Piwo gotowe do oceny
Grudziądz, Kujawskie Strong Extra
Collapse
X
-
Grudziądz, Kujawskie Strong Extra
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny bursztyn [5]
Piana: nalałem, odstawiałem butelkę, powąchałem piwo... i po pianie zostały plamy na szkle i piwe [2]
Zapach: intensywny ziołowy zapach chmielu dominujący zdecydowanie nad słodowym [4.5]
Smak: intensywna dawka słodu, zakończona silną jak na mocne piwo gorczką, cały efekt psuje lekko wyczuwalny alkohol [4]
Wysycenie: jakbym piwo zaczął pić pół godziny po otwarciu [2.5]
Opakowanie: małobrowarowa tandeta, głupia druga część nazwy, brak ekstraktu [2]
Uwagi: dobre piwo, wyróżniające się spośród innych, przeważnie słodkich mocniaków, ale trochę niedopracowane (mało gazu); przypomina mi trochę Juranda Mocnego
Moja ocena: [3.85]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nie można sie przyczepić, bo ciemniejszy niż w typowych lagerach, przedpiśca napisał "jasny bursztyn", ja bym powiedział, że wcale nie taki jasny [4.5]
Piana: Nie najlepiej, bo znika, ale wianuszek zoataje, oblepiając naczynie, z którego to piwo się degustuje [3.5]
Zapach: Bardzo zachęcający, bo dość intensywny, czuć jakąś ziołowość, słód [4.5]
Smak: Jak to w piwach z Grudziądza (bardzo charakterystyczna "grudziądzka" nutka - czyli słodowość zrównoważona ziołowością chmielu) całość zakończona goryczką, lekko czuć alkohol, ale nie jest słodkie, jak większość mocniaków. No i dobrze. [4.5]
Wysycenie: Tak trzymać. Niczego więcej nie można wymagać. Może dokładniej: na początku nie atakuje co2 a pod koniec picia - nie jest za mało (no, może za szybko to piję ) [5]
Opakowanie: Tak jak wszystkie Kujawskie z Grudziądza, za mało różnią się etykiety poszczególnych "Kujawskich", nawet pani sprzedająca miała z tym problem . (przemilczę - gdzie). Nie podają BLG jak na wszystkich grudziądzkich zresztą, nie wiadomo dlaczego. A wystarczy wejść na stronę www browaru i tam już tajemnicy nie ma (o ile mówią prawdę). [3.5]
Uwagi: No, godne polecenia, ale tylko jak ktoś lubi takie nieco inne piwa (uuu, co ja tu piszę no, my wszyscy to lubimy) Ale przede wszystkim cena zachęca Było na forum o pozycjonowaniu cenowym, no, to piwo warte jest więcej, niż kosztuje.
Moja ocena: [4.375]Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
w uzupełnieniu
Pisałem, że na stronie browaru podają ekstrakty piw. Więc aby uzupełnić informację: Ekstrakt:1 2,1° Plato
Alkohol: do 7,2% vol.
CO²: 0,55-0,60
Barwa: 11 - 13,5 j. EBC.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
Comment