Od kiedy piwo Niepasteryzowane ma termin 4 miesiące ?
Kasztelan, Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jedrek122 Wyświetlenie odpowiedziOd kiedy piwo Niepasteryzowane ma termin 4 miesiące ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziA wiesz co to jest mikrofiltracja?jedrek122
Comment
-
-
-
-
Dopóki nie przedstawisz dowodów na to że pasteryzują - przyjmij niepasteryzację tego piwa za pewnik.Last edited by ART; 2010-03-31, 21:09.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Niestety to co sprzedawane jest obecnie ma się nijak do tego co piłem jeszcze w zeszłym roku. Nie wiem czemu Carlsberg doszedł do wniosku że trzeba zrobić z tego piwa markę dostępną w każdym hipermarkecie i to w puszce (!!!!!!!) ale wyszło to temu piwu na gorsze. Niestety spadek ceny odbił się nie tylko na etykiecie (zrezygnowano z zieleni) ale co gorszę na smaku. W tym roku (tj. 2010) kilkakrotnie próbowałem przekonać się do "nowego" Kasztelana Niepasteryzowanego ale efekt jest ciągle ten sam. Żal pić tego co teraz nam zaproponowano. Niech żałują ci którzy nie pili tego piwa wcześniej!!!
Comment
-
-
Kupiłem w ostatnią sobotę (ponoć wielką), bo zaintrygował mnie oksymoron piwo niepasteryzowane/puszka, no i data ważności (lipiec 2010). Muszę stwierdzić, że nie jest złe, choć przyznaję, że nigdy nie widziałem piwa niepasteryzowanego w puszce!"Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)
Comment
-
-
Niedawno porównałem sobie nową edycję Kasztelana NP (butelka jednak!) z Lipcowym. Lipcowe uważam za naprawdę dobre piwo, a w tej konfrontacji Kasztelan "stawał dzielnie".
Wydzielając cieszyński Browar Zamkowy z "koncernów", to chyba Kasztelan NP jest najciekawszą propozycją koncernową wśród polskich lagerów.
Comment
-
-
Mnie ciekawi info na puszce , a mianowicie L11, czyli wychodziłoby ,że pochodzi z Bosmana,może to tylko rozlew u nas?W smaku czuć troszkę różnicę, ale porównywać piwo puszkowe do butelkowego nie przystoi.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
Comment