EDI, Piwo Swojskie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

    EDI, Piwo Swojskie

    Piwo gotowe do oceny
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • Regent
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2002.10
    • 512

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Bursztynowy [4.5]
    Piana: Początkowo nienajgorsza, lecz bardzo szybko opadła [3.5]
    Zapach: intensywny, karmelowo-miodowy [4.5]
    Smak: jak na tę moc to mało alkoholowy to duży plus, czuć treściwość tego piwa, mnogość smaku, przeważają nuty słodsze, karmelowe, po dłuższej degustacji wyczuwa się w tle goryczkowe klimaty. [4]
    Wysycenie: Mimo wszystko mało intensywne gazowanie. [3.5]
    Opakowanie: na pewno nie rzuca na kolana, początkowo odniosłem wrażenie jakby to był browar domowy, ale opakowanie jak dla mnie to mało istotna rzecz. [2.5]
    Uwagi:

    Moja ocena: [4.05]
    Mniej alkoholu w piwach !!!
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Comment

    • Regent
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2002.10
      • 512

      #3
      Etykieta tego ciekawego piwka.
      Attached Files
      Mniej alkoholu w piwach !!!
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

      Comment

      • ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23928

        #4
        etykiety są w kolekcjonerstwie - proszę tylko tam dodawać nowe etykiety.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

        Comment

        • Shlangbaum
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2005.03
          • 5828

          #5
          Ocena z ARTomatu

          Kolor: Ciemno brązowy z czerwonymi odcieniami. [5]
          Piana: Szybko opada do obrączki, która pozostaje do końca. [3]
          Zapach: Karmelowo-kwiatowy, jak w piwach górnej fermentacji. [5]
          Smak: Karmelowo-słodowy z wyraźną ale nie zalegająca goryczką. Bardzo wyważone piwo. [5]
          Wysycenie: Żywe do końca. Orzeźwia w ustach. Nie siada na żołądku. [5]
          Opakowanie: Skromne ale estetyczne. [5]
          Uwagi:

          Moja ocena: [4.8]

          Krakowski Konkurs Piw Domowych !

          Comment

          • MarcinKa
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2005.02
            • 2736

            #6
            Ocena z ARTomatu

            Kolor: Kolor lekko pomarańczowy, dość ciemny. Trochę taki „zardzewiały”. Piwo mętne. [4.5]
            Piana: Niewielka i szybko znika. Po nalaniu przez moment utrzymuje się, a właściwie redukuje do nikłych resztek, które zresztą też długo się nie utrzymują. [2.5]
            Zapach: Mocny, oryginalny i ładny. Przede wszystkim słodowy, ale całkiem inny od typowego słodowego zapachu. Jest w zapachu coś z drożdżowych nut i nut typowych dla braku pasteryzacji. Karmelowość, o której pisali koledzy, również jest inna, jak wszystko w tym piwie. Zapach lekko kwaskowy. [4.5]
            Smak: Dominuje słodowość, karmel, nuty drożdżowe oraz posmaki spotykane w niepasteryzowanych piwach. Smak jest leciutko kwaskowy (typowa cecha piw z tego browaru). Piwo nie jest słodkie. Mimo, że ma 8,2% kompletnie nie wyczuwa się alkoholu. Na koniec jest całkiem mocna goryczka chmielowa (czego w innych piwach Mocnych zdecydowanie brakuje). Goryczka „krótka”, nie zalegająca, łagodnie przechodząca w słodowy posmak. [4.5]
            Wysycenie: Wysycenie małe, pasuje do piwa, ale ciut większe nie zaszkodziło by. Piwo lekko rozgazowuje się z czasem. [4]
            Opakowanie: Typowe opakowanie dla piwa biesiadnego. Wygodne, bo nie trzeba 6 butelek dźwigać. No i tanie. Bezbarwne, więc piwo ładnie widać. No i plastik lepszy niż w PETach Jabłonowa czy Połczyna, bo go w piwie nie czuć. Do tego ładna, gustowna etykieta ze wszystkimi parametrami. Etykieta kojarzy mi się z piwem domowym, zresztą nie tylko mnie. [4]
            Uwagi: Bardzo ciekawe i oryginalne piwo. Wielkim plusem jest, że nie czuć alkoholu mimo wysokiej jego zawartości. Polecam wszystkim, którzy są otwarci na nietypowe smaki. Bardzo jestem ciekaw jak by smakowało lane.
            Dzięki Shlangbaum za „PECIK”

            Moja ocena: [4.25]
            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

            Comment

            • jacer
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2006.03
              • 9875

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedzi
              Bardzo jestem ciekaw jak by smakowało lane.
              Wszystkie lane piwa u pana Edwarda smakują wybornie. Zwłaszcza na ławce przed browarem
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

              (1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

              Comment

              • rotmistrz
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.06
                • 469

                #8
                Ocena z ARTomatu

                Kolor: złotawy, lekko mętnawe [3.5]
                Piana: biała, drobnoziarnista, szybko opadla pozostawijąc marny kozuszek na licu piwa, strasznie rwany, pozostawał slaby ślad na szkle [1.5]
                Zapach: intensywny mocno chmielowy, lekkie nuty słodowe [3.5]
                Smak: wyraźna goryczka, szczypie w język od samego początku, [4]
                Wysycenie: śladowe ilości gazu, nie utrzymywaly piany, choć delikatnie bylo widać bąbelki gazu odrywające sie od dna [2]
                Opakowanie: informacje o piwie pełne ciepla kolorystyka etykiety [3.5]
                Uwagi: moje piwo było niepasteryzowane.

                Moja ocena: [3.425]

                Comment

                • abernacka
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10861

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rotmistrz Wyświetlenie odpowiedzi
                  (...)
                  Uwagi: moje piwo było niepasteryzowane.
                  (...)
                  A coż w tym takiego dziwnego? Wszystkie piwa ze Wschowy są niepasteryzowane.
                  Piwna turystyka według abernackiego

                  Comment

                  • przemo70
                    † 1970-2019 Piwosz w Raju
                    • 2007.05
                    • 1501

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                    Wszystkie lane piwa u pana Edwarda smakują wybornie.
                    Tu bym polemizował
                    Save water, drink beer ...

                    http://www.parowozy.com.pl/
                    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

                    Comment

                    • abernacka
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10861

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Tu bym polemizował
                      A widziałeś w EDIm pasteryzator?!
                      Piwna turystyka według abernackiego

                      Comment

                      • jacer
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2006.03
                        • 9875

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Tu bym polemizował
                        Najlepiej to wyrwać pół wypowiedzi i z nią polemizować. Warto tez nie zwracać uwagi kiedy została, ta wypowiedź, napisana.

                        A więc dla jasności przytoczę ją jeszcze raz.


                        Wszystkie lane piwa u pana Edwarda smakują wybornie. Zwłaszcza na ławce przed browarem
                        01-02-2008 23:47
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

                        (1+sqrt5)/2
                        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                        No Hops, no Glory :)

                        Comment

                        • przemo70
                          † 1970-2019 Piwosz w Raju
                          • 2007.05
                          • 1501

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                          Wszystkie lane piwa u pana Edwarda smakują wybornie. Zwłaszcza na ławce przed browarem
                          Polemizował bym z tą całą wypowiedzią dla jasności i nawet z oceną piw z 2008 i wcześniej, ale to jest moje zdanie bo mi piwa z B. EDI w większości wogóle nie podchodzą a warunki do uwarzenia naprawdę dobrego piwa ma p.Edward znakomite i tyle w tym temacie.Pozdrawiam wszystkich o silnych żołądkach
                          Save water, drink beer ...

                          http://www.parowozy.com.pl/
                          http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                          https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

                          Comment

                          • abernacka
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10861

                            #14
                            Bardzo proszę rozwiń swoją myśl na temat pasteryzacji w Edim?
                            Piwna turystyka według abernackiego

                            Comment

                            • kopyr
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2004.06
                              • 9475

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                              Bardzo proszę rozwiń swoją myśl na temat pasteryzacji w Edim?
                              Abernacka jaki masz system wyświetlania postów?
                              Przecież przemo70 nie odpowiadał Tobie, tylko jacerowi, co zresztą poparł odpowiednim cytatem. Przyjrzyj się jeszcze raz dokładnie postowi nr 10.
                              blog.kopyra.com

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X