Czarnków, Noteckie Jasne (Pasteryzowane)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • granat862
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.12
    • 945

Dzis wersja pasteryzowana.
    W smaku bardziej słodowe, brakuje mi tu goryczki jaka była w wersji niepasteryzowanej.
    Z datą do 27.01.2010
    Zdcecydowanie wole wersję NP
    Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• Samoglow
      • 2007.07
      • 606

A ja Ci się przyznam, że pewnego dnia zrobiłem sobie test. Kupiłem pasteryzowane i n/p w samym browarze w Czarnkowie, oba lekko schłodziłem i otworzyłem jednocześnie, nalałem do identycznych szklanek i piłem na przemian. Nie potrafiłem znaleźć różnicy, ewentualnie wydawało mi się, że może to niepasteryzowane jest ciut bardziej drożdżowe, ale taka różnica może z powodzeniem wystąpić w różnych warkach. Moim zdaniem była tak nikła, że można było bez problemu je ze sobą pomylić.
      P.S Oba były pyszne
      Last edited by Samoglow; 2009-10-08, 23:02.

Comment

• Mikko
        • 2008.12
        • 583

Dla mnie różnica jest i to duża - niepasteryzowane jest delikatniejsze w smaku , który dochodzi dopiero po kilku łykach. Zdecydowanie, mniej 'słodkie' i drożdżowe. Pasteryzowane, dla mnie smaczniejsze, ma duuuużo pełniejszy smak.

Comment

• YouPeter
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.05
          • 2379

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo ładny, jasno złoty, pasujący to tego rodzaju piwa. [5]
          Piana: Biała, średnio ziarnista, przez jakieś 2-3 minuty wysoka na 2 centymetry, później pozostaje w postaci cienkiego kożuszka przez cały czas picia. Nie pozostawia śladów na kuflu. [4]
          Zapach: Świerzy chmielowo-słodowy, w oddali czuć drożdże. [5]
          Smak: Jedno z najlepszych piw tego gatunku z polskich browarów. Smakowo przypomina mi trochę Książęce z Lwówka. Bardzo dobre połączenie chmielowo-słodowego smaku z przewagą tego pierwszego oraz pojawiającym się po chwili chlebowym posmakiem. Goryczka po prostu idealna. [5]
          Wysycenie: Na dobrym poziomie. [4]
          Opakowanie: Opakowanie jak dla mnie genialne. W starym PRL-owskim stylu. Wszystkie ważne informacje znajdują się na etykiecie. Kapsel dedykowany, wzorniczo bez rewelacji. [5]
          Uwagi: Zakupione w Piotrze i Pawle w Chrzanowie za 2,20 zł. Szkoda, że tak słabo dostępne bo z pewnością było by w czołówce pijanych prze zemnie piw.

Moja ocena: [4.85]
          Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Samoglow
            • 2007.07
            • 606

Odwiedź sklepy Real. Tam nie dość, że jest łatwo dostępne, to jeszcze kosztuje 1,49, a nie 2,2

Comment

• YouPeter
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.05
              • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Samoglow
              Odwiedź sklepy Real. Tam nie dość, że jest łatwo dostępne, to jeszcze kosztuje 1,49, a nie 2,2
              No niestety do najbliższego Reala mam z 15 km, ale przejeżdżając w pobliżu na pewno sprawdzę. Dzięki za informacje.
              Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• keto
                Porucznik Browarny Tester
                • 2009.07
                • 388

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Samoglow
                Real Warszawa Okęcie, brak tego piwa
                Pozdrawiam
                Artur

Comment

• major_bien
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2005.03
                  • 48

raczej na mazowszu nie trafia do Reala, zawsze sprawdzam nowośći w grochowskim Realu i sa same koncerniaki

Comment

• Candlekeep
                    • 2007.11
                    • 367

Ja kupiłem Noteckie (a takze Noteckie Ciemne) w Piotrze i Pawle. Wpradzie to było w Koszalinie, ale może i na Mazowszu w tej sieci jest szansa kupić?
                    Sam ostatnio nie byłem w podwarszawskich Piotrach i Pawłach, ale pozostawiam to jako trop do sprawdzenia...

Comment

• picek
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.10
                      • 16

Nie piłem jeszcze tak dobrego piwa . Jako laik mam małe doświadczenie (głównie koncernowe i kilka regionalnych) ale i tak sądzę, że jest super. Fajny jasny kolor, lekka gorycz i ogólnie delikatne w smaku. Szkoda tylko tej pianki, mogłaby się dłużej utrzymywać. Podoba mi się bardzo etykieta, taka fajnie stylizowana na piwo z dawnych lat.

Dodam jeszcze, że kupiłem swój sześciopaczek w Makro w Szczecinie. Wersja pasteryzowana.

Comment

• Candlekeep
                        • 2007.11
                        • 367

To ja piłem (5 pimut temu napisałbym jeszcze, że piję) z bączka wersję niepasteryzowaną. Stąd - nie mogę ocenić koloru ani piany. Ale poświęcam te doznania na rzecz frajdy picia prosto z tej pięknej, pękatej buteleczki

Comment

• major_bien
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2005.03
                          • 48

w Piotrze i Pawle bywa... kupowałem w Markach koło Ikea, byc może widziałem tez w Jankach. Bywa w mniejszych sklepach np: "Rodzinka Bis" na Pejzażowej 2a lub na ul. Koszykowej 53 sklep "Jola"

Comment

• Seta
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2002.10
                            • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika picek
                            Nie piłem jeszcze tak dobrego piwa . Jako laik mam małe doświadczenie (głównie koncernowe i kilka regionalnych) ale i tak sądzę, że jest super.
                            I dobrze sądzisz, bo to super piwo jest...
                            Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• Tibor_Ferenczy
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2009.03
                              • 28

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Candlekeep
                              Ja kupiłem Noteckie (a takze Noteckie Ciemne) w Piotrze i Pawle. Wpradzie to było w Koszalinie, ale może i na Mazowszu w tej sieci jest szansa kupić?
                              Sam ostatnio nie byłem w podwarszawskich Piotrach i Pawłach, ale pozostawiam to jako trop do sprawdzenia...

Na pewno jest dostępne w Blue City i w Markach. Dzisiaj kupiłem i właśnie spożywam

Comment

• Candlekeep
                                • 2007.11
                                • 367

Ha! Czyli nawet nie trzeba daleko jechać. Dobre wieści zawsze miło czytać

Comment

Przetwarzanie...