To moje kolejne podejście do tego piwa (tym razem z terminem 23.08.2012) i po raz kolejny nie mogę się do niego zupełnie przekonać. Dominuje słodowość, potem chmielowa goryczka i co? I więcej prawie nic. Niby czuć banany, ale poza tym rozczarowująco płytki smak, nut goździkowych i drożdzowo-chlebowych nie ma niemal wcale. Za słodkie, jakieś takie nijakie. Piwo nie warte swojej ceny. Już wolę nawet pszeniczną Łomżę, czy kwaskowatego Okocimia...
Ciechan, Pszeniczne
Collapse
X
-
-
Warka do września 2012 - kwasior. Niby pasteryzowane (taki napis na kontrze), a już przy nalewaniu walił smród kiszonki. Obrzydlistwo, wylane po powąchaniu, nawet bez próbowania.
Zawiodłem się na całego.Comment
-
W upalne lato niektore piwa omijam szerokim lukiem, bo nie potrafia niekiedy wytrzymac nawet do polowy daty podanej na kontrze. Do takich wlasnie nalezy "Ciechan Pszeniczny"..."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"Comment
-
trafiłem trójkę w totka - od dziś robię na pół etatu...Comment
-
Comment
-
Comment
-
Warka z datą 05.10.12 w moim przypadku niestety kwasiurAle nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
Warka do 27.10 byla wprost genialna pod kazdym wzgledem! Piana gesta jak bita smietana, tworzyla komin ponad szklanka. Zapach i smak wprost wzorcowe. Najlepsza pszenica, jaka pilem w tym roku.
W ciagu ostatniego tygodnia dziennie kupowalem jedno. Niestety w pobliskim sklepie juz zabraklo..."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"Comment
-
Warka do 27.10 byla wprost genialna pod kazdym wzgledem! Piana gesta jak bita smietana, tworzyla komin ponad szklanka. Zapach i smak wprost wzorcowe. Najlepsza pszenica, jaka pilem w tym roku.
W ciagu ostatniego tygodnia dziennie kupowalem jedno. Niestety w pobliskim sklepie juz zabraklo...Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
Obecna warka to termin do 17.12.2012.Nigdy nie ukrywałem,że Pszeniczne od pana Jakubiaka to dla mnie jest numer 1 w Polsce.To piwo jest ciągle takie same(no tylko etykieta się zmieniła trochę) .Zawsze mętne,zupełnie nieklarowne.Drożdże mocno osadzają się na dnie ale wystarczy potrząsnąć butelką i już są w kuflu.Lekkie,mało alkoholowe,idealne na lato ale nawet w listopadzie dobrze wchodzi.Może to bluźnierstwo,ale wolę pszeniczne z Ciechana od Paulanera.Comment
-
Oj tam zaraz bluźnierstwo. Hefe-weizen to mój ulubiony rodzaj piwa i Paulaner nie jest w moim odczuciu żadną świętością. Ot takie poprawne pszeniczne piwo, w którym ciężko się do czegokolowiek przyczepić, ale też trudno się przesadnie zachwycić, bo nudzi właśnie poprawnością, nijakością i brakiem wyrazistości. Dobre a właściwie niezłe i nic poza tymLast edited by chechaouen; 2012-11-16, 18:58.Comment
-
Paulaner to pszeniczny odpowiednik Żywca - nuuuuuuuda do kwadratu. Ciechan to inna liga ale ma w stosunki do Paulanera pewną wadę... jest czasem nierówne. Warka z datą 11.02 lekko kwaśna. Posmaki toffi niestety znikome.Comment
-
Z całym szacunkiem, ale się nie zgadzam. Ciechan co do nierówności ma tylko problem z Lagerowym. Przeważnie jest super, ale czasem jakaś warka jest słabsza. Właśnie piję tę z datą do 21.02. i jest super. No a co do tematu to nie znam słabej warki Pszenicznego. Wychowałem się na Paulanerze, które piłem w Niemczech, później miałem ciągłe dostawy z Bawarii ( głównie Kristallklar z niebieską etykietą). To trochę inny rodzaj bo jest klarowne. Świetne piwo. No a dla mnie Pszeniczne z Ciechana to najlepszy weizen w Polsce i tak zagłosowałem. Wolę go od Paulanera nawet kupionego w Niemczech.Comment
Comment