Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06
Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
Piwo jak nazwa wskazuje ma 6,0% alkoholu. Piana obfita, ale szybko spadła do delikatnego kożucha. Barwa, jasny bursztyn. Zapach, owocowy słód. Smak słodowy, w tle, delikatna goryczka. Dość delikatny smak, jak na deklarowaną moc. Piwo dla miłośników mocnych piw jest na pewno ciekawą alternatywą,...
Rzemieślniczy browar z miejscowości Louka w kraju południowomorawskim (pow. Hodonin, blisko granicy ze Słowacją), który zaczął warzyć w 2020 r.
Więcej:
Comment