Kolor: jasnozlociste, klarowne [4] Piana: biała, drobna, na początku obfita, dość szybko opada, dłuższy czas utrzymuje sie ok 2 cm kożuszek [3] Zapach: delikatny, chmielowo-slodowy, jednak wyczuwam również lekki chemiczny zapach [3] Smak: delikatne, minimalna goryczka, lekka słodkawość, nieznacze szczypanie w język [3.5] Wysycenie: ciut za duże [4.5] Opakowanie: jak na Głubczyce dla Lidla całkiem przyzwoita puszka [4] Uwagi: Zakupione w Lidl dla degustacji, dość mierne piwo ale nawet wypijalne
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: Ładny, klarowny miodowy kolorek, dla tego piwka doskonały [5] Piana: Przeciętna piana, gruboziarnista, szyblo znikła [3.5] Zapach: Słodowy, z nutka chmielu, w sumie przyjemny. [4] Smak: Lekko słodkawy smak, z niepozorną goryczką, dodatkowo jakieś nuty smakowe jakby chemiczne, co więcej ten chemiczny posmak pozostaje w ustach dłuższy czas [3] Wysycenie: Nasycenie za słabe, w dodatku szybko opadające, niewiele drobniusieńkich wolno unoszących się bąbelków, piana żadna [3.5] Opakowanie: Zupełnie przyzwoite graficznie opakowanie - puszka, brak informacji o słodzie [4.5] Uwagi: Zwykłe tanie marketowe piwo, za tę cenę można kupic lepsze. Na pierwszy rzut oka poprawne, ale pozostaje po nim absmak.
Kolor: złocisty, klarowny [3.5] Piana: biała drobnoziarnista, pozostawia slad na szkle, trwała, kożuszek pełny i w miarę gruby [4] Zapach: delikatny słodowo-chmielowy [3] Smak: bez wyrazistości, przeszło puchą, goryczka słaba, lekki posmak chmielu [2] Wysycenie: piwo pracowało cały czas jednak w końcowej fazie intensywność spadla do zera [3] Opakowanie: kolorystyka poprawna informacje fatalne brak nawet browaru który to piwo produkuje jest tylko informacja dla kogo jest produkowane [1.5] Uwagi: Kupione dla testu i trzeba szybko o nim zapomnieć
Ja też dla testu kupiłem I muszę zaznaczyć że nie było złe - mnie smakowało, jednak spożywałem w warunkach nie pozwalających na rzetelną ocenę. Na pewno powtórzę i wtedy opisze szczegółowo. Zastanawia mnie tylko czy aby na pewno to robią Głubczyce w tej chwili, bo w takim przypadku byłoby to ich najsmaczniejsze piwo.
Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2007-11-27, 21:16.
Właśnie ja mam pewne wątpliwości dotyczące miejsca warzenia tego piwa. Otóż mieszkam w Lublinie i przechodząc tyłem browaru Perła widziałem obok stosu "krat" z butelkami perełki na paletach parę sporych wieżyczek z tych puszek. Dodam jeszcze, że kilka tyg wcześniej czytałem w Kurierze Lubelskim, że perła zwiększa moce produkcyjne do 1mln hektolitrów piwa rocznie. Zauważyłem też, że dostawione są jakby 2 nowe jak to się fachowo nazywa tankofermentatory na placu perły. Hmmm ciekawe.
nie ma co wątpić. Zlecający warzenie takich piw zmieniają współpracujące browary jak rękawiczki. Jak będziesz miał puszkę w ręce, zgłoś nowe piwo do dodania.
Ok na pewno od razu zgłoszę gdy na puszcze zobaczę napis "Perła Browary Lubelskie". I nawet spróbuję tego piwka choć nie jestem fanem marketowych piwek.
ARGUSY były rozlewane również w Jędrzejowie i Kutnie, ciekawe piwo marketowe uwazane wg wielu netowych piwnych fot jako jedne z lepszych market-piw, tylko ciekawe z ktorego browaru
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - coś było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - prawie nic, chyba mini zbożowość.
Smak - słodkawe, płone, płaskie, wodnista gorzkawa...
Comment