Nie wiem czy niedorzeczną, butelka o pojemności 0,5l to obecnie opakowanie najpopularniejsze więc myślę że tylko mogłoby przyspożyć im zwolenników.
Czarnków, Pils Noteckie
Collapse
X
-
Comment
-
Oczywiście smak jest priorytetem, z resztą co napisałem wcześniej Czrnków bardzo mi smakował. Opakowanie ma o tyle znaczenie, że ogólnie przyjęło się żę dla pilsa najbardziej optymalną objętością jest 0,5l i mająć czasem apetyt na piwo wieczorem mogę skłonić się bardziej w kierunku butelki Ciechana niż kupować 2x bączek Czarnkowa.Last edited by pioterb4; 2010-11-01, 21:03.Comment
-
-
No a w Gdyni jest inaczej? Jak popatrzę po okolicy to zdecydowana większość pilsów czy to czeskich czy niemieckich jest w butelce 0,5l a w 0,3l zdecydowanie rzadziej. Nie proiwadzę statystyki ale nie ma chyba wielu piw typu pilsener dostępnych w 0,33 ale niedostępnych w większym opakowaniu. Najczęściej mamy obecnie do czynienia z dystrybujcją piwa w obu objętościach no i w przypadku koncernów co raz częściej z butlą 0,66l, ale to inna bajka.Comment
-
80% sukcesu Czarnkowa, to jest Steine (bączek). Wprowadzenie but. 0,5L w tym browarze, to by była zbrodnia.Comment
-
Raz piszesz o preferencjach klientów a innym razem o występowaniu. Zdecyduj się, proszę.
Jeżeli chodzi o mnie, bardzo się cieszę, że Czarnków nadal stosuje ten typ butelek. Z bardzo prostej przyczyny, ponieważ to piwo ma swój urok!Comment
-
Last edited by jacer; 2010-11-01, 21:20.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
-
Cała NL i Belgia to 0,33 i jest fajnie. Amerykańskie także.
Raz piszesz o preferencjach klientów a innym razem o występowaniu. Zdecyduj się, proszę
Jeżeli chodzi o mnie, bardzo się cieszę, że Czarnków nadal stosuje ten typ butelek. Z bardzo prostej przyczyny, ponieważ to piwo ma swój urok!Last edited by pioterb4; 2010-11-01, 21:34.Comment
-
W NL spora część to koncerniaki Amstel, Domelsch, Grolsch, Heniu o normalnym woltażu. Za innym musisz się sporo nachodzić albo wiedzieć gdzie szukać.
W knajpach leją 0,33 i 0,25l. Jak chcesz 0,5 to musisz wyraźnie powiedzieć. Jak poprosiłem raz 0,5l to barman miał niezły ubawMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny. [4.5]
Piana: Tworzy średnie bąble, a na górze ładny kożuszek. Po 2 minutach zostaje centymetrowa warstwa, później koronka, ale szybko opadła do zera. [3.5]
Zapach: Średniointensywny, chmielowy, połączony z lekkim zapachem piwnicy. Później nuty słodowe, ale zapach chmielu do końca. Jednym słowem chmielowo-słodowy. [4]
Smak: Od początku miła gorycz oblepia język, dość długo zostaje jej posmak. Czuć lekki posmak chlebowo-słodowy, ale mniej niż w niskopasteryzowanym i lekką kwaskowość w tle. [4]
Wysycenie: Na początku duże, choć delikatnie szczypie w język. Dużo bąbli ucieka. Pod koniec trochę mniej, ale nadal fajnie i delikatnie szczypie. [4]
Opakowanie: Ładne. Bączek z etykietą w starym stylu, podane wszystkie dane. Kapsel w czerwonym kolorze dopasowany kolorystycznie z etykietą. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4]Comment
-
Comment
-
Czyżby znowu wróciły stare etykiety z wyeksponowanym PILS-em w nazwie, czy to jednak koledzy nie przywiązali wagi by pisać w odpowiednim temacie?Last edited by Pendragon; 2010-11-07, 22:28.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Comment