Piwo gotowe do oceny
Głubczyce, Argus Beer
Collapse
X
-
Głubczyce, Argus Beer
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozlociste, klarowne [4]
Piana: biała, drobna, na początku obfita, dość szybko opada, dłuższy czas utrzymuje sie ok 2 cm kożuszek [3]
Zapach: delikatny, chmielowo-slodowy, jednak wyczuwam również lekki chemiczny zapach [3]
Smak: delikatne, minimalna goryczka, lekka słodkawość, nieznacze szczypanie w język [3.5]
Wysycenie: ciut za duże [4.5]
Opakowanie: jak na Głubczyce dla Lidla całkiem przyzwoita puszka [4]
Uwagi: Zakupione w Lidl dla degustacji, dość mierne piwo ale nawet wypijalne
Moja ocena: [3.375]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny, klarowny miodowy kolorek, dla tego piwka doskonały [5]
Piana: Przeciętna piana, gruboziarnista, szyblo znikła [3.5]
Zapach: Słodowy, z nutka chmielu, w sumie przyjemny. [4]
Smak: Lekko słodkawy smak, z niepozorną goryczką, dodatkowo jakieś nuty smakowe jakby chemiczne, co więcej ten chemiczny posmak pozostaje w ustach dłuższy czas [3]
Wysycenie: Nasycenie za słabe, w dodatku szybko opadające, niewiele drobniusieńkich wolno unoszących się bąbelków, piana żadna [3.5]
Opakowanie: Zupełnie przyzwoite graficznie opakowanie - puszka, brak informacji o słodzie [4.5]
Uwagi: Zwykłe tanie marketowe piwo, za tę cenę można kupic lepsze. Na pierwszy rzut oka poprawne, ale pozostaje po nim absmak.
Moja ocena: [3.6]Nic lepszego od Brackiego :)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, klarowny [3.5]
Piana: biała drobnoziarnista, pozostawia slad na szkle, trwała, kożuszek pełny i w miarę gruby [4]
Zapach: delikatny słodowo-chmielowy [3]
Smak: bez wyrazistości, przeszło puchą, goryczka słaba, lekki posmak chmielu [2]
Wysycenie: piwo pracowało cały czas jednak w końcowej fazie intensywność spadla do zera [3]
Opakowanie: kolorystyka poprawna informacje fatalne brak nawet browaru który to piwo produkuje jest tylko informacja dla kogo jest produkowane [1.5]
Uwagi: Kupione dla testu i trzeba szybko o nim zapomnieć
Moja ocena: [2.65]
Comment
-
-
Ja też dla testu kupiłem I muszę zaznaczyć że nie było złe - mnie smakowało, jednak spożywałem w warunkach nie pozwalających na rzetelną ocenę. Na pewno powtórzę i wtedy opisze szczegółowo. Zastanawia mnie tylko czy aby na pewno to robią Głubczyce w tej chwili, bo w takim przypadku byłoby to ich najsmaczniejsze piwo.Last edited by adam16; 2007-11-27, 21:16.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Właśnie ja mam pewne wątpliwości dotyczące miejsca warzenia tego piwa. Otóż mieszkam w Lublinie i przechodząc tyłem browaru Perła widziałem obok stosu "krat" z butelkami perełki na paletach parę sporych wieżyczek z tych puszek. Dodam jeszcze, że kilka tyg wcześniej czytałem w Kurierze Lubelskim, że perła zwiększa moce produkcyjne do 1mln hektolitrów piwa rocznie. Zauważyłem też, że dostawione są jakby 2 nowe jak to się fachowo nazywa tankofermentatory na placu perły. Hmmm ciekawe.
Comment
-
-
nie ma co wątpić. Zlecający warzenie takich piw zmieniają współpracujące browary jak rękawiczki. Jak będziesz miał puszkę w ręce, zgłoś nowe piwo do dodania.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Co masz przez to Kutno na myśli?
Bo właściwie to w Kutnie mogło być rozlewane do gardeł co najwyżej.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment