Zgadzam się z babalumkiem, smak Lwówka zależny jest od warki z której pochodzi, piwo to jednak nie jest napewno na wodzie z rzeki, piję je od 3 miesięcy i zauważyłem nieznaczne różnice w smaku. Są gusta i guściki lecz zawsze smakuje mi bardziej od popularnych koncerniaków i ma w sobie coś niepowtarzalnego ( i może w tym jego urok) Nie jestem jakimś tam super znawcą, ale piana i nasycenie co2 jest zawsze oki.
Lwówek Śląski, Książęce
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: super złotawy,akuratny na 12 [5]
Piana: bardzo gęsta biała,długo sie utrzymuje, do końca tworzy śniężny dywanik [5]
Zapach: czuć lekko chmiel i jakieś owocowe aromaty [4]
Smak: prawie SUPER.Odczuwam bardzo lekki kwaskowy smak,poza tym smakuje naprawdę rewelacyjnie tak jak prawdziwe piwko bez chemii.Przypomina mi produkty z Czarnkowa !!! [4.5]
Wysycenie: wystarczające,babelkuje przez cały czas [4.5]
Opakowanie: jednorazowa butelka podobna do czeskich( być może taka sama),kapsel zwykły z napisem 12.1,etykieta bez kontry ale ładna i z wszelkimi informacjami. [4]
Uwagi: Pierwszy raz je widzę na Górnym śląsku! Właściciel małego sklepiku wziął na próbe 8 szt-już nie ma- więc jest nadzieja na większą ilość! PZDR
Moja ocena: [4.375]Last edited by woosaa; 2006-11-06, 12:01.mb WOSComment
-
Kolejny raz pije to piwko. Zakupione w sklepie na milickim Rynku. Baaardzo dobre, mimo tego, że termin do spożycia minął 19.09.2006Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Dziś byłem przejazdem w Lwówku Śląskim. Pierwsze co rzuciło się w oczy to piękny ratusz na rynku a dookoła komunistyczne bloki (jak ja niecierpie komunistów!!!) szukaliśmy z kolega jakiegoś spożywczaka coby nabyć piwa. Weszliśmy do Żabki i pytamy czy jest piwo lwóweckie a pani mówi: tu za rogiem jest sklep firmowy. Radość nasza była wielka więc nabyliśmy półtorej skrzynki i do tego po firmowym kufelku za 5zł.
A teraz do rzeczy.
Przepyszne piwko, termin spożycia 17.02.2007, cena 1,79zł
gesta piana, wyszla z pokala, utrzymuje się dywanik i oblepia ścianki; zapach slodowo-chmielowy. Smak: słodowy z goryczką na koncu, wysycenie w sam raz, szczypie leciutko w język.
Dlaczego nie kupiłem całej skrzynki dla siebie wrrrrMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
-
aha, piwo pasteryzowane jest w butelkach 0,33lMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, złocisty, klarowny. [5]
Piana: Gęsta i trwała. Super! [5]
Zapach: Mógłby być ciut intensywniejszy. Wyczuwalny lekki zapach owocowy. [4.5]
Smak: Delikatne i świetnie wyważone połączenie słodyczy z nutą goryczy. [5]
Wysycenie: Idealne. Piwo cały czas pracuje. [5]
Opakowanie: Nareszcie zmieniono butelkę. Złota etykieta bez kontry sugeruje historię i tradycję warzenia piwa. Bardzo ładnie [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.825]Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wedge7Złota etykieta bez kontry sugeruje historię i tradycję warzenia piwa. Bardzo ładnie
Dla mnie brak kontry sugeruje oszczędzanie na czym tylko się da, albo też świadczy o tym, że w Lwówku nie naklejają kontry, bo już naklejenie etykiety sprawia im problem.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrNa to nie wpadliby chyba najlepsi marketingowcy.
Dla mnie brak kontry sugeruje oszczędzanie na czym tylko się da, albo też świadczy o tym, że w Lwówku nie naklejają kontry, bo już naklejenie etykiety sprawia im problem.
z krawatki...Comment
-
Ostatnio trafiły mi się wyjątkowo udane warki tego piwa, naprawdę niebo w gębie. Za to koło mnie wciąż dostępny jest w starego typu zwrotnych butelkach (nie wiem jak to się nazywa PET? zwykła??), ostatnio trafiłem na lekko odpryśnięte szkło i odklejającą się etykietę. Ale co tam...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekOstatnio trafiły mi się wyjątkowo udane warki tego piwa, naprawdę niebo w gębie. Za to koło mnie wciąż dostępny jest w starego typu zwrotnych butelkach (nie wiem jak to się nazywa PET? zwykła??), ostatnio trafiłem na lekko odpryśnięte szkło i odklejającą się etykietę. Ale co tam...MM961
4:-)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika roboxi z firmowego kapsla ...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
Comment