Piwo gotowe do oceny
Zabrze, Śląskie Pełne
Collapse
X
-
Zabrze, Śląskie Pełne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Kilka dni temu piłem to piwko. Pierwsze co mi się dało we znaki to duża gorycz i spore wysycenie. Zdecydowanie bardziej mi smakowało jak trochę sobie postało w kuflu, wtedy doszło trochę słodowych akcentów. Ogólnie nie najgorsze ale nic poza tym.
Comment
-
-
Trafione w Rybniku (1,60 zł za butelkę), całkiem smaczne... Mocno goryczkowe (bezpośrednio po otwarciu wprost cierpkie), z dobrą pianą, choć chyba rzeczywiście trochę przegazowane.
W zasadzie szkoda że już zniknęło ze sklepów w mojej okolicy, bo chętnie kupiłbym większą ilość.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko jakby mętny, zwykłego jasnego piwa. [3.5]
Piana: Po nalaniu nie ma jej zbyt dużo, ale jej końcówka utrzymuje się do końca picia. [3.5]
Zapach: Chmielowo- słodki... Łagodnego piwka. [3.5]
Smak: Piwo jest słodkawe, wyraźnie dodają sporo cukru czy jakiegoś słodziku, nie wiem. Ja w nim goryczki prawie wcale nie wyczuwam. Dobrze się sprawdza w upały, jako chłodny słodkawy orzeźwiający napój. Mimo że średnio lubie słodkie piwa, na obecne temp. to mi przypasowało. [4]
Wysycenie: Jest wyczuwalne, ale nie "natrętne". [4]
Opakowanie: Etykiety dosyć ładna, ale informacje ubogie, nawet ekstraktu nie ma. [3.5]
Uwagi: W zasadzie nie jestem pewien czy oceniam właściwe piwo. Raz że pisze na etykiecie z przodu Browary Górnośląskie i nic poza tym, dwa że z tyłu jako producent widnieje Van Pur, ale w spisie ich piw czegoś takiego jak Śląskie nie ma. Wreszcie po trzecie, dziwi mnie opisywana powyżej wyraźna goryczka, podczas gdy piwo jest... słodkie.
Moja ocena: [3.725]MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piekny złocisty,klarowne [5]
Piana: początkowo bardzo ładna śnieżna i niezbyt gęsta,lecz szybko opada [4]
Zapach: niezbyt wyczówalne lecz dosyć surowy bez innych dodatków oprócz chmielu [4]
Smak: spore zaskoczenie w porównaniu do butelkowych piw z BG, dobra goryczka bez dodatków słodowych,nie jest wodniste [5]
Wysycenie: dobre,a w gardełku idealne [4.5]
Opakowanie: [5]
Uwagi: Cena za 1500 ml. Jestem mile zaskoczony i naprawdę polecam! PZDR
Moja ocena: [4.525]mb WOS
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, jednak bez połysku. [4.5]
Piana: Po nalaniu dość drobna ale niezbyt obfita. Obecna do końca w postaci cieniutkiej warstewki. [3]
Zapach: O słodowym charakterze, umiarkowanie intensywny. W trakcie picia mozna wyczuć delikatny zapach alkoholu. [3.5]
Smak: Zapach trafnie zapowiadał charakter piwa. Silnie zaznaczona słodowa dominanta. Początkowo wyczuwalny jest nawet alkohol, tak jakby to piwo miało więcej niż deklarowane 6%. Goryczka niezauważalna. Pod koniec piwo staje się irytujaco słodkie. [3]
Wysycenie: Bardzo umiarkowane, jak przy słodowych piwach. Nawet zaraz po nalaniu piwa do szkła było widać jedynie sporadyczne bąbelki. [3.5]
Opakowanie: Piwo niezbyt atrakcyjnie prezentuje się na sklepowej półce. Czarno-biała kolorystyka etykiety lekko tylko wspomożona zółtym akcentem sprawia ubogie wrażenie. Etykiety są ze zwykłego offsetu. Na kontrze piwa o nazwie 'Śląskie tradycyjne' jest info o producencie z Warszawy. Totalny absurd marketnigowy. [3]
Uwagi: Nie lubię słodowych pilsów więc to był mój pierwszy i ostatni raz ze 'Śląskim' z Van Pura.
