Gościszewo, Naturalne

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9800

    #76
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzychal1
    ...jakaś nowość.
    Niech zgadnę... Rycerz MIODOWY???

    Comment

    • krzychal1
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.12
      • 237

      #77
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
      Niech zgadnę... Rycerz MIODOWY???
      Ma to być pils ,prawdopodobna nazwa to GOŚCISZEWO.

      Comment

      • Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13961

        #78
        W 2005 roku oni już tego pilsa robili. Lub też nie robili
        Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • Pery77
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2011.03
          • 142

          #79
          Szkoda że Gościszewo Naturalne cechuje taka nierówność w jakości. Teraz trafiło mi się akurat wysmienite ale wcześniej zdażało mi się trafiać na kwaśno-drożdżowy napój z małym wysyceniem i minimalna pianą. Ale wracając do tego które piję teraz - to naprawde wspaniałe piwo. Być może najlepsze jasne w tym stylu warzone w naszym kraju. Pycha!!!

          Comment

          • Promil03
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2007.10
            • 2833

            #80
            Z innego tematu wynika, że nie ma już tego piwa. Prawdopodobnie piłeś Naturalne Niefiltrowane: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=75768

            Comment

            • krzychal1
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2008.12
              • 237

              #81
              Gościszewo ponownie warzy filtrowaną wersję Naturalnego. Wczoraj w browarze było w sprzedaży( 2,50).

              Comment

              • TraczJanusz
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2011.04
                • 74

                #82
                Ocena z ARTomatu

                Kolor: Lekko mętne, bursztynowy. Nie za bardzo zachęcający. [3]
                Piana: Długo się utrzymuje i gęsta. Dla mnie prawie ideał. [4.5]
                Zapach: Słabo wyczuwalny słodowy, nie zachęca i nie odrzuca. Niemniej jednak świadczy o faktycznej naturalności piwa. [3.5]
                Smak: Tu pozytywne zaskoczenie. Naprawdę przyjemne piwo. Lekko kwaskowe , delikatna goryczka. Czuć chlebowy posmak i drożdze piwne. O wiele lepsze niż inne pszeniczniaki. [4.5]
                Wysycenie: Minimalnie za bardzo wysycone, ale naprawdę minimalnie tylko. Ogólnie jest w porządku. [4]
                Opakowanie: Klasyczne opakowanie, jeszcze etykietka informacyjna jest dodatkowo . Kapsel klasyczny złoty jak z lat 70/80 . Etykieta zawiera wszystkie niezbędne informacje. Butelka bezzwrotna co też na +. [4.5]
                Uwagi: Dobre piwko, na poprawę zdrowia można akurat jedno wypić. Być może wrócę do niego ponownie, ale raczej na wiosnę najwcześniej.

                Moja ocena: [4.05]
                ---------------
                Ocena usunieta z rankingu.
                Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
                Art, Admin

                ---------------
                Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2012-01-25, 22:11.

                Comment

                • wilko
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2008.07
                  • 226

                  #83
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TraczJanusz
                  O wiele lepsze niż inne pszeniczniaki.
                  Skąd i dlaczego tak? Naturalne nie jest piwem pszenicznym.

                  Comment

                  • TraczJanusz
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2011.04
                    • 74

                    #84
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wilko
                    Skąd i dlaczego tak? Naturalne nie jest piwem pszenicznym.
                    Sorry, ja piłem naturalne "niefiltrowane". Proszę o przeniesienie moją ocenę pod odpowiednie piwo. Ale głupi błąd zrobiłem, naturalne a naturalne niefiltrowane to inne piwa :P.

                    Pozdro

                    Comment

                    • Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13961

                      #85
                      Ale to nadal nie było pszeniczne

                      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                      Comment

                      • ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 24004

                        #86
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TraczJanusz
                        Sorry, ja piłem naturalne "niefiltrowane". Proszę o przeniesienie moją ocenę pod odpowiednie piwo. Ale głupi błąd zrobiłem, naturalne a naturalne niefiltrowane to inne piwa :P.

