Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzychal1
Wyświetlenie odpowiedzi
Gościszewo, Naturalne
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziNiech zgadnę... Rycerz MIODOWY???
Comment
-
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Szkoda że Gościszewo Naturalne cechuje taka nierówność w jakości. Teraz trafiło mi się akurat wysmienite ale wcześniej zdażało mi się trafiać na kwaśno-drożdżowy napój z małym wysyceniem i minimalna pianą. Ale wracając do tego które piję teraz - to naprawde wspaniałe piwo. Być może najlepsze jasne w tym stylu warzone w naszym kraju. Pycha!!!
Comment
-
-
Z innego tematu wynika, że nie ma już tego piwa. Prawdopodobnie piłeś Naturalne Niefiltrowane: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=75768
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko mętne, bursztynowy. Nie za bardzo zachęcający. [3]
Piana: Długo się utrzymuje i gęsta. Dla mnie prawie ideał. [4.5]
Zapach: Słabo wyczuwalny słodowy, nie zachęca i nie odrzuca. Niemniej jednak świadczy o faktycznej naturalności piwa. [3.5]
Smak: Tu pozytywne zaskoczenie. Naprawdę przyjemne piwo. Lekko kwaskowe , delikatna goryczka. Czuć chlebowy posmak i drożdze piwne. O wiele lepsze niż inne pszeniczniaki. [4.5]
Wysycenie: Minimalnie za bardzo wysycone, ale naprawdę minimalnie tylko. Ogólnie jest w porządku. [4]
Opakowanie: Klasyczne opakowanie, jeszcze etykietka informacyjna jest dodatkowo . Kapsel klasyczny złoty jak z lat 70/80 . Etykieta zawiera wszystkie niezbędne informacje. Butelka bezzwrotna co też na +. [4.5]
Uwagi: Dobre piwko, na poprawę zdrowia można akurat jedno wypić. Być może wrócę do niego ponownie, ale raczej na wiosnę najwcześniej.
Moja ocena: [4.05]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2012-01-25, 22:11.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TraczJanusz Wyświetlenie odpowiedziO wiele lepsze niż inne pszeniczniaki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wilko Wyświetlenie odpowiedziSkąd i dlaczego tak? Naturalne nie jest piwem pszenicznym.
Pozdro
Comment
-
-
Ale to nadal nie było pszeniczne
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TraczJanusz Wyświetlenie odpowiedziSorry, ja piłem naturalne "niefiltrowane". Proszę o przeniesienie moją ocenę pod odpowiednie piwo. Ale głupi błąd zrobiłem, naturalne a naturalne niefiltrowane to inne piwa :P.
Pozdro- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Zawsze miałem problem z piwami z Gościszewa, a to skwaśniałe, a to bez gazu, a to znowu coś innego nie tak, mocno się do nich zniechęciłem. Dzisiaj jednak postanowiłem dać Naturalnemu jeszcze jedną szanse, niestety megahiper wysycenie powoduje, że kompletnie nie czuję smaku piwa. W ustach wrażenie jakbym zjadł musującą tabletkę, bąbelki idą nosem, a żołądek powoli puchnie...
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Odgrzeję trochę temat.
Chodzi mi o składniki jakie mogą być w tym piwie. Chciałem sobie takie zrobić i może znajdzie się ktoś, kto może orientuje się jakie składniki na to piwo potrzebuję...??? A może ktoś zna dokładną recepturę..??
Byłbym wdzięczny za pomoc w zbliżeniu się choć trochę to smaku tego piwa.
Comment
-
Comment