Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
Wyświetlenie odpowiedzi
Ciechan, Pszeniczne
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziDupa tam równy. Ja wolę żeby raz był genialny, 3 razy przeciętny, i raz kwas, niż 5 razy przeciętny.
Był genialny w kategoriach międzynarodowych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziA Zdrowe skreśliłeś po pierwszym razie kiedy okazało się kwasem. A gdzie czekanie na szansę genialności i trzy krotnej przeciętności? Są równi i równiejsi?
PS: poza tym za kwas mogę podejrzewać złe przechowywanie, za nuty fenolowe, apteczne nie.Last edited by kopyr; 2010-07-29, 10:17.
Comment
-
-
Racja. Ale nie GAB mnie martwi tylko Ciechan. Chciałem dzisiaj zrobić sobie pszeniczne eliminacje ligi europy, zwłaszcza, że w tym roku nie miałem w ustach ciechanowskiej pszenicy. A po tych wpisach to znowu mnie ochota na polskie weizeny odchodzi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziChciałem dzisiaj zrobić sobie pszeniczne eliminacje ligi europy, zwłaszcza, że w tym roku nie miałem w ustach ciechanowskiej pszenicy. A po tych wpisach to znowu mnie ochota na polskie weizeny odchodzi
W czerwcu na II konkursie Bractwa Piwnego w kategorii weizenów startowały: Ciechan, Cornelius i Viva Hel. VH odstawał od pozostałych na minus, natomiast Cornelius zdecydowanie na plus. Ciechan lokował się pośrodku. W swojej opinii nie byłem osamotniony, tak samo uważali obecni w mojej grupie Maciek Chołdrych i Andrzej Olkowski.
Na początku lipca natomiast oboje z żoną mieliśmy ochotę na weizena i oboje na Corneliusa. Niestety, był tylko jeden, więc wspaniałomyślnie go odstąpiłem i wziąłem sobie Ciechana. Cornelius smakował wtedy wręcz modelowo, spokojnie można by go stawiać obok bawarskich pszenic, natomiast Ciechan wydawał się przy nim niczym popłuczyny.
Owszem, zdarzają się dobre warki Ciechana Pszenicznego, ale moim zdaniem nie dorównują one najlepszym, genialnym warkom Corneliusa.
I żeby się administratorstwo nie czepiało: cały czas przeprowadzam analizę porównawczą Ciechana
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziOwszem, zdarzają się dobre warki Ciechana Pszenicznego, ale moim zdaniem nie dorównują one najlepszym, genialnym warkom Corneliusa.
I żeby się administratorstwo nie czepiało: cały czas przeprowadzam analizę porównawczą Ciechana
A co jest dla Ciebie głównym atrybutem genialnego pszeniczniaka, bo dla mnie zdecydowanie 4-winylo-gwajakol.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA co jest dla Ciebie głównym atrybutem genialnego pszeniczniaka, bo dla mnie zdecydowanie 4-winylo-gwajakol.
A ten genialny lipcowy Cornelius pochodził z warki z datą ważności do 18 grudnia.
Comment
-
-
Zgadzam się z Twilim. Nie rozumiem kopyrowych zachwytów nad Pszenicznym Ciechanem. To niezłe piwo, ale nie rewelacyjne, a taki bywa (znowu zgoda z Twilim) Cornelius WeizenWszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Proponuje jeszcze "wodnisty" zamienić na nazwę związku chemicznego i już nikt niczego nie zrozumie. Nie można napisać, że w piwie pszenicznym ceni się smaki goździkowe, bananowe itp., tylko trzeba od razu walić wzorami chemicznymi, żeby było niby profesjonalnie.
Nie jest to zarzut do przedmówców tylko krytyka tendencji, która pojawiła się ostatnio na forum.Last edited by YouPeter; 2010-07-29, 13:10.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziProponuje jeszcze "wodnisty" zamienić na nazwę związku chemicznego i już nikt niczego nie zrozumie. Nie można napisać, że w piwie pszenicznym ceni się smaki goździkowe, bananowe itp., tylko trzeba od razu walić wzorami chemicznymi, żeby było niby profesjonalnie.
Nie jest to zarzut do przedmówców tylko krytyka tendencji, która pojawiła się ostatnio na forum.
A żeby było poważniej, to można napisać tekstura niska, puste w smaku.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziJa trafiłem na genialnego Ciechana kilka razy, na Corneliusa nigdy, ale tego drugiego ze względu na cenę pijam bardzo rzadko.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziOwszem, zdarzają się dobre warki Ciechana Pszenicznego, ale moim zdaniem nie dorównują one najlepszym, genialnym warkom Corneliusa."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Sprawdzony zatopiony. Do zeszłorocznego poziomu to Ciechanowi baaardzo daleko. Ani octanu izoamylu ani 4 winylo-gwajakolu w nadmiarze nie ma. Puste w smaku, tekstura niska
Za cenę poniżej 4 zł wybieram Velena z Cernej Hory a jak dołożę 80 groszy to mam wybór wyśmienitych pszenic frankońskich.
Kurcze, to lato jakieś takie nie sprzyjające małym browarom o ustalonej marce. Konstancin pożegnałem po zaprzestaniu warzenia Zdrojowego i wpadkach z Jasnym Pełnym i Lekkim. Teraz na dłuższy czas robię "pa, pa" Ciechanowi - poziom Wybornego i Mocnego był wysoce niezadowalający a Pszeniczne przelało czarę goryczy (ale żeby tam jaka goryczka była? )
Comment
-
Comment