Perła, Zwierzyniec Pils

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • delvish
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.11
    • 3508

Napis "Napełniono w Browarze" przypomina mi lata 1990. kiedy w wersji gemańskojęzycznej tj. "Brauerei Abfullung" robił furorę na polskich etykietach.
    Kozice na puszce zapewne miały mieć coś wspólnego z herbem Lublina. W końcu to "kozi(c) gród"
    Last edited by delvish; 2011-01-21, 15:52.
    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
    (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

Ocena z ARTomatu

Kolor: Aż za bardzo słomkowy. [2.5]
      Piana: Tworzy się i od razu znika. [2.5]
      Zapach: Nic nie przeszkadza ale w zasadzie to nic nie czuć. [3]
      Smak: Idealnie bezsmakowe piwo. Ani słodowości ani goryczki ani niczego. Pół punktu za to, że nic nie przeszkadza. [2.5]
      Wysycenie: OK [4]
      Opakowanie: Co prawda wolałem kolorystykę i wzornictwo ze Zwierzyńca ale tutaj nie mam wielkich zastrzeżeń i do Koziołków z Koziego Grodu i do kolorystyki. [4]
      Uwagi: Idealnie koncernowe piwo - bez żadnego smaku. Do maksymalnie szybkiego ugaszenia pragnienia lub jako zapojka do mocniejszych trunków.

Moja ocena: [2.825]
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• wrednyhawran
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2010.07
        • 1784

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złocisty, klarowny, ładny. [4]
        Piana: Dosyć spora, ładna, drobnoziarnista. Opada do kożuszka, który utrzymuje się mniej więcej do połowy. [3.5]
        Zapach: Słód, nieco chmielu i jakaś taka dziwna kwaskowość. Trochę trąca koncernem. [3]
        Smak: Głównie słodkawa słodowość. Goryczka przychodzi na końcu ale nie jest zbyt przyjemna, potem dochodzi cierpkość. Piwo wypijalne, ale nie ma zbyt wielu walorów smakowych. [3.5]
        Wysycenie: Myślę, że nieco zbyt wysokie. [3.5]
        Opakowanie: Poprzednie trochę PRLowskie opakowanie zastapił nowoczesny design, jednak hasło "Pijcie piwo Zwierzyniec" jakoś nasuwa mi skojarzenia z poprzednią epoką. Brak składu i ekstraktu. Ale nowy wygląd na korzyść. [3.5]
        Uwagi: Ocena w pełni obrazuche charakter tego piwa, czyli...brak charakteru Piwko jest niezłe, ale nic poza tym. Smak nie do zapamiętania, niczym się właściwie nie wyróżnia. Trochę zbyt dużo nijakości.

Moja ocena: [3.35]
        Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
        Małe Piwko Blog
        Małe Piwko Blog na facebooku
        Domowy Browar Demon

Comment

• Duralex
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2008.10
          • 11

Koniec Zwierzyńca

Zwierzyńca już nie ma i to zarówno w sklepach (chyba od nowego roku) jak i na stronie browaru. Niby nie ma czego żałować, ale ja to piwko piłem sobie czasami w lecie i jego bezpłciowość wtedy mi nie przeszkadzała (więcej niż kilka piw po kolei dla mnie raczej nie powinno mieć intensywnych smaków), a duże wysycenie w upał lubię - no chyba, że do kadzi wpadła czasem stara ściera co lubelskim (no bo przecież nie zwierzynieckim) piwowarom się przytrafiało.
          Szkoda marki, ale może nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i do Zwierzyńca wejdzie jakiś inwestor z głową.

Comment

• Twilight_Alehouse
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.06
            • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Duralex Wyświetlenie odpowiedzi
            Zwierzyńca już nie ma i to zarówno w sklepach (chyba od nowego roku) jak i na stronie browaru.
            Czyli kilka dni temu widziałem w Carrefourze mnóstwo piwa, którego nie ma. Super

Comment

• Duralex
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2008.10
              • 11

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedzi
              Czyli kilka dni temu widziałem w Carrefourze mnóstwo piwa, którego nie ma. Super
              Informacja pochodzi z osiedlowego sklepu w Lublinie, w którym większość obrotu generuje produkcja miejscowego browaru, dostarczana dwa razy w tygodniu (dużo tego chłopakom idzie). Może te Carrefourowe zapasy są jeszcze z tamtego roku, a może to "nowa" marka budżetowa do marketów (zmienili puszkę na "koziołki") i dlatego na stronie www Perły Zwierzyńca już nie ma? Nie wiem i nie znalazłem oficjalnej informacji na ten temat, ale raczej się nie dziwię, gdyż Zwierzyniec to jednak wstydliwa sprawa dla browaru lubelskiego

