Ciechan, Pszeniczne
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Sporo osadu, znaczna mętność, kolor mało intensywny ale to dowód na brak filtracji i mi to odpowiada! [5]
Piana: Dość spora i gęsta, może nie bardzo trwała, ale to raczej nie wielki problem. [4.5]
Zapach: Mało intensywny, ale przywołujący fajne skojarzenia. Na pewno zachęca do konsumpcji. [4.5]
Smak: Bardzo przyjemny, orzeźwiający smak lekkiego pszenicznego piwa. Nie wyczuwa się znacznej goryczki (której nadmiar przeszkadza mi w piwach pszenicznych), za to jest fajny delikatny kwasek i trochę słodyczy. [5]
Wysycenie: Mogłoby być nieco niższe, ale nie jest źle. [4]
Opakowanie: Mogłoby posiadać trochę więcej wyrazu i zdecydowania w sobie. Na pewno ciekawiej wyglądałoby na półce sklepowej. [3.5]
Uwagi: Ciechan to jeden z moich zdecydowanie ulubionych browarów i zarówno ich Wyborne jak i Pszeniczne to znakomite prawdziwe piwa. Kupuję najczęściej w Złotych Tarasach w Warszawie w sklepie ze zdrową żywnością, niestety Ciechana nie jest łatwo dostać w innych miejscach. Ps. Niestety nie pamiętam cen.
Moja ocena: [4.65]Comment
-
Zrobił się z naszego Ciechana rasowy weizen. Kolor w końcu żółto-pomarańczowy, a nie szary, pianka śmietankowa, smak z przewagą goździków, nie za dużo drożdża oraz brak piwnicznych posmaków charakterystycznych dla Ciechana i lubianych przeze mnie w Wybornych, jednak do innych stylów nie pasujących.
Stawiam na uzdatnienie wody (wiem, ja dalej swoje)
Comment
-
Było foto zrobićSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
. To mógłby być eksponat do muzeum w Lwówku
.
Comment
-
Comment
-
-
To nie kapsle, to muszle ostryg. Przecie to Oyster WeizenSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Wczoraj w moim osiedlowym sklepie z pełną oferta Ciechana po raz drugi zabrakło pszenicznego.
Gdy zapytałem co sie dzieje, powiedziano mi, że Ciechan chwilowo wstrzymał produkcję Portera i Pszenicznego, ze względu na dłuższy proces, ograniczone moce przerobowe i zwiększony popyt na inny segment (wyborne).
Poleciałem do drugiego sklepu z pełną ofertą Ciechana wykupić wszystkie pszenice, a tam zostały sie tylko 2 szt.
Czy ktoś coś wie w tym temacie?
Dla mnie pszenica ciechana to piwo nr 1 i trochę się zaniepokoiłem.Comment
-
Jeżeli chodzi o portera (mówimy cały czas o Ciechanie), to na Płockiej jest, jest też wyborne, mocne, stout, chyba ostatnio miodowego nie było.Ostatnia zmiana dokonana przez Rycho_128; 2009-04-17, 10:30.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment