A jak ze smakiem? - da się to pić?
Głubczyce, Sudeckie
Collapse
X
-
Zakupiony wraz z jasnym pełnym i ciemnym premium w sklepie "Biały Domek" w Nysie. Generalnie w smaku podobne do tego jasnego pełnego premium, które opisałem w innym temacie. Linie typowych jasnych lagerów BG ma smakowo, zapachowo bardzo podobne do siebie. Moim zdaniem ogólnie jakość u nich mocno się poprawiła. I wraca do tej z lat 90-tych. Piwa z tamtego okresu wspominam dobrze. Pytanie tylko czy ta "edycja limitowana" to to samo piwo co w zielonej butelce (fotka w załączniku)? Je również miałem okazję zdegustować ale już dawno temu.1 PhotoLast edited by SupeR_PiwosZ; 2024-09-23, 08:44.
Comment
-
-
Kupione w Dino w przygranicznym Przewozie. Cena 3,99zł za butelkę. Drogo. Ale z sentymentu wziąłem. Barwa złota, piana tradycyjnie obfita. Zapach? Kwaśny słód. Negatywne zaskoczenie. Drażniący. Smak? Mamy tu wszystko. Słód, goryczkę, metal, kwasek. Dość to nawet harmonijne, ale dawne sudeckie, które pijałem za czasów studenckich było lepsze. Miało też wtedy inne parametry 6,2%, teraz 5,6%. Ale piłem już wersje po modernizacji i lepiej je wspominałem, niż obecnie. Cóż, po jakimś czasie powrócę i ponownie zweryfikuje.
Comment
-
Comment