Piwo gotowe do oceny
Gościszewo, Naturalne
Collapse
X
-
Gościszewo, Naturalne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: co tu dużo pisać-w sam raz-bursztynowy [5]
Piana: no i tu klapa totalna-w 2 wypitych piwach piana tylko zaraz po nalaniu do szklanki, Rycerz pity chwile wcześniej niał dużą czapę-do poprawy!! [2]
Zapach: chmielowy z odrobinką słodowości, lekki i miły [5]
Smak: zupełnie inny niż w Rycerzu. Przeważa goryczka i nie ma słodkawego posmaku. Gorycz idealnie wywarzona, cudo! [5]
Wysycenie: Mimo że nie ma piany to bąbelki ulatują z dna długo i jest ich w sam raz. [5]
Opakowanie: kwestia gustu ale mi się etykiety podobają, takie naturalne bo tłem jest tkanina, na kontrze wszystkie dane [5]
Uwagi: kolejne świetne piwo z Gościszewa, i zupełnie inne niż Rycerz, świetnie się razem uzupełniają. Jestem w raju!
Moja ocena: [4.7]
-
-
Piwo Naturalne to z pierwszej dostawy ze sklepu "SMAK" zachwyciło mnie. Było zupełnie inne niż Rycerz.
Niestety piwo Naturalne z dzisiejszej dostawy "wali" Rycerzem, a to ostatnie jest dla mnie nie do picia już od dłuższego czasu.
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyrektor Wyświetlenie odpowiedziGościszewo wprowadza do Naturalnego kartonik na 10 piw. Kartonik wydaje mi się bardzo wzorowany do tych Amberowskich z Żywym.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTo co, bojkocik?
Comment
-
-
A butelka Koźlaka z Barlana to było wzorowanie czy plagiat? Oczywiście ironizuję, ale to pokazuje, że coś, co odniosło sukces, zawsze znajdzie naśladowców.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor lipowego miodu. Trochę może zbyt jasny, ale ogólnie dobry. Klarowny, bez dodatków [4]
Piana: Piwo prosto z lodówki, ale nie przemrożone. Jednak piana bardzo mizerna. Momentalnie redukuje się do mizernej obrączki. [2]
Zapach: Bardzo przyjemna mieszanka słodowo-chmielowa. Świerzy i zachęcający do wypicia. Nie czuć alkoholu. Bardzo słabe nuty kwiatowe. [4.5]
Smak: Smak naprawdę dobry. Bardzo pasuje mi wyważenie pomiędzy chmielem i słodem. Pozostawia przyjemny, słodowy posmak. Ogólnie piwo kojarzy mi się ze świeżością. Słabo wyczuwalny alkohol. [4.5]
Wysycenie: Słabizna [3]
Opakowanie: Jest dobre, choć pod pewnymi względami średnie [4]
Uwagi: Dzięki dla Piotrrata (o ile dobrze kojarzę) za smaczną wymiankę na Zlocie
Moja ocena: [4.125]MM961
4:-)
Comment
-
-
kradzież praw autorskich
Niestety, ale muszę znowu się odezwać w przykrej sprawie:
motyw na kartonie piwa Naturalne jest lustrzanym odbiciem motywu na pierwszej stronie folderu browaru Amber, jak i na pierwszej stronie www.browar-amber.pl ( strona jaka pokazuje się po weryfikacji wieku )
Motyw ten został wyprodukowany na nasze zlecenie - zapłaciliśmy za projekt, ale i za prawa autorskie do niego.
Szkoda, że niektórzy wybierają drogę "na skróty"...Simon
Comment
-
-
Coś szczęścia nie macie, ale z drugiej strony proszę jak się na Was wzorująSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Simon Wyświetlenie odpowiedziNiestety, ale muszę znowu się odezwać w przykrej sprawie:
motyw na kartonie piwa Naturalne jest lustrzanym odbiciem motywu na pierwszej stronie folderu browaru Amber, jak i na pierwszej stronie www.browar-amber.pl ( strona jaka pokazuje się po weryfikacji wieku )
Motyw ten został wyprodukowany na nasze zlecenie - zapłaciliśmy za projekt, ale i za prawa autorskie do niego.
Szkoda, że niektórzy wybierają drogę "na skróty"...
Swoją drogą, nie wpadłabym na to, że to jakiś zastrzeżony motyw, bo nie jest jakoś wielce oryginalny - ale - fakt jest faktem - zrzynka nawet bez drobnej zmiany!
Kurka, ten Simon jak coś wymyśli zaraz się inne browary za to biorą, tylko czekać jak nam chłopaka zabiorą na głównego dyrektora d/s marketingu w największym koncernie światowym i wtedy będziemy musieli się przestać do niego odzywać
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasna słomka, niczym nie urzeka [3]
Piana: tu również słabizna (niby jest, ale znika jak kamfora), więc pierwsze doznania (wzrokowe) wypadają bladziuchno... [3]
Zapach: tu wreszcie zaczyna się coś dziać ! zapach przyjemny, ożywczy, z wyraźną słodowo-kwiatową nutą [4]
Smak: w pierwszej chwili zaznacza się wyraźna goryczka (dobrze !), ale już po chwili okazuje się, że jest ona dobrze zbalansowana (jeszcze lepiej !); piwo treściwe, bardzo smaczne, bez śladu alkoholu [4.5]
Wysycenie: w porządku [4]
Opakowanie: oj, zabrakło inwencji, zabrakło... nachalne podszywanie się pod amberowskie Żywe raczej zniechęca niż przekonuje, przypadkowym amatorom raczej też nie wpadnie w oko... [1.5]
Uwagi: Jak dotąd moim jedynym doświadczeniem z Browarem Gościszewo był "Rycerz", z którego większość trafiła do zlewu (być może źle trafiłem ?). W tym wypadku jednak reputacja browaru została odbudowana...
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
Comment