Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
Wyświetlenie odpowiedzi
Ciechan, Pszeniczne
Collapse
X
-
Natolin "U Grubego". Z Łazów masz tak 20-30minut autemSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziNatolin "U Grubego". Z Łazów masz tak 20-30minut autem
Wypiję nim Twoje zdrowie, jutro właśnie planowałem pszeniczny wieczór...
Comment
-
-
Tylko sprawdź etykietę, bo może jeszcze mają 4 Warkę, która jest nieporównywalnie gorsza. A i nie wykup wszystkiegoSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziTylko sprawdź etykietę, bo może jeszcze mają 4 Warkę, która jest nieporównywalnie gorsza. A i nie wykup wszystkiego
Wieczorem będę testował, mam "na składzie" warkę nr 3, nr 4 i od teraz tę nienumerowaną.
Chodzi mi po głowie koncepcja skonfrontowania tej ostatniej z Tucher-em albo Maisel's-em. Muszę to chyba rozbić na cały weekend... Oj, będzie się działo...
Comment
-
-
Warka V, czyli nienumerowana, jest świetna. Zdecydowanie bananowa, z wyraźną nutą goździkową. Pod tym względem różni się od najlepszej dotychczas, zdecydowanie goździkowej "warki 2". Wysycenie i piana bez zarzutu. Jeśli chodzi o zgodność ze stylem, bez wątpienia różnica wypada na korzyść ostatniej warki. IMO najlepsza jak do tej pory pszenica Ciechana. PolecamLast edited by delvish; 2008-03-01, 02:00."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziPojechałem, zobaczyłem, nabyłem (jedynie dwie flaszeczki, na spróbowanie... ).
Wieczorem będę testował, mam "na składzie" warkę nr 3, nr 4 i od teraz tę nienumerowaną.
Chodzi mi po głowie koncepcja skonfrontowania tej ostatniej z Tucher-em albo Maisel's-em. Muszę to chyba rozbić na cały weekend... Oj, będzie się działo...
I Ciechan to porównanie wytrzymał! Jest oczywiście nieco inny, ale - nawet tak! - zapachowo chyba intensywniejszy.
Gdyby nie to, że w garażu na spożycie czeka sporo różnistych butelek , zanabyłbym od razu więcej. Ale - co ma wisieć, nie utonie...
Teraz piję warkę nr IV. No... różnica jest...
Comment
-
-
Lepiej kupić, cholera wie jaka warka Nr 6 będzieSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brudna słoma, spora mętność. [3]
Piana: Wysoka puszysta, średnio trwała. [4.5]
Zapach: Delikatny, ale wyczuwalny - banany z cytrusami w tle. [4]
Smak: Oszczędny, bez fajerwerków. Trochę bananów, wspomniane cytrusy, wytrawność. ogólnie niezłe, wytrawne. [4]
Wysycenie: Za duże. Gaz wracał ustami, nosem, uszami... [3.5]
Opakowanie: Estetyczne, zgodne z kanonami tego typu piw. [4.5]
Uwagi: Nabyte w Białymstoku na Malmeda. Porównując z ostatnio pitymi Polskimi (mniej lub bardziej) piwami pszenicznymi to wypada najlepiej. Cornelius jest dla mnie zbyt ostry, Okocim zaś mdły, słodkawy. Okocim lepiej wyglądał - ładny pomarańczowy kolorek.
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
A ja miałem przyjemność degustować dziś warkę 4. Ponieważ lubię berliner weisse, wiec wypiłem ze smakiem.
Comment
-
-
Właśnie piję jakąś nienumerowaną warkę. Wnioskuję, że 6, bo data do czerwca. 5 warka była lepsza i pod względem zapachu i pod względem smaku. Nie jest jakaś zła, ale mimo wszystko brakuje do poprzedniego, wysokiego poziomu.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Z tego co mi wiadomo nie będzie już nr warki na etykiecie. Piwo "dorobiło" się smaku takiego jaki miał być.Last edited by arzy; 2008-04-07, 17:07."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
Comment