Piecia, to był dokładnie tan sam sklep.
Łódzkie, Glob Mocny
Collapse
X
-
Przywiezione przez znajomego, który zawitał do Łodzi. Butelka 0,33 l. Kolor słomkowo-złoty.Może miałem omamy ale tak jakby leciutko opalizowało. Zapach niezbyt przyjemny. Piana słaba. Goryczka w sam raz. Bez rewelacji, ale OK.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Opakowanie to klasyczny bączek. Jak to normalne w przypadku Browarów Łódzkich, etykieta jest tandetna i zupełnie bez pomysłu... Zaczynam się poważnie zastanawiać, czy nie zaoferować im swoich usług Dziwi goły kapsel, skoro dysponują przecież drukowanym.
Kolor jaśniutki, o wiele za jasny jak na piwo mocne.
Nasycenie trochę za słabe.
Piana wysoka, ale za szybko znika.
Zapachu praktycznie nie ma.
Smak niby nie ejst zły, ale w pierwszej nucie. W drugiej pojawia się goryczka, też całkiem niezła. Niestety w trzeciej ta goryczka zmienia się w coś paskudnego... Idę po jakieś lepsze piwo żeby to spłukać...
Moja ocena: [1.825]Comment
-
Twilight_Alehouse napisał(a)
(...) Dziwi goły kapsel, skoro dysponują przecież drukowanym.
I z tym znakiem kapsle się jeszcze nie pojawiły. Tak jest zresztą chyba już od roku. Było sporo czasu żeby to zauważyć i... zużyć zapasy starych kapsli.Dziku
Comment
-
dziku napisał(a)
Chyba jednak nie dysponują. Kapsle drukowane były ze starym, ładnym logo. Niestety - "Browary Łódzkie" dorobiły się nowego i paskudnego znaku firmowego
I z tym znakiem kapsle się jeszcze nie pojawiły. Tak jest zresztą chyba już od roku. Było sporo czasu żeby to zauważyć i... zużyć zapasy starych kapsli.Comment
-
Kolor zlocisty, troche za jasne na mocne (3.5)
Piana kiepska, raczej nietrwala, pozostajacy dywanik tez szybko znika (2.5)
Nasycenie jak trzeba (4.5)
Zapach srednio intensywny, chmielowo-kwaskowy (3.5)
Smak goryczkowo-chmielowy z bardziej slodowym posmakiem, niby czuc troche wyzszy ekstrakt ale w sumie plaskawe (3.5)
Opakowanie - baczek 0.33 l, etykietka wyroznia sie na plus w porownaniu z innymi lodzkimi piwami (4)
Nienajgorsze ale sie nie umywa do mojego ulubionego Lodzkiego Mocnego. Moze Browary Lodzkie niepotrzebnie rozmnazaja ilosc gatunkow zamiast sie skoncentrowac na kilku naprawde dobrych.
Moja ocena: [3.475]Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, ciut za jasny [4]
Piana: drobniutka, niezbyt trwała lecz do końca pozostał kożuszek [3.5]
Zapach: przyjemny chmielowy, nie czuc alkocholu jak w niektórych mocnych piwach [4.5]
Smak: posmak słodowy z łagodną goryczką, nie wyczuwalny smak alkocholu [4]
Wysycenie: dobre, przyjemne podszczypywanie w język [4.5]
Opakowanie: butelka bączek (nowa - ostatnio bardzo często), etykieta mi się podoba, pełny opis, minus za golutki kapsel [4.5]
Uwagi: Ogólnie całkiem dobre piwko za niewielką kasę - polecam
Moja ocena: [4.175]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty,dość jasny jak na mocne piwo.Przejrzysty. [3.5]
Piana: Drobnopęcherzykowa,za krotko trwająca.Ma nieladny lekko szary kolor.Znika bez śladu. [1.5]
Zapach: Chmelowy,dosyć słaby. [3]
Smak: Bardzo silna gorycz w smaku.Alkohol obecny,ale nie dominujący. [3.5]
Wysycenie: Za małe i zbyt krótkotrwałe. [2]
Opakowanie: Bączek 0.33l.Kapsel zwykly,złoty,etykieta nieładna-ale zawiera to,co powinna zawierać. [4]
Uwagi: Wylącznie do jednorazowego spróbowania.
Moja ocena: [3.075]Jutro to dzisiaj,tylko jutro.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno slomkowy [3]
Piana: W błyskawicznym tempie znika. [2]
Zapach: Wodnisty, lekko wyczuwalny chmiel pozostawia [2.5]
Smak: Smak słodowy z dużą goryczką pozostawia wodny posmak. [2.5]
Wysycenie: Prawie go nie ma. [2]
Opakowanie: Akurat mi trafiła się nie naruszona etykieta, rowno przyklejona coc na połce widziałem wiele zniszczonych startych etykiet.Jak dla mnie graficznie przentuje się lepiej od etkiety Globa Premium. Kapsel jak to z Browarów Łódzkich tradycyjnie "bez skazy", żadnego nadruku. [2.5]
Uwagi:
Moja ocena: [2.45]Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny,za bardzo jak na mocne piwo [3]
Piana: zniknela szybko,nie prxyjemna w smaku [3]
Zapach: okropny,smierdzial,az odzucal wrecz [2.5]
Smak: kiepski,czuc spirytus-nic ciekawego [3]
Wysycenie: jak dla mnie moglo by byc wieksze ale nie jest najgorzej [3]
Opakowanie: fatalne,tandetne i bez pomyslu naprawde nie wiem kto je wymyslil [2]
Uwagi:
Moja ocena: [2.775]Comment
-
Kolor: jasny,za bardzo jak na mocne piwo [3]
Piana: zniknela szybko,nie prxyjemna w smaku [3]
Zapach: okropny,smierdzial,az odzucal wrecz [2.5]
Smak: kiepski,czuc spirytus-nic ciekawego [3]
Wysycenie: jak dla mnie moglo by byc wieksze ale nie jest najgorzej [3]
Opakowanie: fatalne,tandetne i bez pomyslu naprawde nie wiem kto je wymyslil [2]
Uwagi:- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Comment