Browar Łańcut. Pienistość umiarkowana, kolor złocisty. Smak adekwatny do rodzaju piwa(6,8%alk./ 14.0 ekstraktu). Delikatny z zaznaczoną nutą słodową. Ale nie to jest ważne; zamknęli browar w Łańcucie...
Leżajsk, Podkarpackie (ex Łańcut)
Collapse
X
-
Jeżeli to prawda - to zamknięcie browaru, to trzeba się pospieszyć, bo gdzieniegdzie w sklepach można jeszcze coś z ich produkcji złapać. Ostatnio zauważyłem "Pałacowe" - to chyba z Łańcuta właśnie. Trzeba będzie wypróbować.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
tak, browar Łańcut już zamknięty, to prawda.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Piłem na wakacjach Podkarpackie z Łacutu do koleżanka była w Rzeszowie i mi przywiozła.
Smak bez rewelacji ale lepsze niż Pałacowe robione teraz w Leżajsku.
Szkoda że kolejny regionalny browar zniknął z mapywww.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Moje Podkarpackie (puszka) nabylem w Lancucie, warzone w Lezajsku wedlug oryginalnej receptury (w skladzie surowcow m in. cukier). Calkiem niezle 4 (2-5)Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
butelka 0.33, barwa jasnobursztynowa, duza i gęsta pianka utrzymująca sie kilka minut po upływie których zostaje tylko cieniutka pamiątka po niej, niezbyt duże nasycenie CO2, dość mocny chmielowy aromat, w smaku wyczuwalna goryczka, pozostawia przyjemne wrażenie
Moja ocena: [3.775]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Podkarpackie Łancut
Kupiłem a właściwie dostałem puszeczkę. Piwko rzekomo z browaru w Łańcucie, produkowane przez Leżajsk. Ekstr. 14% alk 6,8, cena puszkowego ok 2,5. Piwo o ładnej słomkowej barwie dośc nieprzyjmnym zapachu. Pianka szybko znika, gazu sporo ale tak jak pianka szybko ucieka. W smaku wyraźnie wyczuwalna goryczka i alkohol. Piwo dość smaczne i mocne. Ogolnie dobre ale nic nadzwyczajnego.Wukasch - piwo jest dobre,piwo pić trzeba, kto piwo pije ten pojdzie do nieba :stout:
Comment
-
-
Łańcut, Podkarpackie "14". Butelka 0.5, zakupione w okolicach Jarosławia
Na etykiecie logo browaru w Łańcucie, ale produkowane oczywiście w Leżajsku.
Smak mocny, z wyczuwalną goryczką. Ładna, gruboziarnista piana. Mocno gazowane, bąbelki kursowały co najmniej 15 minut. Zapach średnio przyjemny, kolor jasnobursztynowy.
Piwo przyzwoite, nie wybijające się jednak ponadprzeciętność
Moja ocena: [3.575]Krok po kroku, krok po kroczku,
Najpiękniejsze w całym roczku
Idą Święta...
Comment
-
-
Zainteresowała mnie ładna etykieta. Ładny złoty kolor, piana drobnoziarnista, niestety niezbyt trwała. Gaz średnio. Zapach wyraźny, intensywny, piwny. W smaku to całkiem porządne piwo. Mocna goryczka, smak wyrazisty, pełny. To takie szczerze piwne piwo!!!
Moja ocena: [4.075]JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
Comment