Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dragonfirer
Wyświetlenie odpowiedzi
Kasztelan, Niepasteryzowane
Collapse
X
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głębokie, ciemne złoto. Śliczny. [4.5]
Piana: Ładna i przyjemna. [4]
Zapach: Przyjemny, sympatyczny. [3.5]
Smak: Miły, ale bez rewelacji. [3]
Wysycenie: Po prostu ok. [4]
Opakowanie: Prosta, brązowa butelka z biało-czerwono-beżowymi etykietami. Lakoniczna informacja na etykiecie tylnej - brak informacji o ekstrakcie. Data ważności wyraźna. Ogólne wrażenie słabe. [2.5]
Uwagi: Zakup w Łódź, Alma w Manufaktura.
Moja ocena: [3.375]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2010-08-21, 21:09.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzii co nam ma dać ten opis?
Mam mówić o wyczuwaniu słodu, czy chmielu, skoro nie umiem? Po prostu OK, znaczy tyle, że wysycenie jest optymalne, nie za duże, nie za małe. Smak miły, lecz bez rewelacji, to smak przeciętny, który po prostu nie wyróżnia się niczym dla osoby, która nie jest piwowarem, ale wypiła ze 20 różnych rodzajów piwa.
Moim zdaniem "bez sensownego uzasadnienia" to jest usunięcie oceny z rankingu. Ale Wasza wola.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzii co nam ma dać ten opis?
Ale nie martw się tym zbytnio, większość ludzi na tym portalu nie ma zielonego pojęcia o czym pisze
Comment
-
-
Ale co nam daje określenie smaku "bez rewelacji" albo wysycenia "w sam raz"? Wyobraź sobie że wten sposób każdy opisze wszystkie piwa i co komu to da? Ten dział jest po to, że jak jakiegoś piwa nie piłem to po przeczytaniu 8-10 opinii jestem mniej więcej zorientowany czego mogę oczekiwać; czy jest słodowe czy raczej bardziej nachmielone, czy jest treściwe, jakie inne wyroby browaru przypomina, jak pachnie. Co to znaczy wysycenie optymalne? Utrzymuje pianę, bąbelki pracują do końca degustacji, jest gryzące, jakiego rozmiaru są bąble, czy wpływa orzeźwiająco na całokształt. Nagazowanie optymalne dla każdego z nas moze być inne. Co dla mnie może być orzeźwiające dla Ciebie może być przegazowane.
Skoro wypiłeś 20 piw to chyba jesteś w stanie opisać smak używająć przymiotników innych niż: dobre, złe, smaczne, przeciętne. Na dobrość czy przeciętność składają się różne czyniiki i w zależności które z nich przeważają możemy powiedzieć jakie to piwo faktycznie jest.
Jeżeli nie umiesz napisać nic sensownego to po co oceniasz je z ARtomatu? Wystarczy w komentarzach napisać smakowało mi i wszystko.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziAle nie martw się tym zbytnio, większość ludzi na tym portalu nie ma zielonego pojęcia o czym piszeLast edited by ART; 2010-08-22, 22:58.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziA Ty wiedziesz wśród nich prym.
Comment
-
-
Kilka dni temu przedstawiciel z CO przyjechał i wymieniał wszystkie puszki Kasztelana jakie miałem w sklepie a wersji w butelce nie można dostać ,bo wymieniają w hurtowniach.Taka sama akcja była z Bosmanem i Piastem niepasteryzowanym, tzn często zostaje po Chmielakach i wtedy jest jedyna okazja by kupić na sklep ale niestety w tym roku z dziwnych powodów zabrali z hurtowni piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bibosz Wyświetlenie odpowiedziW Płocku tylko to się pija.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziA Krakowskie i Tumskie?
Comment
-
Comment