Comment

• andszcz
                Porucznik Browarny Tester
                • 2008.07
                • 310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedzi
                Też miałem takie omamy
                "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• marian6666
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2011.03
                  • 1

Ocena z ARTomatu

Kolor: ładny bursztynowy [4]
                  Piana: po nalaniu był jej ogrom, po chwili nie zostało nic [1]
                  Zapach: niczym sie nie wyróżniający [3]
                  Smak: neutralny. ani goryczy ani zbytniej słodkości nie zauważyłem [3]
                  Wysycenie: bardzo fajnie wysycony, lubie taki poziom CO2 [4.5]
                  Opakowanie: estetyczna puszka [4.5]
                  Uwagi:

Moja ocena: [3]

Comment

• Rzeszowiak
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2009.04
                    • 1597

Dzisiaj skusiłem się aby spróbować to piwo. Oczywiscie w wersji beczkowej. Ot, taka woda z lekkim posmakiem chmielowym.

W mojej ocenie - 2 (mierne).

Comment

• dlugas
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2006.04
                      • 4014

W butelce jak piłem pod browarem Zwierzyniec dobrze wchodził, ale to były wakacje i ponad 30C lekkie, smaczne bez szałowe piwo, ani słodkie ani kwaśne ani gorzkie.

Wersję w puszce kupiłem miesiąc temu. Oj gorszy to jużwyrób i nie kupię jej ponownie, butelkowe lepie jzapamiętałem choć wyraźnego jakiegośsmaku nei maiło. Obecna puszka to tylko chyba sama nazwa, do środka niewiem co wsadzili.
                      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• lzkamil
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.01
                        • 3611

Ocena z ARTomatu

Kolor: złocisty [5]
                        Piana: wysoka, całkiem trwała, sztywna, zostawia gruby kożuch [4]
                        Zapach: chmielowo-słodowy, lekki ale wyraźny, bez nieprzyjemnych nut [3.5]
                        Smak: jak zapach, lekki słód, lekka goryczka, po prostu lekkie piwo bez większych ambicji [3.5]
                        Wysycenie: dosyć duże, z drobnymi bąbelkami równo odrywającymi się od dna kufla [5]
                        Opakowanie: z wiadomych względów to bezczelność tak nazwać to piwo, do tego nie podany ekstrakt, stąd za całokształt pała! [1]
                        Uwagi:

Moja ocena: [3.575]
                        Lepszy jabol pod okapem
                        niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• Koninck
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2009.03
                          • 180

Perła, Zwierzyniec Jasne Pełne

Kolor: Słomkowy
                          Piana: Kiepska, szybko opadająca bez kożuszka
                          Zapach: Słabo wyczuwalny
                          Alkohol: 5 %...nie podano ekstraktu, pasteryzowane, zawiera słód jęczmienny
                          Smak: Dosyć płytkawe, wodniste
                          Opakowanie: 0,5 l z ciekawie opracowana etykietą
                          Nasycenie: Umiarkowane
                          Uwagi: Dobre, ale bez szczególnej rewelacji
                          Attached Files
                          Piwo jest tylko dobre i bardzo dobre.

Comment

• Promil03
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2007.10
                            • 2833

Przecież to piwo ma już swój wątek: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=280&page=8

Comment

• Koninck
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2009.03
                              • 180

Szkoda, że lzkamil nie podał tytułu byłoby łatwiej je znaleźć...
                              Piwo jest tylko dobre i bardzo dobre.

Comment

• Javox
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2009.11
                                • 6410

Właściwie już wszystko zostało napisane...

Piwo bardzo średnie... dobre do bekania dla tych kiczowatych, nieszczęsnych zwierząt z etykiety.
                                Tak samo miałem skojarzenia z międzywojniem, późnym Gomółką, z wczesnym Gierkiem i góralszczyną... te slogany...
                                Po prostu klientów robi się na perłowo...
                                Niesłodowane składniki przykrywa się większą ilością granulatu chmielowego ze starej UE.

Jest wodniste a z drugiej trochę obciążające, zwłaszcza na starcie.

Wypiłem...

Comment

Przetwarzanie...
                                X