Belgia, Frater Podwójny
Collapse
X
-
-
Możliwe, że jeśli poleżakuje, to jest dobre. Ale niestety "prosto ze sklepu" jest ciężkie do wypicia. Dawno, a zastanawiam się czy kiedykolwiek jakiekolwiek piwo mnie tak "zmuliło" w sensie smakowym. Było gęsto-słodkie, bez cienia goryczy.
Posiadało co prawda smaczki charakterystyczne dla klasztorniaków, ale w połączeniu z tą toną mułu i bardzo wyraźnym alkoholowym smakiem - było praktycznie nie do wypicia!
A szkoda, bo myślę, że jeśli dodali by trochę więcej chmielu, może innych drożdży użyli...(?), a przede wszystkim porządnie przeleżakowali - byłoby to piwo o wiele smaczniejsze.Piwa i pacierza nie odmawiamComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko mętny, rudo-czerwony [4]
Piana: Początkowo wysoka, drobnoziarnista. Szybko opada, lecz pozostałości utrzymują się do samego końca. [4]
Zapach: W pierwszej chwili mocno owocowy, trochę przypominający napoje energetyczne, takie jak Red Bull. Z czasem bardziej słodowy. [4]
Smak: Trochę zbyt słodki i jednolity. Dopiero pod koniec staje się ciekawszy, zwłaszcza po przełknięciu pozostaje w ustach cień goryczki. [4]
Wysycenie: Niemal idealne. Wyraźnie wyczuwalne w ustach i na żołądku aż do samego końca. [4.5]
Opakowanie: Estetyczne. Życzyłbym sobie tylko więcej informacji na etykiecie. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.05]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny, głęboki, wiśniowy. [4.5]
Piana: Ekstra! Duża l'ecru, trwała, zostaje na szkle. [4.5]
Zapach: Chmielowy, bardzo ładny. [4]
Smak: Dobry, wytrawny. Owocowy posmak, ekstra goryczka. [4.5]
Wysycenie: Bardzo duże, jka dla mnie super. [4.5]
Opakowanie: Wszystko jest, gustowne to i użyteczne. [5]
Uwagi: Polecam
Moja ocena: [4.35]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, pod światło wpada w czerwień. Naprawdę piękny. [5]
Piana: Przy nalewaniu olbrzymia, szybko opada, stabilizuje sie na pewnym poziomie. Do końca zostaje cienka ale pełna warstwa. [4.5]
Zapach: Bardzo intensywny, słodowy, czuc nuty owocowe, ale suma sumarum bardzo podobny do koncernówek. [3.5]
Smak: Mocny, wyrazisty, słodowo - owocowy, czuć alkohol, ale nie nahalnie. [4]
Wysycenie: Za mocne - jak dla mnie, nawet pod koniec mocno "szczypie". [4]
Opakowanie: Ładne kolory, ale do zaokrąglonej etykiety nie pasuje mi ostro wycieta krawatka, nie podano miejsca produkcji. [4]
Uwagi: Nie mam doświadczenia z tym gatunkiem, ale to piwo budzi we mnie duże nadzieje. Po prostu jest dobre.
Moja ocena: [3.925]Comment
-
-
-
CHWDKP samo ciśnie sie na usta.
Od przejęcia Kilec Kp ma w swojej ofercie chyba jedynego polskiego klasztornika a oni sami się go pozbywają. Szkoda słów na poczynania tych bęcwałów.Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."Comment
-
Comment
-
Wreszcie przestaną mnie kłuć w uszy te "Fratery".
A na poważnie, jaki tam z Fratra klasztorniak... Jedyny jego plus to wg. mnie dostępność w niektórych sklepach oferujących tylko masówkę - w których zaopatruję się może raz na rok.
PS Hasło CHWDKP wspaniałeComment
-
Po tym jak Frater zniknął na jakis czas z marketowych półek, a później znowu sie pojawił miałęm już nadzieję że Frater pozostanie. A tu lipaOstatnia zmiana dokonana przez granat862; 2009-05-30, 18:45.Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."Comment
-
To raczej logiczne, że skoro reaktywował się Szczyrzyc, to i Fratra już warzyć nie mogą, skoro jest na "licencji"...Ostatnia zmiana dokonana przez Wujcio_Shaggy; 2009-05-30, 20:56.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Comment
-
Ale mogli się wystraszyć...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment