Łódzkie, Junak Strong

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24004

Łódzkie, Junak Strong

Piwo gotowe do oceny
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • rdudi87
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.07
    • 1

Junak premium to Dragon premium , Junak strong to Dragon strong , a Junak Ciemne to Cork dla tych co nie wiedzą

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2002.07
      • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: zlocisty, lekko metnawe [3]
      Piana: biala, drobna, czapowata, opada powoli, nie osadza się na szkle [3]
      Zapach: przefermentowanych zbóż, jakby lekko zgniłych [2.5]
      Smak: dość pełne, goryczka łączy się ze slodkawym posmakiem, niestety wyczuwam niepokąjące kwaskowate nutki które pasują do zmętnienia [2.5]
      Wysycenie: prawie dobre choć mam wrażenie jakby częśc bąbelkow gdzieś umkneła po drodze [3]
      Opakowanie: przeciętna etykieta, goły kapsel, brązowa butelka [3.5]
      Uwagi: Ogólnie porazka, na pewno do niego nie wrócę, nie będę też miał zamiaru smakować wersji klarownej

Moja ocena: [2.65]
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• smrtan
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2002.03
        • 229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rdudi87
        Junak premium to Dragon premium , Junak strong to Dragon strong , a Junak Ciemne to Cork dla tych co nie wiedzą
        Jeśli to prawda to w ciągu 2 lat kiedy z Corkiem nie miałem styczności to piwo makabrycznie zeszło na psy
        Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!

W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan

Mój browar domowy
        Etykiety moich piw domowych

Comment

• zAjkA
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.12
          • 1089

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jak na czternastkę zdecydowanie za blady. Słomkowy kolor to za mało. Klarowne [3]
          Piana: Gęsta, puszysta, śnieżnobiała. To tylko początkowe warażenia. Zapowiadała się na naprawdę znakomita piana. Niestety po odstaniu około minuty gwałtownie opada. Wynik jednak dobry. Niejedna masówka mogłaby pozazdrościć takiej piany. [3.5]
          Zapach: Bardzo neutralny. Nic praktycznie nie czuć. Jedyne czego się tu doszukałem to dalikatnie chmielowa woń i CO2 które strasznie wżera się w drogi oddechowe. [2]
          Smak: Dominuje zbyt duże nasycenie oraz nieprzyjemnie gorzka gorycz pozostawiająca po sobie niesmaczny posmak. Szkoda więcej pisać na ten temat. [2.5]
          Wysycenie: Zecydowanie za duże mimo iż przy nalewaniu dążyłem do wytrącenia jak największej ilości gazu. Nie wypiłem jeszcze pół szklanicy a brzuch mam tak napełniony jakbym wychylił ze 4piwa. [2]
          Opakowanie: Butla za co +. etykiety nienajgorsze ale i nie najlepsze. [3]
          Uwagi: Nie sądzę abym jeszcze wrócił do tego piwa.

Moja ocena: [2.45]
          Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• adam16
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.02
            • 9866

Ocena z ARTomatu

Kolor: Klarowne, jasno-złociste. [3.5]
            Piana: Gruba, bielusieńka i drobnoziarnista. Co ważne - trwała. [4]
            Zapach: Ledwo co czuć, trzeba się mocno wwąchiwać żeby poczuć chmiel. [2]
            Smak: O dziwo mimo słabego zapach smakuje całkiem nieźle, szczególnie jeśli brać pod uwagę ze to mocne piwo ma być. Jest słód i chmiel. Przyjemnie ugasiło pragnienie. [4]
            Wysycenie: Mnie wysycenie właściwie pasowało, może minimalnie tylko za duże było. [4]
            Opakowanie: ech... etykieta jest... i to jedyna jej zaleta. [2.5]
            Uwagi: Chyba trafiłem na inne piwo niż opisywane wyżej przez kolegów. W każdym razie dziwią mnie aż tak niskie oceny.

Moja ocena: [3.2]
            Browar Hajduki.
            adam16@browar.biz
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• mwa
              • 2003.01
              • 5071

Dla mnie za słodkie posmaczki a zarazem palone.
              Gaz ok lecz piany brak-zdążyłem tylko na foto, później już nie było
              Click image for larger version

Name:	s.jpg
Views:	1
Size:	36,0 KB
ID:	2024211
              Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• wedge7
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2007.01
                • 217

Ocena z ARTomatu

Kolor: w porządku; złocisty [4]
                Piana: bardzo gęsta; utrzymuje się przez większość czasu degustacji [4.5]
                Zapach: chmielowy; jakiś taki niezbyt przyjemny [3.5]
                Smak: słodkawe; gdzieś w tle delikatna goryczka; ogólnie jak na tą cenę to nie jest źle [3.5]
                Wysycenie: w porządku; gaz przyjemnie szczypie w język [4]
                Opakowanie: podobnie jak przy wersji premium; puszka taka sobie; ale jak na markę z supermarketu to wymagać za wiele nie można; opakowanie raczej nie zachęca do zakupu zwykłago konsuenta [3]
                Uwagi:

Moja ocena: [3.625]

