Grybów, Pilsweiser 12%

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • skitof
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2007.11
    • 2484

Ponownie piłem dziś to piwo (1 litr) i muszę przyznać, że przyjemnie mnie zaskoczyło. Gdy piłem ostatnim razem nie smakowało mi po prostu, a dziś mogę powiedzieć, że jest całkiem dobre. Lekko słodowe, nawet o smaku aromatycznej słodyczy, ale też z nutami chmielu. No i woda nie była zepsuta i treściwość dobra. Czy to inna warka, czy piwo było lepiej przechowywane nie wiem, ale niestety zdarza mi się coś takiego nie pierwszy raz. A to utrudnia też rzetelną ocenę.

Comment

• granat862
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.12
      • 945

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemno złoty, klarowny [4.5]
      Piana: Drobnopęcheżykowa,śnieżnobiala, wysoka opada powoli, pozostawia ślady na szkle. [5]
      Zapach: Chmielowo-słodowy, przyjemny. [4]
      Smak: Delikatnie slodowe z wyraźną goryczka, wydaje sie troche takie rozcieńczone, orzeźwiające. [3.5]
      Wysycenie: Wysokie, ale nie za bardzo, dodaje piwu wigoru. [5]
      Opakowanie: Seria Pilsweiserów mi sie podoba, minus za goły kapsel [4]
      Uwagi: 14 mnie bnie zachwycila, za to 12 juz mi duzo bardziej podeszla.

Moja ocena: [3.975]
      Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• lzkamil
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.01
        • 3611

Ocena z ARTomatu

Kolor: bursztynowy, wyjątkowo ciemny na swój ekstrakt [5]
        Piana: gęsta i wysoka, trwała, gruby kożuch trzyma się bardzo długo, podtrzymywany drobnymi, cały czas pracującymi bąbelkami [4.5]
        Zapach: wyraźnie owocowy, jakby brzoskwiniowy, estrowy, lekko kwaskowy, chmiel i słód gdzieś w tle, nietypowy, dosyć intensywny, nawet przyjemny ale trochę dziwny jak na lagera, zupełnie niezgodny ze stylem [3.5]
        Smak: słodowy z wyraźną nutą owocową, podobną jak w zapachu ale nie nachalną, goryczka bardzo niewielka, smak bardzo zyskuje z ogrzaniem do temp. kilkunastu stopni [4]
        Wysycenie: chwilę po otwarciu piwo chciało wyjść na spacer, po nalaniu drobniutkie bąbelki gęsto pracują do końca, nagazowanie nie powoduje niepożądanych odgłosów w przełyku [5]
        Opakowanie: podane wszystkie informacje, wg mnie kiepskie graficznie [3.5]
        Uwagi: Kupione w styczniu więc się 3 miesiące odleżakowało, co mogło wpłynąć na smak.

Moja ocena: [3.95]
        Lepszy jabol pod okapem
        niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

Przetwarzanie...
        X