Jesteście tego pewni? Wątpię, żeby to była moja siła autosegestii, że pite i opisane przeze mnie piwo jest z tego samego rzutu co poprzednie. Szczególnie, że jest wyraźnie inne. W każdym razie to by było ciekawe, na 3 butelki każda zupełnie inna. To ja nie mam takiego rozrzutu.
Ciechan, Pszeniczne
Collapse
X
-
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu. -
Czytam ten temat raz jeszcze, bo czegoś nie ogarniam. To w końcu warka 3 "lepsza" została rozlana czy nie? A jeżeli nie to co mają komunikować sprzedawcom dostawcy? Że jest zmiana smaku, ale jej nie ma więc na razie jest tylko zmiana etykiety, której to zmiany teraz nie powinno być?
Z całym szacunkiem, ale teraz mając zapłacić 3,80 za pszenicznego Ciechana, co to nawet nie wiem co kupuję, moja ręka powędruje obok i kupię amberowskiego koźlaka za 3,10, który zawsze reprezentuje ten sam wysoki poziom.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Wczoraj zakupiłem "Warkę 3". Po dostrzeżeniu osadu na dnie zakręciłem odruchowo butelką i ... wrażenia smakowe mam podobne jak Maidenowiec. Osobiście mocny smak drożdży akurat mi odpowiadał, momentami miałem wrażenie jakbym pił piwo z zawiesiną. Drożdże faktycznie pracują jak na zdjęciu. Piana obfita, długo opadała. W dalszym ciągu dominują posmaki ziemiste.Comment
-
Niezależnie od tego który numerek jest na etykiecie to jest to to samo piwo, inne niż np. dwa tygodnie temu. Świadczą o tym chociażby te drożdże. Na razie wydaje mi się to proste, zamęt zrobi się kiedy pojawi się nastepna warka, dla której była przeznaczona etykieta z numerkiem 3.Ostatnia zmiana dokonana przez kibi; 2007-10-26, 08:38.Comment
-
Hm, w tej sytuacji chyba nieco odczekam (zarówno z zakupem jak i z konsumpcją), aż sprawa się wyjaśni albo ja zrozumiem system numeracji warek ciechanowskiej pszenicy.
A i drożdże przez ten czas opadną...
Kurde, wczoraj miałem w ręku (U Joli) butelczynę z napisem "warka nr 2", i odpuściłem. Do tej pory nie wiem, czy słusznie...Comment
-
Ale zamieszaniechyba mam problemy z przekazem
Warka 1- to co wam nie smakowało
Warka 2 - to co teraz weszło na rynek, ale przez Pana od etykiet okłejona jest numerem 2 i 3
mam nadzieję, że już jest zrozumiałe wszystko.warszawa@ciechan.com.pljeśli masz jakieś uwagi ad produktów Ciechana, ich dytrybucj czy wizerunku zapraszam do korespondencji!!Comment
-
Czy pan od etykiet dostał nagane?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
.
Ja tam (nie chwaląc się) dobrze zrozumiałem twój przekaz:
Jeśli dobrze rozumiem annetkę to warka nr 2 (a licząc z "giełdową" sprzed lat nr 3) została rozlana do butelek i oklejona zarówno etykietami z nadrukiem "warka 2" i "warka 3".
Niezależnie od tego który numerek jest na etykiecie to jest to to samo piwo, inne niż np. dwa tygodnie temu.Comment
-
No niestety, jam kmiot niepiśmienny i niektóre rzeczy trzeba mi tłumaczyć aż do skutku. Ot, dola kmiota.
W każdym razie, dzisiaj druga tura. Wysycenie ok, piana znośna (pęcherzyków czepiać się nie będę, a dywanik pozostaje do końca), natomiast drożdże dominują nad resztą smaku i zapachu. Mimo iż odczekałem by mieć pewność iż wszystkie opadną i starałem się nalewać jak najdelikatniej. W zapachu totalnie dominują, nawet nie byłem w stanie doszukać się czegokolwiek innego, acz mogę to jeszcze zwalić na dzisiejsze zasmarkanie. Natomiast (przypominam, że starałem się wlać ich jak najmniej) w smaku wprowadzają strasznie nieprzyjemną goryczkę. Koniecznie trzeba coś z tym zrobić, może dłuższe leżakowanie?
Emes, 4,50? LichwaSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
.
Może w zamian objaśnij mi coś na czym ja z kolei sie nie znam: czy przetrzymanie tego piwa do terminu przydatności (albo nawet dłużej) może polepszyć sytuację z drożdżami, którą opisujesz ?Comment
-
Już w butelce? Szczerze powiedziawszy nie wiem, pierwszy raz potykam się z półcentymetrowym osadem drożdży w butelce. Raczej nie sądzę by z czasem się poprawiało, raczej przetrzymać z tydzień w lodówce w pozycji pionowej. Sam chyba coś takiego zrobię jako eksperyment.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
-
warszawa@ciechan.com.pljeśli masz jakieś uwagi ad produktów Ciechana, ich dytrybucj czy wizerunku zapraszam do korespondencji!!Comment
-
Warka nr 2 jest sporo lepsza od poprzedniej, właśnie wlałem do szklanki piwo o pięknej, złocisto - pomarańczowej barwie, mętne jak Pan Bóg przykazał, wytworzyło sporych rozmiarów gęstą i zwartą pianę, która w miarę picia opadła, ale do końca trwała na powierzchni w postaci sporej grubości korzucha. Dla mnie Ciechan jest idealnie nasycony, czyli dość mocno, przyjemnie podszczypuje a bąbelki w piwie grają do ostatniego łyka. Zapach to wciąz mankament, dominuje chmiel, lekko wyczuwalne bananowe aromaty. W smaku odpowiedająca mi kwaskowatość, trochę za mocna goryczka, przyjemne drożdżowe posmaki i delikatne posmaki banana. Piwo jest dość lekkie, mało złozone ale pije się przyjemnie. Z niecierpliwością czekam na trzecią Warkę, jeśli będzie o tyle lepsza co druga od pierwszej to juz przebieram nogami.
Jestem niezadowolony z ceny, kupuję je za 3,90 to "trochę" dużo, zważywszy, że mam doskonałego pszenicznego Svyturysa za 3,19 pod domem. Sprzedajacy nic nie wiedzą o warkach i oznaczeniach na etykiecie.Comment
-
Pierwszy raz widzę, żeby rozpoczecie gotowania nowej warki było przez zarząd browaru obwieszczane specjalnym komunikatem na stronie internetowej.
Ale, żeby nie było że się czepiam, to miło, że zadali sobie trud i wyjaśnili zamieszanie z numerem warki. W niektórych browarach nie zawracali by sobie tym głowy.Comment