka do 02.06.2016, czyli piwo całkiem świeże, a naprawdę zacne, już jakby ułożone.
21% ekstraktu, a w ogóle nie męczy, jest mega pijalny.
Z niejednym porterem 18blg się męczyłem żeby dopić 0.3L, a tutaj 0.5 dokończyłem ze smakiem.
Świetna równowaga, nie atakuje alkohol, żelazo ani paloność, tylko przeplatają się subtelne posmaki.
Piana i zapach nie zachwycają.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, rubinowe refleksy pod światło. [4.5]
Piana: Drobne i średnie pęcherzyki, szybko opada do wysokości ok. 1 cm, jednak utrzymuje się do końca. Nie tworzy obrączek na szkle. [3.5]
Zapach: Słaby. Trochę kawa, alkohol. [3]
Smak: Spora paloność i goryczka. Smak kawy, lekko kwaskowaty. Ta kawa pozostaje w gardle po przełknięciu.
Piwo jest jednak trochę za mało gęste, zawiesiste. [4.5]
Wysycenie: Niskie do średniego. [4]
Opakowanie: Pełny skład, z podanym użytym szczepem drożdży, temperaturą serwowania, sugerowanym szkłem. Jest też opis piwa, informacja o zdobytych nagrodach. Podany adres producenta i ekstrakt. [5]
Uwagi: Warka do 02.06.2016
Moja ocena: [3.875]Chamstwo w państwie, Panie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
Mnie ta 02.06.2016 smakowała bardzo,................dlatego chciałem dokupić, więcej.
Za 4,49zł nie ma obecnie lepszego palonego z nieźle ukrytym alkoholem porteru na rynku
Comment
-
-
Faktycznie, w PiPie w warszawskim Blue City też jest po 4.49 ... tzn. wczoraj wieczorem widziałem na półce ostatnich kilka sztuk, stały w dwóch różnych miejscach działu piwnego.
Warka do 03.06.16. Odłożyłem na późniejszą degustację.
Comment
-
-
Kurczę, na to wychodzi, że wypuścili warki
01.06.2016
02.06.2016
03.06.2016
no to im się nieźle tam kręci :]
Comment
-
Comment