Piwo gotowe do oceny
Głubczyce, Sudeckie
Collapse
X
-
Głubczyce, Sudeckie
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno złoty. Błyszczy się pod światło. [5]
Piana: Nawet niezła. Pęcherzyki piany co prawda są różnej wielkości ale za to piana pozostaje bardzo długo jako kożuszek. Przy końcu jako solidna obrączka i plamy. [4.5]
Zapach: Chlebowo-chmielowy. Marzenie piwowara [5]
Smak: W smaku piwo dąży raczej w stronę wytrawności. Jest lekkie - dobrze nachmielone ale posiada też słodowe smaki. [5]
Wysycenie: Bez zarzutów. Do końca buzuje delikatnie w ustach. Nie siada na żołądku. W szklance widoczne. Buduje pianę. [5]
Opakowanie: Kwintesencja lokalnego piwa. Butelka NRW (zwrotna!). etykieta konkretna, przejrzysta i czytelna - bez udziwnień. Nie przeszkadza mi tu brak ekstraktu - piwo jest bardzo smaczne - to wystarczy. Kapsel złoty. [5]
Uwagi: Piwo ewidentnie wzorowane na piwach ze średnich browarów zza Sudetów. Bardzo udane. Nie sądziłem, że ten browar stać na to.
Moja ocena: [4.95]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny [4]
Piana: Mocna, drobnopęcherzykowa. Po nalaniu trzyma, w końcu opada, pozostawiając lekki kożuszek. [4.5]
Zapach: Wyczuwalny,intensywny,mocny. Słodowo-chmielowy. [4.5]
Smak: Lekko kwaskowe. Wytrawne, z mocno zaakcentowaną goryczką (trochę zbyt mocną). Pełne. Bardzo przyjemne w smaku. [4]
Wysycenie: Odpowiednie, lekko szczypie w język [4]
Opakowanie: Zielona puszka. Napisy wyglądają dosyć tandetnie. Brak informacji o ekstrakcie. Nie zachęca do zakupu. [3]
Uwagi: Zakupiłem w Opolu w sklepie "NEON" ul. G. Morcinka 67
Jestem mile zaskoczony. Nie spodziewałem się po browarze z Głubczyc tak porządnego piwa.
Moja ocena: [4.175]Prace archeologiczne wykonywane w połowie lat 80. XX wieku "wykazały niezbicie, że pierwszym zrywem ludowym w naszych dziejach było obalenie reakcyjnego reżimu marionetkowego władcy Popiela, idącego na smyczy zachodnioniemieckiej, przez postępowy nurt plebejski, reprezentowany przez rękodzielnika Piasta", a ów Piast posłużył się do likwidacji Popiela myszami domowymi, dlatego też Komitet Obchodu Założenia Kruszwicy postanowił ufundować pomnik przedstawiający Zwycięską Mysz Postępu i Tradycji.
Comment
-
-
Kolor: ciemna słomka - jasne złoto
Zapach: delikatnie słodowy
Piana: gęsta, drobne pęcherzyki, dość trwała, nawet oblepia szkło!
Smak: w odroznieniu od przedpijcy malo czuc gorzczki, raczej slodowe, delikatne. Ciut wiecej goryczki przydaloby sie
Wysycenie: Odpowiednie, lekko szczypie w język.Czyli jak wyzej. Mi odpowiada
Opakowanie: Ta puszka mi sie podoba. Wole naturalne elemanty niz np mlotki z hammera, takie troche oldskulowe. Tylko ten wizeunek gor... te Sudety jak Alpy... Z Glubczyc nie da sie dojrzec tych szczytow, taka nasza megalomania, a pagorki w okolicy maja swoj urok
Uwagi: Zakupiłem w Auchan - Bielany Wroclawskie
Tez mila niespodzianka, jednak w glubczyckim browarze potrafia wyprodukowac calkiem przyzwoite piwo. Jest bez fajerwerkow, ale niczym nie drazni, ma swoj smaczek. Stosunek ceny do smaku bardzo przyzwoity /ok. 1,80 zl za puszke/. Mam nadzieje, ze kiedys w Glubczycach sie opamietaja zanim padna. Wspolpraca z koncernami browarow niekoncernowych to bardzo grzaski grunt. Wiec moze lepiej postawic na jakosc...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziWspolpraca z koncernami browarow niekoncernowych to bardzo grzaski grunt. Wiec moze lepiej postawic na jakosc..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemna słomka, klarowny. Mógłby być ciut ciemniejszy. [4]
Piana: Bardzo wysoko rośnie, opada w średnim tempie, robi się dziurawa i oblepia ścianki. Niech będzie [4]
Zapach: Mam lekki katar, ale zapach wydaje się trochę metaliczny. Nie ma złych nutek, ale i wybitny on nie jest. [3.5]
Smak: Na pierwszym planie chmiel, słód także się odznacza. Spodziewałem się, że będzie bardziej treściwe, a jest lekko wodniste. Typowe głubczyckie posmaczki prawie niezauważalne. Goryczka na dobrym poziomie. Ogólnie niezłe. Dam na wyrost 4, będę obiektywny, mimo, że Głubczyce [4]
Wysycenie: Początkowo niezłe, ale szybko ucieka. [3.5]
Opakowanie: Estetyczna pucha, miłe zaskoczenie, więc i tu dam wyżej. [4]
Uwagi: Całkiem przyzwoite piwo. Szkoda, że browar Głubczyce ma tylko nieliczne takie, a cała reszta to chłam. Widać, że jak chcą to potrafią uwarzyć przyzwoite piwo. Stosunek jakości do ceny - bdb.
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
-
Samoglow - a gdzie je dostałeś? Gdzieś u nas?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemna słomka, ładny [4]
Piana: pieni się obficie i dość gęsto - najmocniejsza strona piwa [4.5]
Zapach: rozmyty, nutka słodowa przede wszystkim [3]
Smak: piwo to posiada wyrazistą goryczkę i... nic więcej. Długo doszukiwałem się w nim jakiejś innej nuty smakowej - bez rezultatu [2.5]
Wysycenie: niezłe, ale bez rewelacji [3.5]
Opakowanie: zielona puszka - niczego sobie [4]
Uwagi: Zazdrosze koleżeństwu piw pt. SUDECKIE, które pili. Moje było nijakie i nie przekonało mnie do siebie.
Moja ocena: [3.075]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Pite na powietrzu z puszki, ale nawet nawet przyjemne wrażenia- kwaskowe-słodowe nuty, nie czuć tych 6,2 %, choć piwo nie jest przesadnie wodniste.
Nabyte w Auchan Swadzim za 1,79 zł. w kwestiach poznawczych.
Za tą cenę warto. Gdyby tak jeszcze rozlewali je do butelek...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, ciut ciemniejszy niż się spodziewałem. [4.5]
Piana: Średnio wysoka i dość szybko opada, ale pozostaje szczelną kołderką i ładnie oblepia ścianki kufla. [4]
Zapach: Chmielowo-słodowo-ścierowaty z lekką metalicznością. Nie zaskakującego w produkcie z Głubczyc... [3]
Smak: A tu z kolei jest zaskoczenie, bo jest to treściwe, porządnie słodowe piwo ze świeżymi, chmielowymi nutkami i leciutką chlebowością w tle. Przydałoby się ciut więcej goryczki, bo słodowość za bardzo dominuje, ale i tak jest to chyba najlepsze piwo z Głubczyc, jakie piłem. [4]
Wysycenie: Za wysokie. [4]
Opakowanie: Puszka, wygląda trochę tandetnie. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.65]
Comment
-
Comment