Comment

• JAckson
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 6123

Ocena z ARTomatu

Kolor: Kolor zbyt jasny. Ciemniejsza słomka z dziwnie pomarańczowym odcieniem [3.5]
                  Piana: Piana początkowo niezłą, ale szybko opada do cienkiego, ale pełnego nalotu [3]
                  Zapach: Zapach chmielowy z dodatkiem słodowym. Nic nadzwyczajnego, ale też bez zbędnych dodatków [3.5]
                  Smak: Smak dość przyjemny. Głownie słodowy z chmielową goryczką i dość przyjemnym słodowym posmakiem.
                  Alkohol nie jest zbyt nachalny, ale wyczuwalny przy przełykaniu [4]
                  Wysycenie: Nasycenie zbyt słabe. Pojedyncze bąbelki pną się nieśmiało w górę [2.5]
                  Opakowanie: Butelka bezzwrotna 'niski amber', goły kapsel.
                  Etykieta, kontra i krawatka w 'wojskowym' stylu bardzo zwyczajne. Plus za podanie ekstraktu [3.5]
                  Uwagi: Myślałem ,że będzie gorsze

Moja ocena: [3.6]
                  MM961
                  4:-)

Comment

• Pancernik
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9800

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, przyjemny. [3.5]
                    Piana: Drobna, gęsta, całkiem wysoka. Po kilku minutach w większości zanika, pozostawiając ślad na szkle. [3.5]
                    Zapach: Dopiero intensywna praca mego wydatnego nosa pozwala wyczuć jakiś lekki zapach... Chyba słodu? [2]
                    Smak: Przez lekki smak słodu przebija się nieśmiało goryczka, może ciut zbyt nieśmiało...? [3.5]
                    Wysycenie: Piwo pracuje cały czas, ciesząc oko bąbelkami. [4]
                    Opakowanie: Utrzymane w nucie "Junaków" (ech, co to był kiedyś za sznyt - "Junak" z koszem...), bardziej wyraziste niż u słabszego "brata". Cały czas jest goły kapsel, chociaż teraz złoty. Na kontrze wszystkie ważne informacje, czego czasem zapominają poważniejsze piwa. [3.5]
                    Uwagi: Produkt dla sieci hipermarketów. Nie powala, ale zdecydowanie poprawny (jak na tę kategorię, oczywiście).
                    Jako "lodzermensz" ("Junak" to produkt Browarów Łódzkich) staję się powoli sentymentalny ;-).

Moja ocena: [3]

Comment

• rotmistrz
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2005.06
                      • 469

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasno żółty, klarowny zbyt jasny jak na mocnego lagera [2.5]
                      Piana: biała trwała, drobnoziarnista pozostawiła gruby kożuszek na licu, pozostawia ślad na szkle [4]
                      Zapach: lekko chmielowy po za tym pustka, przypomina piwa perelowskie [2.5]
                      Smak: trudno coś o nim powiedzieć goryczka marna i kwaskowe [2.5]
                      Wysycenie: praktycznie zerowe, brak pracy [1.5]
                      Opakowanie: informacje poprawne, kolorystyka ciemna ze stylizowanym orłem [3.5]
                      Uwagi:

Moja ocena: [2.65]

Comment

• Mario_Lopez
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2009.08
                        • 991

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnosłomkowy / Jasnobusztynowy. [3.5]
                        Piana: Ogromny plus, piękna śnieżnobiałą czapa, utrzymująca się dosyć długo, oblepiająca szkło (to przeszło moje najśmielsze oczekiwania) [4]
                        Zapach: Przeważa zapach słodu, chmiel daleko w tle, alkohol niewyczuwalny w zapachu. [3.5]
                        Smak: Dosyć słodkie, za sprawą słodu rzecz jasna, delikatna goryczka pod koniec, no nie mogę złego słowa powiedzieć. [4]
                        Wysycenie: Odpowiednie, bąbelki widać cały czas, pną się ku górze. [4]
                        Opakowanie: Brzydka puszka, identyczna jak w reszcie Junaków, różnica tylko kolorystyki. [2.5]
                        Uwagi: To piwko wpadło w moje ręce przypadkowo, gdy kupowałem sobie ciemne junaki, przypadkowo wziąłem też tego strong, i nie żałuję.
                        Jak dla mnie bardzo dobre piwko.

Moja ocena: [3.725]
                        Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
                        Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• dadek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍺🍺
                          • 2005.09
                          • 4776

Ja też lubię wszystkie 3 Junaki ale przestałem kupować od kiedy nie ma ich już w butelkach. Konserwy z zasady bojkotuję.

Comment

• Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13961

Jeśli chodzi o Junaka Stronga to wolę go jednak w formie petowego Sarmackiego. Aż wstyd się przyznać

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• dadek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍺🍺
                              • 2005.09
                              • 4776

Tak, ja też kupuję czasami, to dobra 14,5 Blg i mi smakuje. W Warszawie ciężko kupić Łódzkie Mocne w butelkach zwrotnych 0,5 l (a to to samo co Sarmackie), dlatego nie mając innej alternatywy dopuszczam PET. Cena też świetna - w Biedronce 3,29 za litr. Jednak w puszce bym nie kupił.

Comment