Marcowe to zdecydowanie moje ulubione piwo jakie Krzysiek warzy, odpowiednia słodycz, odpowiednia moc, odpowiednia goryczka - jeśli chodzi o mnie to mogło by być na stałe w karcie- choć muszę dodać że ostatnio pojawia się na przemian z altem całkiem często; co do wiecznych utyskiwań że jest za zimne -co akurat ja uważam za zaletę- poproście barmanke np Marlene o cieplejszy kufel- myją je w wydajnych zmywarkach które podgrzewają mocno szkło- ja zawsze proszę by brała kufel zimny
Bierhalle Warszawa, Marcowe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedzipite wczoraj,a już dziś chciałbym zamieszkać w tamtej okolicy , a nie na UrsynowiePiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno miedziany, oczywiście mętny. [5]
Piana: Standard w Bierhalle, wysoka i piekielnie trwała. [5]
Zapach: Lekko chmielowy (bardzo ciekawy aromat), mocno słodowy. Taki, jak być powinien. [4.5]
Smak: Solidna, typowa dla marcowych słodowość, lekka chmielowość, zapewne z niemieckich odmian chmielu. Esencjonalne i treściwe. Pycha. [4.5]
Wysycenie: Bdb. [5]
Opakowanie: Zwykle dawałem 5 za ogólny wystrój Bierhalle, ale muszę odjąć troszkę za starte kufelki. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.6]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny nasycony bursztynowy. [5]
Piana: Niewysoka, drobna, ładnie osadza się na kuflu. [4]
Zapach: Niezbyt mocny słodowy... Coś tam jeszcze jest, ale nie mogę skojarzyć... [3.5]
Smak: Treściwe. Słód, ale i goryczka. Bardzo wyważone. Lekki karmel... [4.5]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, ale tutaj mi pasuje. [4]
Opakowanie: Klasyczny, pękaty kufelek z logo Browarmii. Siedziałem na zewnątrz, stąd pewnie brak wafelków... [4]
Uwagi: Bardzo smaczne piwo. Moje ulubione w Bierhalle. Piłem je po raz "niewiadomoktóry", ale ze względu na nieszczęśliwy zbieg okoliczności towarzyskich, wreszcie mogłem je na spokojnie ocenić... .
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziOpakowanie: Klasyczny, pękaty kufelek z logo Browarmii. Siedziałem na zewnątrz, stąd pewnie brak wafelków... [4]Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziPost już tyle czasu wisi, a nikt jeszcze nie przyuważył tego faktu, że teraz w Bierhalle podają piwo w kufelkach z BrowArmii
Żeby nie było OT, uprzejmie donoszę, że dzisiaj na własnym organizmie sprawdzę, czy w dalszym ciągu myli "im" się szkło .
Comment
-
-
Fantastyczne piwo, treściwe i bardzo smaczne !
Wspaniały smak, barwa i piana, utrzymująca się bardzo długo, sprawia, że z chęcią się po nie sięga. Byłem wczoraj, wypiłem trzy duże kufle i będę tam także dzisiaj, bo pewnie do piątku śladu po Marcowym nie będzie.
Na szczęście są już w piwnicy dwie gotowe warki, a od dziś 4/11 robiona jest następna. Marcowe jest według mnie drugim najlepszym piwem z Bierhalle. Pierwsze miejsce cały czas zajmuje Kożlak.
Brawo Krzysztofie i Mateuszu....uwarzyliście coś wspaniałego Gratulacje !!
pozd
Comment
-
-
To piwo ma wszystkie atrybuty marcowego - bursztynową barwę, trwałą pianę, słodowy zapach, treściwość, rozgrzewanie od środka, smak słodowo delikatnie karmelowy po prostu pyszne."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, lekko mętne. Głęboki i intnsywny kolor. [5]
Piana: Drobniutka, wysoka, osadzająca się na szkle i zostająca do końca picia. [5]
Zapach: Słód z lekkim karmelem. Intensywny i przyjemny. [5]
Smak: Przeważa słód, ale jest i lekki posmak karmelowy, do tego przyjemna goryczka na wykończeniu. Dobrze znilansowany. Piwo jest bardzo smaczne. [5]
Wysycenie: Trochę za wysokie. Siadało na żołądku i czułem je jeszcze kilkadziesiąt metrów po opuszczeniu przybytku. [4]
Opakowanie: Firmowy kufelek. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.95]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lubiepiwo90 Wyświetlenie odpowiedziPite niedawno Marcowe utwierdza mnie w przekonaniu, że to najlepszy wyrób Bierhalle. Piękna piana, bursztynowa barwa, wyraźna słodowość tworzy klasyczne piwo marcowe.
Comment
-
Comment