Ponownie piłem dziś to piwo (1 litr) i muszę przyznać, że przyjemnie mnie zaskoczyło. Gdy piłem ostatnim razem nie smakowało mi po prostu, a dziś mogę powiedzieć, że jest całkiem dobre. Lekko słodowe, nawet o smaku aromatycznej słodyczy, ale też z nutami chmielu. No i woda nie była zepsuta i treściwość dobra. Czy to inna warka, czy piwo było lepiej przechowywane nie wiem, ale niestety zdarza mi się coś takiego nie pierwszy raz. A to utrudnia też rzetelną ocenę.
Grybów, Pilsweiser 12%
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno złoty, klarowny [4.5]
Piana: Drobnopęcheżykowa,śnieżnobiala, wysoka opada powoli, pozostawia ślady na szkle. [5]
Zapach: Chmielowo-słodowy, przyjemny. [4]
Smak: Delikatnie slodowe z wyraźną goryczka, wydaje sie troche takie rozcieńczone, orzeźwiające. [3.5]
Wysycenie: Wysokie, ale nie za bardzo, dodaje piwu wigoru. [5]
Opakowanie: Seria Pilsweiserów mi sie podoba, minus za goły kapsel [4]
Uwagi: 14 mnie bnie zachwycila, za to 12 juz mi duzo bardziej podeszla.
Moja ocena: [3.975]Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, wyjątkowo ciemny na swój ekstrakt [5]
Piana: gęsta i wysoka, trwała, gruby kożuch trzyma się bardzo długo, podtrzymywany drobnymi, cały czas pracującymi bąbelkami [4.5]
Zapach: wyraźnie owocowy, jakby brzoskwiniowy, estrowy, lekko kwaskowy, chmiel i słód gdzieś w tle, nietypowy, dosyć intensywny, nawet przyjemny ale trochę dziwny jak na lagera, zupełnie niezgodny ze stylem [3.5]
Smak: słodowy z wyraźną nutą owocową, podobną jak w zapachu ale nie nachalną, goryczka bardzo niewielka, smak bardzo zyskuje z ogrzaniem do temp. kilkunastu stopni [4]
Wysycenie: chwilę po otwarciu piwo chciało wyjść na spacer, po nalaniu drobniutkie bąbelki gęsto pracują do końca, nagazowanie nie powoduje niepożądanych odgłosów w przełyku [5]
Opakowanie: podane wszystkie informacje, wg mnie kiepskie graficznie [3.5]
Uwagi: Kupione w styczniu więc się 3 miesiące odleżakowało, co mogło wpłynąć na smak.
Moja ocena: [3.95]Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
Comment