Kasztelan, Niepasteryzowane

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dragonfirer Wyświetlenie odpowiedzi
    Smak: Cóż, czuć, że piwo jest świeże, ale to tylko to, bo całość smakuje jak piwopodobny produkt a nie prawdziwe niepasteryzowane jak np. noteckie. [2]
    No to akurat nie najlepszy przykład.
    blog.kopyra.com

    Comment

    • knt
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.08
      • 16

      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Głębokie, ciemne złoto. Śliczny. [4.5]
      Piana: Ładna i przyjemna. [4]
      Zapach: Przyjemny, sympatyczny. [3.5]
      Smak: Miły, ale bez rewelacji. [3]
      Wysycenie: Po prostu ok. [4]
      Opakowanie: Prosta, brązowa butelka z biało-czerwono-beżowymi etykietami. Lakoniczna informacja na etykiecie tylnej - brak informacji o ekstrakcie. Data ważności wyraźna. Ogólne wrażenie słabe. [2.5]
      Uwagi: Zakup w Łódź, Alma w Manufaktura.

      Moja ocena: [3.375]
      ---------------
      Ocena usunieta z rankingu.
      Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
      Art, Admin

      ---------------
      Last edited by ART; 2010-08-21, 21:09.

      Comment

      • pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

        Smak: Miły, ale bez rewelacji. [
        Wysycenie: Po prostu ok. [4]
        i co nam ma dać ten opis?

        Comment

        • knt
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2010.08
          • 16

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
          i co nam ma dać ten opis?
          "Nikt nie wymaga od Ciebie fachowych określeń danego smaku - jeśli ich nie znasz to po prostu staraj się dokładnie opisać wszystko własnymi słowami."

          Mam mówić o wyczuwaniu słodu, czy chmielu, skoro nie umiem? Po prostu OK, znaczy tyle, że wysycenie jest optymalne, nie za duże, nie za małe. Smak miły, lecz bez rewelacji, to smak przeciętny, który po prostu nie wyróżnia się niczym dla osoby, która nie jest piwowarem, ale wypiła ze 20 różnych rodzajów piwa.

          Moim zdaniem "bez sensownego uzasadnienia" to jest usunięcie oceny z rankingu. Ale Wasza wola.

          Comment

          • petrus33
            Gość
            • 2008.01
            • 888

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
            i co nam ma dać ten opis?
            Nic nam nie da.
            Ale nie martw się tym zbytnio, większość ludzi na tym portalu nie ma zielonego pojęcia o czym pisze

            Comment

            • pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

              Ale co nam daje określenie smaku "bez rewelacji" albo wysycenia "w sam raz"? Wyobraź sobie że wten sposób każdy opisze wszystkie piwa i co komu to da? Ten dział jest po to, że jak jakiegoś piwa nie piłem to po przeczytaniu 8-10 opinii jestem mniej więcej zorientowany czego mogę oczekiwać; czy jest słodowe czy raczej bardziej nachmielone, czy jest treściwe, jakie inne wyroby browaru przypomina, jak pachnie. Co to znaczy wysycenie optymalne? Utrzymuje pianę, bąbelki pracują do końca degustacji, jest gryzące, jakiego rozmiaru są bąble, czy wpływa orzeźwiająco na całokształt. Nagazowanie optymalne dla każdego z nas moze być inne. Co dla mnie może być orzeźwiające dla Ciebie może być przegazowane.

              Skoro wypiłeś 20 piw to chyba jesteś w stanie opisać smak używająć przymiotników innych niż: dobre, złe, smaczne, przeciętne. Na dobrość czy przeciętność składają się różne czyniiki i w zależności które z nich przeważają możemy powiedzieć jakie to piwo faktycznie jest.

              Jeżeli nie umiesz napisać nic sensownego to po co oceniasz je z ARtomatu? Wystarczy w komentarzach napisać smakowało mi i wszystko.

              Comment

              • ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23926

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
                Ale nie martw się tym zbytnio, większość ludzi na tym portalu nie ma zielonego pojęcia o czym pisze
                A Ty wiedziesz wśród nich prym.
                Last edited by ART; 2010-08-22, 22:58.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                Comment

                • petrus33
                  Gość
                  • 2008.01
                  • 888

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                  A Ty wiedziesz wśród nich prym.
                  Ooo tak......wiedziałem, że się odezwiesz

                  Comment

                  • leona
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2009.07
                    • 5853

                    Z innej beczki...
                    Czy Kasztelan z tego wątku jest robiony (sic!) we wszystkich browarach CP?
                    Pytam, bo puszkowe wersje jakie spotkałem, miały wyłącznie oznaczenie L1 co wskazywałoby wyłącznie na Szczecin.

                    Comment

                    • koio
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2009.04
                      • 17

                      kasztelan w puszce
                      nie jest tajemicą ze sierpc browar nie ma rozlewni puszkowej czyli rozlew puszki musi się odbywać w grupie CP, natomiast L1 to browar BOSMAN, browar okocim nie produkuje jeszcze piwa niepasteryzowanego,

                      Comment

                      • supersklep
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2005.01
                        • 982

                        Kilka dni temu przedstawiciel z CO przyjechał i wymieniał wszystkie puszki Kasztelana jakie miałem w sklepie a wersji w butelce nie można dostać ,bo wymieniają w hurtowniach.Taka sama akcja była z Bosmanem i Piastem niepasteryzowanym, tzn często zostaje po Chmielakach i wtedy jest jedyna okazja by kupić na sklep ale niestety w tym roku z dziwnych powodów zabrali z hurtowni piwo.


                        Comment

                        • bibosz
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2010.09
                          • 9

                          W Płocku tylko to się pija. Zauważyliście, że gość na etykiecie wygląda jak George Clooney?

                          Comment

                          • pioterb4
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 4322

                            Kasztelan? Spotkalem się z opiniami, że Bosman z poprzedniej wersji miał przypominać Clooneya, ale co do Kasztelana to mam wątpliwości czy istnieje jakieś podobieństwo...

                            Comment

                            • Pankracy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2007.10
                              • 2797

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bibosz Wyświetlenie odpowiedzi
                              W Płocku tylko to się pija.
                              A Krakowskie i Tumskie?

                              Comment

                              • bibosz
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2010.09
                                • 9

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi
                                A Krakowskie i Tumskie?
                                Jak się ma więcej dukatów w sakiewce

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X