Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kranu
Wyświetlenie odpowiedzi
Ciechan, Pszeniczne
Collapse
X
-
Tak to jest jak się kupuje w Tesco z koszyka końcówki życia
Wypiłem tą pszeniczną cytrynkę w ilości 2 butelek bo były orzeźwiające i zero reakcji jakikolwiek ze strony organizmu.
Za te 2zł to i ta cytrynowa wersja była opłacalna w kupieniu :]Last edited by dlugas; 2013-12-19, 19:37.
Comment
-
-
Ten Twój trzeci raz to był zepsuty.
Jest to piwo najmniej kwaśne porównując je z innymi i bardzo bananowe.
Wypiłem gdzieś 20-30 różnych hefeweizenów, głównie z Niemiec, ale ta warka do 19.01.14 jest jak zwykle świetna, jak zresztą wcześniejsze.
Nigdy nie zawiodłem się na tym piwie.
Bez kwasu i goździków. Za to słodycz i banany. Od goryczki to jest IPA.
Comment
-
-
[QUOTE=DariuszSawicki;1159390]Ten Twój trzeci raz to był zepsuty.
/QUOTE]
Wiem, wiem, ale pomimo tego nadal mi smakowało.
Bez kwasu i goździków. Za to słodycz i banany.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nieklarowne żółte. [4.5]
Piana: Gęsta, trwała. [4.5]
Zapach: Dosyć intensywny, dominują banany, za nimi lekkie goździki. Lekki drożdżowy posmak. Wysoka pijalność. [4.5]
Smak: Treściwe acz orzeźwiające. Dominują tak jak w zapachu banany, goździki są pod nimi ukryte. Kwaskowatość na umiarkowanym poziomie. [4.5]
Wysycenie: Umiarkowane tak jak lubię. [5]
Opakowanie: Butelka zwrotna, estetyczna etykieta i podane podstawowe informacje. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.5]
Comment
-
-
Znowu trafiłem nie niezbyt dobrą warkę (01.05.14), piwo po solidnym wymieszaniu jest mętno-żółte, w zapachu odrobinkę banana, drożdże i guma balonowa.
W smaku zaskoczenie in minus, agresywne w smaku, kwaskowate (nie kwaśne), dosyć ciężko się to piło...
Przechowywane było na pewno dobrze, bo brałem dobrze schłodzone ze sklepowej lodówki.
Trzeba było wziąć o ponad złotówkę tańszego Primatora...Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
@Mario_lopez
sam pije warke 01.05 i nie odczuwam tych defektow co ty, mimo ze bralem z tesco z polki, nie bylo chlodzone w sklepie, w smaku dominuje banan i guma balonowa
smaczne piwko, w dalszym ciagu deklasuje paulanera o kilka dlugosci (tego pilem wczoraj)
Comment
-
-
Ostrzegam przed warką z datą 24.05.2014. Pełno tego np. w warszawskich Tesco (piwa z tą datą widziałem i w Tesco na Gocławiu i na Stalowej). Skusiłem się na promocję (to -15%). Piwo zepsute, obie sztuki, które zakupiłem. Po otworzeniu wybuchło, w smaku klimaty jabolowate, słodycz wymieszana z kwaskiem i zgniłymi jabłkami. Z pszenicą mało wspólnego. Dziękuje za taką promocję
Comment
-
-
minęło prawie siedem lat
pamiętam radość i nadzieję
gdy to piwo miało się pojawić
a potem regularną huśtawkę formy
z jej powodu nigdy nie weszło
na stałe do mojego piwospisu
jak to jest, że przez tyle lat
ciechanowska pszenica
pozostaje niestabilna?veni, emi, bibi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chechaouen Wyświetlenie odpowiedziOstrzegam przed warką z datą 24.05.2014. Pełno tego np. w warszawskich Tesco (piwa z tą datą widziałem i w Tesco na Gocławiu i na Stalowej). Skusiłem się na promocję (to -15%). Piwo zepsute, obie sztuki, które zakupiłem. Po otworzeniu wybuchło, w smaku klimaty jabolowate, słodycz wymieszana z kwaskiem i zgniłymi jabłkami. Z pszenicą mało wspólnego. Dziękuje za taką promocję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedziminęło prawie siedem lat
pamiętam radość i nadzieję
gdy to piwo miało się pojawić
a potem regularną huśtawkę formy
z jej powodu nigdy nie weszło
na stałe do mojego piwospisu
jak to jest, że przez tyle lat
ciechanowska pszenica
pozostaje niestabilna?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chechaouen Wyświetlenie odpowiedziOstrzegam przed warką z datą 24.05.2014. Pełno tego np. w warszawskich Tesco (piwa z tą datą widziałem i w Tesco na Gocławiu i na Stalowej). Skusiłem się na promocję (to -15%). Piwo zepsute, obie sztuki, które zakupiłem. Po otworzeniu wybuchło, w smaku klimaty jabolowate, słodycz wymieszana z kwaskiem i zgniłymi jabłkami. Z pszenicą mało wspólnego. Dziękuje za taką promocjęJUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
-
Mnie przeleżało się tylko kilka dni jedno z datą 28.5.14
Piana - duża, wolno opadająca. Dłużej ok. o,5 cm.
Barwa - jasno-żółto-mętny.
Aromat - banan na kwasku cytrynowym
Gaz - średni.
Smak - lubię kwaśniejsze więc jest ok. Dłuższe trzymanie to kierunek w Berliner Weisse
Ogólnie spoko ale mało "lepszych" smaczków. Zmrożone w upał będzie "robiło robotę"
Grafika bez zmian.
Comment
-
-
No ja też dobrze zapamiętałem swojego ciechana mającego "kilka dni po"
Taka mocno cytrynowo-bananowa pszenica.
orzeźwiająca i fajnie kwaśna.
No, ale kupiłem poniżej 2zł i wiedziałem że może być już coś nie halo.
ja polubiłem ten smak :]
Comment
-
Comment