Chyba trudno go oceniac jako Portera EB bo nazwy EB nie ma juz na etykietce... Wypilem tego 'portera z rybakiem' zaraz po 'zywieckim wlasciwym' , ktorego juz kiedys ocenilem. W smaku, zapachu itp to dla mnie dokladnie to samo. Tylko wersja 'z rybakiem' miala znikome nasycenie czego nie mozna powiedziec o 'wlasciwym'. Moze warki sie roznily tym drobnym szczegolem ale dla mnie w Zywcu warza jednego portera i rozlewaja go jako 2 rozne.
EB, Porter
Collapse
X
-
Nie wiem czy ostatecznie GŻ skończyła z ważeniem portera EB ,czy znowu jest go brak w Żywiec Trade Lublin ?Comment
-
breslauer napisał(a)
(...)a definitywnie zszedł z rynku po przeniesieniu produkcji portera żywieckiego do Cieszyna.Comment
-
abernacka napisał(a)
W Trójmieście i okolicach można bez żadnego problemu spotkać Portera EB.Comment
-
partia z terminem przydatności do spozycia do26.09.2004 (ostatnia)
kolor- bardzo ciemny, prawie czarny, pod światło dopiero mozna dojrzeć ledwie uchwytne mahoniowe refleksy
piana - gęsta, bardzo mocno się trzyma, kremowa, prawie, że mozna jeść ją łyżką, zostawia bardzo duże pamiątki na szklance
zapach - słabo wyczuwalny, wyczuwa się słód i lekką paloność
gaz - doskonała ilość
smak - to jest to co tygryski lubią najbardziej gęste w szklance, powiem , że bardzo gęste - jak syrop, delikatne w smaku, mocno ekstraktywne, nie wyczuwa się tej typowej goryczki (choć gdzieś w oddali...) pije sie doskonale, wchodzi jak marzenie, dość szybko daje poczuć swoją moc,
aha - w miarę ubywania go ze szklaneczki zapach staje się coraz bardziej mocniejszy
szkoda że piję juz trupa gdyz jest to naprawdę doskonałe piwo
Moja ocena: [4.65]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Jeśli nie był na słońcu to może być super.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikpartia z terminem przydatności do spozycia do26.09.2004 (ostatnia)
I właśnie z tej partii spożywam sobie ostatni posiadany egzemplarz tego zacnego portera. Piany prawie nie ma, nagazowanie słabiutkie; w smaku "ciężkie", treściwe z wyraźną goryczą, ale nie czuję żadnego ciężaru na żołądku. Szkoda, że to ostatnia flaszkaComment
-
Mój Porter ma datę do lutego 2005.Więc jest cghyba z Żywca.Chociaż przed datą ma literkę "L",wieć może Leżajsk?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotMój Porter ma datę do lutego 2005.Więc jest cghyba z Żywca.Chociaż przed datą ma literkę "L",wieć może Leżajsk?
Pucha czy butelka?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
no jak Kiszocie - pochwal się- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Oczywiście butelka.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotMój Porter ma datę do lutego 2005.Więc jest cghyba z Żywca.Chociaż przed datą ma literkę "L",wieć może Leżajsk?
No i będzie trunek na specjalne okazje. Ciekaw żem czy jest jeszcze pijalny? Bo przechowywany w idealnych warunkach to on nie był.PoszukujęComment
Comment