Jagiełło, Magnus

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Manieklbl
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.10
    • 100

Nie wiem, czy zmienił się woltaż, czy też w informacjach na browar.biz wkradł się błąd, ale na dziś dzień piwko ta 6, a nie 7% alkoholu.

Comment

• heatbeat
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.08
      • 26

Skąd takie informacje masz?

przeglądnąłem wszystkie magnusy jakie mam a także puste butelki po tym piwku - wszędzie jest napisane 7%.

Comment

• QuaD
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2008.10
        • 3

Ja jestem dopiero po konsumpcji i na mojej butelce też widnieje liczba 6%. Kupione w Kauflandzie w Świdniku.

Comment

• Mibars
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2010.02
          • 21

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo ładny, brązowy z wiśniowymi przebłyskami. Klarowny. [5]
          Piana: Piana poprawna, ale nie rewelacyjna - Nie utrzymuje się wybitnie długo, ale nie znika również od razu po nalaniu. Po pewnym czasie znika. [3.5]
          Zapach: Bardzo słaby zapach... Przyzwyczajony jestem do tego, że piwa ciemne zazwyczaj mają dość intensywny zapach, a tutaj taki zawód... Z tego powodu trójka, bo ani nie przyciąga, ani nie odrzuca [3]
          Smak: Prze-słodki! W pierwszym łyku dość mocno poczułem alkohol, potem już mniej. Inne smaki z trudem przebijają się przez tą karmelową słodycz - chyba najmocniejsza spośród nich jest kwaskowatość, ale nie taka odrzucająca. Daje się wypić.... Ale nie chcę raczej już tego powtarzać... Wolę Czarne od Fortuny. [2]
          Wysycenie: Poprawne. Trudno coś więcej na jego temat dodać... [4.5]
          Opakowanie: Dość wysoka, szklana butelka z długą szyjką - Nie bączek, wygląda jak zwykła butelka z obniżoną dolną częścią. Ładna etykieta, mogliby większymi literami napisać hasło "Słodka strona ciemnego piwa" Swoją droga piszą "z pieciu gatunków słodu", a z tyłu jedyna informacja jaką otrzymujemy to "zawiera słód jęczmienny". No jak się pochwalili, że jest ich pięć to mogli by napisać jakie... [3.5]
          Uwagi: Piwo powala słodyczą. TRak się akurat złożyło, że tuż przed piwem wypiłem szklankę podpiwka, po wzięciu pierwszego łyku pomyślałem, że po prostu dalej czuje podpiwek... Aż poszedłem wypłukać usta i doświadczenie powtórzyłem, jednak ponownie to samo. Jak na czarne piwo to jest ono według mnie dużo za słodkie...

Moja ocena: [2.85]

Comment

• Ramiel
            • 2010.11
            • 207

Bardzo dobre piwo, słodycz mimo że wysoka wcale nie mdli (co przytrafiło mi się w przypadku Noteckiego Eire) a w połączeniu z palonymi nutkami i lekką goryczką na końcu smakuje świetnie. Granat 0.33 l z prostą ale ładną etykietką dobrze się prezentuje.

Comment

• chitos
              • 2009.02
              • 195

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bordowy, klarowny. Jak na piwo ciemne, to jednak trochę za jasne. [4]
              Piana: Drobnopęcherzykowa, podczas nalewania łatwo powstaje, lecz szybko zanika do "wysepek". [3]
              Zapach: Karmel oraz cola, chmiel prawie nie wyczuwalny. [3.5]
              Smak: Smak jak na piwo ciemne trochę dziwny. Niby czuć karmel ale komponuje się on ze smakiem coli. Jest goryczka ale niestety minimalna. Brak mi tutaj posmaków palonych. [3.5]
              Wysycenie: Niskie, odpowiednie do gatunku. [4.5]
              Opakowanie: Wszystkie parametry podane, ale etykieta mogła by być bardziej rzucająca się w oczy. [4.5]
              Uwagi: Piwo słodkie, co nie jest zbyt wielką zaletą. Wypić można ale tylko wtedy kiedy jesteśmy miłośnikami tego typu piw.

Moja ocena: [3.575]

Comment

• Kwadri
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2009.10
                • 1216

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny, pod światło ciemny rubin. [4.5]
                Piana: Lekko beżowa, drobnopęcherzykowa, ale nietrwała. Znika po kilku minutach do małej warstewki. Podczas picia osadza się lekko na ściankach, ale w połowie piwa znika zupełnie. [3]
                Zapach: Słodki. Z początku nie czuć karmelowych aromatów, które z czasem się ujawniają. [4]
                Smak: Rzeczywiście bardzo słodkie, zakończone paloną, karmelową goryczą. Nie jest złe, ale słodycz długo zostaje w posmaku. [3.5]
                Wysycenie: Niewielkie, odpowiednie dla gatunku. Przyjemnie, delikatnie szczypie w język. [4.5]
                Opakowanie: Bączek z prostą etykietą. Plusik za podanie na kontrze pełnych parametrów i wszystkich rodzajów słodów. Dodatkowo jest informacja, że piwo jest słodkie. [3.5]
                Uwagi: Pite na początku roku.

