Piwo "Kasztelan" z Sierpca jest naprawdę doskonałe. Kto nie pił, radzę spróbować. Ja wypowiadam się konkretnie o jego słabszej wersji (w białych puszkach ze snopkiem), która ma jednak aż 6,2 procenta. Mocniejszego (w analogicznej czarnej puszce) nie piłem i nic o nim powiedzieć nie mogę.
Kasztelan, Jasne Pełne
Collapse
X
-
nie piłem tego piwa, więc powiem parę słów na jego tamat
kolega który wegetuje w wojsku, mówił iż piją tam głównie to piwo i bardzo mi jepolecał.
tylko gdzie to u nas kupić?Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
-
-
W Warszawie znam dwa miejsca ,gdzie można łyknąć tego faktycznie niezłego piwa z kufla:
- w podziemiach Dworca Zachodniego są chyba dwa takie miejsca
- na Bielanach niedaleko skrzyżowania ulicy Broniewskiego i ReymontaWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
A ja nie lubię piw z Sierpca.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Comment
-
-
W Toruniu piwa sierpeckie sa bardzo popularne - chociaz naleza do gatunku tych tanszych. Zapraszam do Torunia na Kasztelana z beczki, najlepiej uraczyc sie tym dobrym piwem na Bulwarze Filadelfijskim w letnim ogrodku przy Wisle. I pragne podkreslic, iz w Toruniu Wisla nie smierdzi takze picie browaru nad jej brzegiem nalezy do czystej przyjemnosci. Pisze o tym, gdyz kiedys pilem Piwo Krolewskie w Warszawie na Bulwarach i doznania mych nozdrzy byly bardzo wyrazne
Slawek
------------------
Comment
-
-
Potwierdzam, w zeszłym roku na wiosnę byłem w Toruniu i Wisła nie śmierdziała, a Kasztelan i inne piwa, bardzo smakowały. Ale Toruń to jedno z najpiękniejszych polskich miast i już samo to wprawia człowieka w euforię.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Jako człek posiadający działówę rzut kamieniem o Sierpca (jak wlezę na dach, to widzę żółty biurowiec słodowni) dorzucę swoje trzy grosze. To co jest teraz sprzedawane pod nazwą Kasztelan to tylko blady cień KasztelaŃSKIEGO, kiedy to Piwa tego dalej niż w Płońsku, czy Toruniu trzeba było szukać nie tyle ze świeczką, co z halogenem. Tamto to była dopiero delicja. Kto pił KASZTELAŃSKIE niech się odezwie!
Hehe! Stukły mi trzy stówki!Last edited by slavoy; 2001-12-12, 03:46.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Było to wcale nie tak dawno temu.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Maryhh pytał gdzie kupić, ja nabyłem w "Zielonej Żabce" w Oleśnie, w Opolu też jest.
Comment
-
Comment