Kasztelan, Jasne Pełne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6475

Niedawno dokonana ocena na szybko...

Piana - średnia i opada do cienkiej warstewki.
    Lacing - nie za dużo.
    Barwa - jasny bursztyn.
    Gaz -średni.
    Aromat - jakby lekkie cytrusy
    Smak - słodkawe z owocowością i do tego mała goryczka.

No fakt zawsze pasteryzowane będzie lepsze od mikrofiltrowanego
    Attached Files

Comment

• Javox
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 6475

Po latach...

Smak obecny: lekko słodkawe, nuty zbożowe, lekka trawiastość z owocowością. Lekka goryczka.

Optymistycznie... nie było źle
      Attached Files

Comment

• AaLeX
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🥛🥛🥛
        • 2011.07
        • 689

Woltaż obniżyli do 5,6%. Kupione w puszce. Szału nie ma. Piana jakaś była, ale szybko znikła. Barwa złota. Rzeczywiście, jakieś delikatne trawiaste nuty z minimalną goryczką. Wszystko to jakieś rozmyte. Typowy koncerniak bez wyrazu. Do wypicia i zapomnienia. Pragnienie ugasi. Tyle i aż tyle. Więcej nie można wymagać.

Comment

Related Topics

Collapse

• kaczka116
          Kasztelan, Žatecký světlý ležák
          kaczka116
          Piwo gotowe do oceny
          2020-09-19, 12:39
        • Ja33
          Kasztelan z 1999r
          Ja33
          Witam zapisałem sie na to forum aby dowiedziec sie czy piwo ktorem mam jest cos warte. Posiadam piwo Kasztelańskie ktore stracilo waznosc w 1999 roku. Tak stracilo ważność do spozycia a nadal jest zamknięte. Co o tym myslicie jest to cos warte. A moze ktos chce odkupic? Pozdrawiam i czekam na...
          2020-02-10, 18:47
        • Grbuy
          Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
          Grbuy
          Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
          2023-11-30, 20:57
        • Ahumba
          Rumia, Hallera 2, Browar Miejski Pompa
          Ahumba
          W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
          2025-02-11, 20:31
        • dadek
          Czechy, Jičín, Chelčického 8, Pub Jičín
          dadek
          Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
          Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
          2025-01-11, 02:32
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...