Moja ocena: [3.725]

Comment

• Pier_88
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2009.05
                  • 15

Kolor: Ciemny pod światłem można zobaczyć przebłyski niczym ciemne czerwone wino [4.5]
                  Piana: Zwarta z małymi pęcherzykami do samego końca w postaci dywanika pływała [4]
                  Zapach: palonego słodu oraz karmelu [4]
                  Smak:wyraznie słodki posmak który po przełknięciu przemienia się w lekką goryczkę bardzo minimalne odznaki palonej goryczki [4]
                  Wysycenie: odpowiednie [4]
                  Opakowanie: 0.330 ml bączek przyjemny na pierwszy rzut oka [4]
                  Uwagi: Ex 14,2% ALK. 6%

Comment

• skitof
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2007.11
                    • 2485

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kwadri Wyświetlenie odpowiedzi
                    Uwagi: Pite na początku roku.
                    Robisz notatki?

Comment

• Kwadri
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2009.10
                      • 1216

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
                      Robisz notatki?
                      Tak. Nie chciałem oceniać nie mając porównania względem innych piw. Mam do dodania jeszcze ponad 200 opisów
                      Ostatnia zmiana dokonana przez Kwadri; 2010-12-01, 15:44.

Comment

• skitof
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2007.11
                        • 2485

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kwadri Wyświetlenie odpowiedzi
                        Tak. Nie chciałem oceniać nie mając porównania względem innych piw. Mam do dodania jeszcze ponad 200 opisów
                        To dodawaj, dodawaj!

Comment

• zgroza
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2008.03
                          • 3607

Piwo okazało się, zgodnie z oczekiwaniami, cukierkowate i lepkie. Moim zdaniem, jak człowiek już się pogodzi, że kupił bardziej słodycz niż piwo, nawet smaczne. Dość łagodne, odpowiednio nagazowane, treściwe. Kolega Zgrozy, zdeklarowany zwolennik piw ciemnych i słodkich, stwierdziła jednak, że to już przesada.
                          Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• Piecia
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.02
                            • 3312

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemny, pod światło bursztynowy [4]
                            Piana: niemalże brak, śladowa na początku [2.5]
                            Zapach: ładny, ale nie piwny, gdzieś w tle gorycz, ale dominuje słodycz [4]
                            Smak: słodkie - za słodkie, gdzieś w tle czuć posmak goryczkowy, ale na więcej niż jedno bym się nie skusił - ot - takie "kobiece" [3]
                            Wysycenie: moim zdaniem zbyt słabe [3.5]
                            Opakowanie: ni podoba mi się - butelka zwykła (nie jest to ani bączek, które lubię, ani granat - do Zwierza daleko); kapsel czarny, czysty, z etykiety podoba mi się tylko logo browaru [2.5]
                            Uwagi: raz na jakiś czas wezmę, bo mam w sklepie "pod nosem" ale bez fajerwerków

Moja ocena: [3.35]
                            Koniec i bomba,
                            Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• wrednyhawran
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2010.07
                              • 1784

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo ładny ciemny, pod światło rubinowy. [5]
                              Piana: Drobnopęcherzykowa, puszysta i dosyć kremowa. Niezbyt długo się utrzymywała, osiadła do niewielkiego kożuszka. Myślę, że jakby piwo było cieplejsze, to byłaby trwalsza. [4]
                              Zapach: Przyjemny, lekko palony, kawowo-czekoladowy. Mógłby być nieco bardziej intensywny. [4]
                              Smak: Słodki. W przewadze nuty karmelowo-czekoladowe. Trochę kawowej goryczki. Ogólnie bardzo smaczne piwo, idealne na deser [4.5]
                              Wysycenie: Dałbym nieco niższe, ale nie jest źle. Pije się przyjemnie. [4]
                              Opakowanie: Bączek, przeciętna, małoestetyczna etykieta, goły czarny kapsel, ekstrakt podany, brak natomiast składu - niesprecyzowane info odnośnie slodów z przodu tekst o 5 gatunkach słodu, na kontrze widnieje jedynie słód jęczmienny. [3]
                              Uwagi: Bardzo smaczne i przyjemne piwko. Osobiście bardziej smakuje mi Magnus wiśniowy, ale ten też lubię sobie od czasu do czasu strzelić.

Moja ocena: [4.2]
                              Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                              Małe Piwko Blog
                              Małe Piwko Blog na facebooku
                              Domowy Browar Demon

Comment

• wrednyhawran
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2010.07
                                • 1784

Dorzucam aktualną fotę, bo ku mojemu zdziwieniu takiej nie ma.

Szkoda, że browar zrezygnował z tych ładnych firmowych kapsli...
                                Attached Files
                                Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                                Małe Piwko Blog
                                Małe Piwko Blog na facebooku
                                Domowy Browar Demon

Comment

Przetwarzanie...
                                X