WBC2014 brązowy medal, gratulacje.
Fortuna, Komes Porter
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziA kto go przebił? Gdzie możemy zobaczyć wszystkie wyniki?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Może tu:
The Brewers Assocation handed out awards for the 2014 World Beer Cup held in Denver, Colorado, on Friday night. Here is the full list of winners. --- Champion Brewery and Brewer Awards Small Brewpub Iron Hill Brewery & Restaurant - Media, Media, PA Iron Hill Brewery Team Small Brewing Company Pelican Pub & Brewery, Pacific
Comment
-
-
Dzięki, reszta tych z Polski, co tak szermowali, ze będą, odpadła? Złotka od bałtyckiego widać, że wiedzą co robią, sreberka są nisko oceniani, więc nie wiem czemu, natomiast troszkę nie halo, że piwo leżakowane w beczkach po bourbon'ie startuje razem z Komesem-nieleżakowanym nigdzie. Aczkolwiek, jest radość, brąz to jednak medal.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, krystaliczny [4.5]
Piana: Gruba, obfita, gęsta. Szybko znika nie zostaje na szkle [3.5]
Zapach: Palony słód, czuć alkohol. W sumie zapach dość delikatny. [4]
Smak: Lekko gorzka czekolada, trochę owocowy. Delikatny porter. [4.5]
Wysycenie: Średnie, ale dla mnie w tym piwie znakomite. Długo się utrzymuje [4.5]
Opakowanie: Etykiety zlewają się z butelką. Kapsel fajny. Ogólnie nie rzuca się w oczy. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [4.15]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Opalizujący czarny, piwo dość mętne, ale to przez niewłaściwe przelanie w knajpie [4.5]
Piana: Wysoka, brązowawa, opada dość szybko do cienkiej powłoczki, która pozostaje na dłużej [4]
Zapach: W zapachu czekolada z wiśniami, bardzo gładkie aromaty kawowe, lekko wyczuwalna paloność i taki likierowy alkohol [4.5]
Smak: Porter bardzo łagodny i zharmonizowany w smaku, jest lekka karmelowo - owocowa słodycz skontrowana goryczką pochodzącą głównie od palonych słodów, goryczka chmielowa w zasadzie niewyczuwalna, alkohol w tle, jednak są to przyjemne nuty likierowe, żaden ordynarny spirytus [4.5]
Wysycenie: Na średnim poziomie, dla tego piwa bardzo odpowiednie [5]
Opakowanie: Odpowiadają mi etykiety całej linii Komesa, w miarę duża ilość informacji, przyjemna stylistyka [4.5]
Uwagi: Posiadam egzemplarze tego piwka przeznaczone do leżakowania, chciałem jednak sprawdzić je również na starcie i muszę przyznać, że jest to chyba najlepiej smakujący mi porter z jakim miałem do czynienia - szlachetnie wiśniowy, aksamitny i palony - godny polecenia nawet w formie "młodej", zobaczymy jak się zmieni z czasem
Moja ocena: [4.475]
Comment
-
-
Komes Porter utrzymuje chyba przeważnie dobry poziom, ale i tak moglibyście pisać jakie warki pijecieLast edited by dlugas; 2014-04-23, 09:28.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciemne. Pod światło rubin-burgund, bardziej jak ciężkie wino. [4.5]
Piana: Rozczarowanie. Po nalaniu dosyć obfita, kawowa, grubopęcherzykowa. Dosłownie po minucie przestała istnieć. Nijak nie daje się wzbudzić. [2.5]
Zapach: Z początku, poza nachalnym alkoholem, niewiele się dzieje. Po ogrzaniu nabiera rumieńców: świeżo palona czarna kawa, cierpkie czerwone owoce, suszona śliwka, kakao. [4.5]
Smak: Mocny punkt programu. Zdecydowana kawowa nuta - i tak, jak nie przepadam za kawą w piwie, tutaj jest wspaniały balans z nutami słodowymi. Ponadto: karmelizowane orzechy, gorzka czekolada, wiśnie? W każdym razie bogactwo na miarę RISa albo Barley Wine przy zachowaniu porterowej pijalności. [5]
Wysycenie: Stanowczo za wysokie. [3.5]
Opakowanie: Ciekawy krzyżacki design, samochwałka turniejowa, skład i story o dojrzewaniu w czasie zasługują na uznanie. [4.5]
Uwagi: Warka do czerwca 2015.
Moja ocena: [4.45]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yassmen Wyświetlenie odpowiedziOpakowanie: Ciekawy krzyżacki design...
Comment
-
-
Tuż po zdobyciu bązu w Denver piłem chyba ostatnią warkę(17/08/2015). Było ok, ale Ciechan Porter bardziej mi pasował.
Comment
-
-
Warka 17.08.2015
Niestety to drugie moje podejście do świeżego Komesa (nie mam czasu na leżakowanie) i niestety kiepsko. Świeży porter jest moim zdaniem słabiutki.
Wyraźne czuć alkohol , słabo ułożony , mało czekolady..gdzieś mi się obiły też gwoździe
Trzecie miejsce na beer chyba zajął dobrze wyleżakowany bo ten to lipa.
Generalnie strasznie jestem zawiedziony...gdyby w żywieckim nie było gwoździ byłby najlepszy a tak to trzeba szukać Granda, Kormorana, Ciechana...Last edited by Rufi3M; 2014-04-30, 05:30.
Comment
-
Comment