                        Pozdro
                        Musisz to poczynić we własnym zakresie, ocenę wyłączyłem.
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                        Comment

                        • tomolek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.05
                          • 1752

                          #87
                          Zawsze miałem problem z piwami z Gościszewa, a to skwaśniałe, a to bez gazu, a to znowu coś innego nie tak, mocno się do nich zniechęciłem. Dzisiaj jednak postanowiłem dać Naturalnemu jeszcze jedną szanse, niestety megahiper wysycenie powoduje, że kompletnie nie czuję smaku piwa. W ustach wrażenie jakbym zjadł musującą tabletkę, bąbelki idą nosem, a żołądek powoli puchnie...
                          www.ohbeautifulbeer.com

                          www.mateuszdrozdowski.pl

                          „Kwaśny Edi herbu Koreb

                          Comment

                          • becik
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2002.07
                            • 14999

                            #88
                            Nowa szata graficzna, firmowy kapsel, a samo piwo to obecnie poezja
                            Attached Files
                            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                            Comment

                            • kosher
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.04
                              • 2319

                              #89
                              Wszystko fajnie, tylko Twój wpis becik nie w tym temacie gdzie trzeba. Tutaj piszemy o wersji filtrowanej.

                              Comment

                              • Smoogler
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2008.01
                                • 29

                                #90
                                Odgrzeję trochę temat.

                                Chodzi mi o składniki jakie mogą być w tym piwie. Chciałem sobie takie zrobić i może znajdzie się ktoś, kto może orientuje się jakie składniki na to piwo potrzebuję...??? A może ktoś zna dokładną recepturę..??


                                Byłbym wdzięczny za pomoc w zbliżeniu się choć trochę to smaku tego piwa.

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • Prusak
                                  Gościszewo, Lechista
                                  Prusak
                                  Wahałem się długo, nie wiedząc, gdzie umieścić opis, bo Lechista ma dokładnie takie same parametry jak ich Szewc. (E: 11, 6. A: 4,5). Lechista, bo piwo uwarzone dla kibiców Lechii Gdańsk, więc tym bardziej wygląda to na klon istniejącej już marki. Jako że nie pamiętałem już swoich wrażeń...
                                  2024-08-02, 17:26
                                • Javox
                                  Gościszewo, Szewc
                                  Javox
                                  Pils o ekstrakcie 11.6*, alko 4.5%

                                  Chmiele: Hallertauer Mittelfrūh i Hersbrucker.

                                  Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
                                  Lacing - sporo.
                                  Gaz - średni.
                                  Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
                                  Aromat - cytrusy i zbożowość....
                                  2024-07-15, 13:56
                                • Javox
                                  Gościszewo, Krzyżackie Ogrody
                                  Javox
                                  Piwo białe z tymiankiem cytrynowym.
                                  Ekstrakt 12*, alko 4.6%
                                  Chmiel: Hallertau Blanc
                                  W składzie między innymi: tymianek cytrynowy, kolendra, skórka gorzkiej pomarańczowy Curacao.

                                  Piana - więcej na początku potem pełna grubsza warstewka.
                                  Lacing - nie za dużo....
                                  2024-07-12, 18:17
                                • darekd
                                  Gościszewo, Rzemiecha
                                  darekd
                                  Cold IPA czyli dolna fermentacja, chmiele Mosaic (cryo), Amarillo, Columbus, Cascade

                                  14% ekstr., 5,5% alk.

                                  Aromat - chmielowy (na pierwszym planie żywiczność, trochę cytrusów)
                                  Piana - wysoka, trwałość średnia, zostaje na szkle
                                  Barwa - jasne złoto, prawie...
                                  2024-03-10, 02:38
                                • darekd
                                  Gościszewo, Górołaz
                                  darekd
                                  Browar Gościszewo święci w tym roku 30-lecie

                                  Bock, 16% ekstr., 6,3% alk. W składzie suszone śliwki. Chmiel: Hallertau Cascade

                                  Aromat - na początek nuta kojarząca mi się z klasycznymi polskimi chmielami - ziemista, trochę łodygowa, potem słodowe tony suszu...
                                  2021-11-28, 00:56
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...