Moja ocena: [3.275]Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złotawy, piwo klarowne. [4.5]
Piana: Trwała, gęsta, śnieżno-biała. [4.5]
Zapach: Słodowy - mnie się bardzo podoba, ale ja lubię piwa o takim słodowym charakterze. [4.5]
Smak: Także słodowy, choć nieco zbyt "płaski". Chmielowa goryczka w tle. Jeśli nawet jest odrobine słodkie, to nie tak jak u poprzedników. [4]
Wysycenie: Prawidłowe [4.5]
Opakowanie: Moim zdaniem butelka ładnie się prezentuje na półkach sklepu. Etykieta może skromna, ale dzięki temu właśnie ciekawa. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.275]Last edited by adam16; 2007-06-22, 23:12.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedziciekawe, że według jednych to piwo jest za słodkie, a dla innych zbyt goryczkowe - cóż, każdy ma inny smak.
Comment
-
-
Koledzy mają wątpliwości. I dobrze. Może być tak, że to różne warki różnie w browarze wychodzą. No i jakby nie było - ludzie się różnią także w kwestii odczuwania smaków. Jeden sypie soli więcej, inny mniej - mimo że spożywają to samo danie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładny. Ciemno złoty. Piwo klarowne. [4.5]
Piana: Właściwie tylko kożuch, który szybko zredukował się do nikłych resztek. [2.5]
Zapach: Zapach całkiem ładny, zdecydowanie słodowy. Średnio mocny. Niczym specjalnym się nie wyróżnia. Troszkę brak mi chmielowości. [3.5]
Smak: Niezłe słodowe piwo. Słód dominuje. Na koniec lekka, wyraźna goryczka. Posmak słodowy. Piwo dobre, ale tak jak w zapachu, trochę brak mi tu szczypty chmielu.
Piwo bardzo pełne, leciutka alkoholowość, słodkawość nie przeszkadzająca. [4]
Wysycenie: Wysycenie średnio mocne, trwałe. W sumie takie jak powinno być, no może troszkę więcej by nie zaszkodziło. [4]
Opakowanie: Takie proste wzornictwo. Jedynie ta żółta kolorystyka dość nietypowa. Plus się należy za staranność wykonania i zwłaszcza dedykowany kapsel. Minus za nie podanie zawartości ekstraktu. [3.5]
Uwagi: Takie sobie piwo. Pełne, lekko słodkawe. Raczej na chłody niż upały.
Moja ocena: [3.675]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klasycznie złoty [4.5]
Piana: Piana w pierwszej fazie tworzy się dość obfita, powoli pnie się ku górze i tworzy ładną, gęstą, ale nie kremową koronę utrzymującą się nawet ponad średnią krajową [4]
Zapach: Według mnie dominuje zapach jęczmienno-chmielowy. [4]
Smak: Dość głęboki i długi smak. Dominuje chmielowa goryczka sukcesywnie coraz bardziej rozprzestrzeniająca się w ustach. Na podniebieniu pozostaje średniomocny goryczkowy smak, który nie jest agresywny, ale jednak ostry i wyrazisty. Odczuwalny jest też lekki posmak drożdży piwowarskich, słodyczy nie ma w ogóle, a słód w pierwszej fazie lekko wyczuwalna ginie stopniowo przykryta goryczką. Brak posmaków owocowych, ziołowych i innych. Piwo jest wytrawne i średniotreściwe. [4]
Wysycenie: Nasycenie jest średniomocne. Dwutlenek węgla ładnie uwalnia się w z całej powierzchni niezbyt szybko [4.5]
Opakowanie: Brak informacji o ekstrakcie to minus, który zawsze należy piętnować. Poza tym barwy żółto-czarne nawiązują do tradycyjnych barw niektórych miast śląskich z Zabrzem na czele [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
Comment