Bardzo dobra pszenica o bogatym aromacie z dominującą nutą cytrynową, sporymi goździkami i fajnym nagazowaniem. Klasyka. Duże brawa za promowanie stylu na polskim rynku.
Ciechan, Pszeniczne
Collapse
X
-
Te wszechobecne kłosy są już nudne. Stylistyka kojarzy mi się z ilustracjami z książki dla młodszych nastolatków. Ogólnie słabizna.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziNowa szata graficzna Pszenicznego.
Jakoś ciężko mi sformułować opinię. Wygląda nowocześniej, ale traci ciechanowski klimat.
(źródło: Facebook)"Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziNowa szata graficzna Pszenicznego.
Jakoś ciężko mi sformułować opinię. Wygląda nowocześniej, ale traci ciechanowski klimat.
(źródło: Facebook)
Comment
-
-
Zmiany opakowań Wybornego, Mocnego i Miodowego były subtelniejsze i mnie bardziej odpowiadały. Ta etykieta jest bardziej rewolucyjna w stosunku do poprzedniej i moim zdaniem trochę mniej gustowna. Chociaż jak zauważył Cyborg z MIodowym już go nikt nie pomyli co raz mi się zdarzyło
Comment
-
-
Moim skromnym zdaniem nie powinno zmieniać się logotypów a szczególnie w przypadku gdy dany produkt jest dobry i sprawdzony jak u piw Ciechana.
Etykiety Ciechana są bardzo rozpoznawalne i utrwalone w świadomości wielu piwoszy.
Zmiana spowoduje zatracenie tego waloru rozpoznawalności.
Dla mnie podobne etykiety z innym tylko kolorem to była zaleta i wyjątkowość marki.
Po obecnej zmnanie na pocieszenie pozostaje krawatka z charakterystycznym lwem.Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jack75g Wyświetlenie odpowiedziPo obecnej zmnanie na pocieszenie pozostaje krawatka z charakterystycznym lwem.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny, bardzo mętny, jasnopomarańczowy. [4]
Piana: Wysoka i obfita przy nalewaniu. Za mało zbita i dość szybko opadająca. Zostawia kożuszek i minimalne zacieki na szkle. [3.5]
Zapach: Drożdżowo-goździkowe, z dodatkiem czegoś przypominającego mi kolendrę. Bananów nie czuję, czytrusów również nie. Dziwny zapach jak na pszenicę. Nietypowy. [4]
Smak: Smak również nie jest typowo pszeniczny. Przypomina mi mix piwa pszenicznego z Lubuskim - ze względu na "masełko" w smaku i podobną goryczkę - dziwne i zaskakujące skojarzenie. Więcej jest bananków niż w zapachu, piwo jest dosyć słodkie. Cytrusowa kwaskowość wyczuwalna, ale gdzieś daleko w tle. Nie jest to orzeźwiająca pszenica. Pije się ją dosyć ciężko. [3.5]
Wysycenie: Niskie, przez co piwo wydaje się dosyć gęste i ciężkie. Za cieżkie jak na pszenicę. [3.5]
Opakowanie: Seryjna etykieta Ciechana, bardzo podobna do Miodowego (kolega się kiedyś pomylił i ubolewał, bo nie lubi pszenicy, ale mu pomogłem) Na kontrze wszystkie informacje podane. Kapsel browarów regionalnych. [4]
Uwagi: Przy stosunkowo wysokiej cenie otrzymałem piwo udane, ale nie do końca trafiające w mój gust. Po dobrym pszeniczniaku oczekuję czegoś innego.
Moja ocena: [3.725]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Dzieki Ciechanowi powrocilem do piw pszenicznych i bardzo mi sie z tego powodu ciesze
Co do nowej grafiki, dzisiaj go w sklepie niepoznalem i o maly włos kupilem inne piwo
Kwestia przyzwyczajenia, jest OK chociaz nie wiem po co ta zmiana. Tło ladne, pszenica tez ale z tym napisem "pszeniczne" jest cos nie tak. Nie tak czcionka, nie ten kolor...
Comment
-
-
Przyzwoite NORMALNE piwo do picia !
Smak zrównoważony, bardzo dobry, imbirowy z nutą goździków i świeżego wiejskiego chleba wyjętego prosto z pieca.
Bardzo gęsta i niewiarygodnie długo utrzymująca się piana, jak bita śmietana z wiejskiego mleka, wprost nie można doczekać się kiedy częściowo zniknie i będzie można napić się, jak później się okazało, tego wspaniałego napoju. Kolor cytrynowo-pszeniczny, mętny taki jak tego typu piwa mają, jak widać na zdjęciu.
Cena 5,39 zł.
Comment
-
-
Pojawiające się czasem komentarze o tym, że piwo było kwaśne/zepsute traktowałem z dużą podejrzliwością i niedowierzaniem. Do wczoraj. Po kilku łykach piwo wylądowało w zlewie. Zakupione w zaprzyjaźnionym sklepie, u ludzi znających się na rzeczy (wyciągnięte z lodówki, data ok) - więc jeśli problem nie powstaje w browarze, to być może w transporcie lub w miejscu magazynowania. Do myślenia daje fakt, że akurat z kilkudziesięciu pszenic wypitych przeze mnie w ostatnich miesiącach, tylko pszenicę z Ciechana spotkało nieszczęście skwaśniałego piwa. Dodam, że inne partie pszenicy z Ciechana pite w różnych odstępach czasu, były ok.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: cytrynowo-pszeniczny, mętny taki jak tego typu piwa mają [4]
Piana: bardzo gęsta i niewiarygodnie długo utrzymująca się piana, jak bita śmietana z wiejskiego mleka, wprost nie można doczekać się kiedy częściowo zniknie i będzie można napić się, jak później się okazało, tego wspaniałego napoju - zasługuje na ocenę 4.9 [4.5]
Zapach: przyjemny goździkowo-mandarynkowy [4.5]
Smak: zrównoważony, bardzo dobry, imbirowy z nutą goździków i świeżego wiejskiego chleba wyjętego prosto z pieca - zasługuje na ocenę 4.9 [4.5]
Wysycenie: prawidłowe [4.5]
Opakowanie: dość ładne, powinno być więcej kłosów pszenicy, na kontretykiecie jest ważna informacja dla osób żyjących w zgodzie z naturą dotycząca butelki, tutaj akurat butelka zwrotna [4]
Uwagi: normalne piwo do picia (nie unijne) - piwo dla koneserów
Moja ocena: [4.45]
Comment
-
Comment