Gdy kupuję niepasteryzowane Noteckie to z reguły mam tydzień na opróżnienie zapasu. Rozumiem, że browar w Lwówku nie może sobie pozwolić na tak krótki termin przydatności do spożycia sprzedając piwo w odległym Wrocławiu albo Poznaniu. Nie przeszkadza mi to, że z tej przyczyny nie mogą pominąć procesu pasteryzacji. Ale dlaczego z uporem maniaka, świadomie wprowadzają klientów w błąd pisząc na etykiecie "niepasteryzowane", podczas gdy na własne oczy widziałeś, że piwo pasteryzują.
Lwówek Śląski, Książęce
Collapse
X
-
Książęce - Lwówek Śląski
W Krakowie można kupić w sklepie na ul. Krupniczej. Delikatna piana, dosyć długo utrzymująca się, kolor jasny, a zapach wspaniały. Szkoda, że mam tylko jedną butelkę...Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.Comment
-
Na rynek lokalny mogliby sprzedawać niepasteryzowane i niefiltrowane.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Jeśli ktoś z Krakowa i okolic jest chętny do zakupu Książęcego z Lwówka Śląskiego, to informuję, że pojawiło się w naszej hurtowni. Przez najbliższy miesiąc cena: 2,10 zł. Adres hurtowni, ewentualnie telefon podam zainteresowanym na PW.Comment
-
Kudłaty napisał(a)
Gdyby było niepasteryzowane w taki sposób to by chyba wytrzymywało kilka dni, niefiltrowane na drugi dzien juz sie psuje.OskarComment
-
robox napisał(a)
Pewnie ART pogrozi palcem i przerzuci etykietę do Kolekcjonerstwa .Comment
-
A ja się ostatnio przejechałem dwa razy na tym piwie Najpierw lane mnie bardzo zawiodło(Choć tak do końca jak już pisałem w innym temacie mogła to być jakaś "podróbka") a kilka dni później butelkowe w nowej szacie graficznej. Mam nadzieję że to tylko mój pech, przy najbliższej okazji muszę znowu spróbować, jeżeli znowu będzie niedobre to na długi czas będę musiał zapomnieć o tym piwieComment
-
jaki to ma niby związek z Książęcym?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Comment