EDI, Mocne

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jerzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 4707

    #1

    EDI, Mocne

    Kolor tego piwa zupełnie nie wskazuje na rzekome 16°Blg - jest zdecydowanie jasne.
    Piana bardzo mizerna i znika błyskawicznie.
    Nasycenie CO2 nikłe.
    Zapach chmielowy, przytłumiony.
    W smaku słodko-gorzkie, zrównoważone. Bardzo gęste w gardle. Spora ilość chmielu maskuje moc tego piwa, niemniej jest ono ciężkie.
    browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

    Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
  • Sokół83
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1598

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: miedziany, nieklarowne [5]
    Piana: licha - wytworzyła się cienka warstwa, która szybko znikła, wynika ze słabego nagazowania [3]
    Zapach: piękny intensywny słodowy zapach [5]
    Smak: z początku uderza złożony intensywny smak słodowy, zakończenie solidną goryczką i fajnym posmakiem słodowym; brak słodyczy charakterystycznej dla każdego polskiego superstronga, nie mówiąc już o braku jakichkolwiek nut alkoholowych [5]
    Wysycenie: dosyć słabe, ale to wina nie samego piwa, tylko (chyba) niedolania butelki [3.5]
    Opakowanie: alkohol jest, blg jest, kalendarz jest ale nie zaznaczony, grafika odpowiednia na promocję akcji "podaruj dzieciom słońce" a nie na etykietę piwa [3.5]
    Uwagi: okazuje się, że można nawet zrobić dobrego superstronga; aż boję się pomyśleć jak będzie smakował pils

    Moja ocena: [4.65]
    Z INNEJ BECZKI

    www.fotopolska.eu

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • darekd
      Renton, Lola
      darekd
      Kraftowy browar z miasta Fano w regionie Marche

      Saison z szałwią i kolendrą

      13,5% ekstr.
      5,5% alk

      https://www.birrificiorenton.it/lola-eng

      Aromat - na początku kwaskowo-cierpkie owoce, które przypominają mi pigwę, jest ziarnisty słód, potem...
      2024-08-30, 21:11
    • ariusz
      Zwiefalter Klosterbräu, 1521
      ariusz
      Nowosc z Zwiefalten, z okazji przypadajacego w przyszlym roku 500-lecia zalozenia klasztornego browaru.

      Ekstrakt 11,8% alc. vol. 5,1%.

      - Kolor: jasny, klarowny, zlocisty.
      - Zapach: delikatny, ale jakby czyms przytlumiony.
      - Piana: minimalna, praktycznie nie...
      2020-04-21, 06:33
    • Kolesław
      Alaska, Adiul'tier
      Kolesław
      Ekstrakt 15,5 Plato, alk. 5,8 %.

      Zapach. Landrynki, poziomki pomieszanie z delikatnymi cytrusami, z czasem coraz bardziej jednoznacznie maliny i porzeczka. Kwaskowe orzeźwienie, ciut derki. Koniec końców - porzeczka z landrynką.
      Piana niska, sycząca i krótka. Gaz bardzo widoczny,...
      2019-09-13, 20:14
    • ffurbo
      Studzenie brzeczki przy warzeniu z ekstraktów/gotowca
      ffurbo
      Czy w przypadku warzenia piwa z kita lub ekstraktów równie istotne, jak w przypadku warzenia z zacieraniem, jest szybkie schłodzenie brzeczki?

      Wydaje mi się że DMS powinien zostać odparowany w słodowni która wytworzyła ekstrakt. Czy może się on jakoś pojawić "wtórnie"...
      2015-11-23, 13:12
    • Makaron
      Kuchenny Browar Czajnika "Lauenburger" Pils
      Makaron
      Parametry podane przez producenta Ekstr. 14%, alk do 5,5% (piwo dolnej fermentacji)
      Zaczne od opakowania. Etykieta wysokiej klasy wielokolorowa dokładnie przemyślana.
      Metnawe,ale bardzo jasne.Piany niestety brak nawet przy nalewaniu z góry niebardzo się wytworzyła.
      Ale dochodzimy...
      2004-03-27, 00:37
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...