Piwo gotowe do oceny
Sulimar, Cornelius Weizen Bier
Collapse
X
-
Sulimar, Cornelius Weizen Bier
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Arcie drogi - a gdzież to cudo można nabyć?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedziArcie drogi - a gdzież to cudo można nabyć?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Najmocniejsza strona Corneliusa. Bardzo ładny kolor, który od razu nam mówi, że mamy do czynienia z pszeniczniakiem. [4.5]
Piana: Element, który najtrudniej ocenić, gdyż załapałem się na 1/3 piwa. Z tego powodu była ona niezbyt gruba, ale nie jest to już usprawiedliwieniem dla szybkiego zniknięcia. [3]
Zapach: Bardzo słaby aromat, a wręcz prawie nie wyczuwalny zapach. [1.5]
Smak: Miałem wrażenie, że piję bardzo słabe piwo, które ma góra 2,5 % alkoholu. Nie doszukałem się również żadnych ciekawych nutek smakowych. [3]
Wysycenie: Trochę za słabe ale nie aż tak bardzo żeby przeszkadzało. [3.5]
Opakowanie: Prostota bywa ładna, ale w tym przypadku nie popisano się. Żadnych ciekawych elementów graficznych, a zastosowane rozwiązania powodują, że etykieta nie wyróżnia się niczym. [2.5]
Uwagi:
Moja ocena: [2.55]
Comment
-
-
Załapałeś się na 1/3 piwa i dokonujesz oceny piwa. Wg mnie to nie powinieneś dokonywać oceny tego piwa wręcz żadnego piwa. "Jedna trzecia piwa". To jest niesprawiedliwe wobec jakiegokolwiek piwa i tą ocenę powinieneś wycofać. Chce Ci powiedzieć, że to piwo zajęło drugie miejsce na chmielakach mając 4,73 punktu zaraz za Paulanerem 5,16. www.chmielaki.pl wyniki. Na drugi raz zdobądź całe piwo i dokonaj prawdziwej oceny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwowarAG Wyświetlenie odpowiedzi... Chce Ci powiedzieć, że to piwo zajęło drugie miejsce na chmielakach mając 4,73 punktu zaraz za Paulanerem 5,16. ...
a na chmielakach to niby po całym piwie sędziowie wytrąbili?Last edited by e-prezes; 2007-09-21, 19:10.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwowarAG Wyświetlenie odpowiedziZałapałeś się na 1/3 piwa i dokonujesz oceny piwa. Wg mnie to nie powinieneś dokonywać oceny tego piwa wręcz żadnego piwa. "Jedna trzecia piwa". To jest niesprawiedliwe wobec jakiegokolwiek piwa i tą ocenę powinieneś wycofać. Chce Ci powiedzieć, że to piwo zajęło drugie miejsce na chmielakach mając 4,73 punktu zaraz za Paulanerem 5,16. www.chmielaki.pl wyniki. Na drugi raz zdobądź całe piwo i dokonaj prawdziwej oceny.
I jeszcze klasyka zapodam: jak zachwyca, skoro nie zachwyca? Choćby i tysiąc medali zdobyło, to każdy może mieć swoje zdanie. Po drugie Tyskie też medale zdobywało i to w poważniejszych konkursach - i co z tego, skoro nie zachwyca.
Przyjmij z pokorą tę ocenę, jeżeli jesteś jakoś zaangażowany w produkcję tego piwa, lub z dystansem jeśli Tobie smakuje. De gustibus non est disputandum - my jednak dyskutujemy, ale trzeba trochę wyrozumiałości dla innych zachować.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzijak startują trzy piwa w tym jedno rodem z kraju piw pszenicznych tego gatunku i dwa rodzime w tym jedno, które było kompletnie słabe to jakie miejsce mogło zająć ??
a na chmielakach to niby po całym piwie sędziowie wytrąbili?
Comment
-
-
Nie uważam siebie za profesjonalistę, ale może dzięki temu nie jestem też taki zadufany w sobie. Nie nazwałbym tego czym zostałem poczęstowany końcówką. Ilość skonsumowanego piwa pozwalała w bardzo dużym stopniu na jego ocenę. Koledze PiwowarowiAG życzę więcej pokory oraz zrozumieniu tego, iż dane piwo nie musi przypaść do gustu każdemu!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwowarAG Wyświetlenie odpowiedzi(...) Ocena z chmielaków miała pokazać, że 13 osób pijąc całe piwo dokonało jakiejś oceny. Kolega zaś dostaje końcówkę piwa i dokonuje oceny, brak wg mnie profesjonalizmu.
Zresztą nie wyobrażam sobie tych profesjonalistów z chmielaków oceniających/degustujących w ten sposób piwa z wszystkich kategorii„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Lada moment otwarta zostanie strona poświęcona piwu: www.weizen.pl
Najprawdopobniej wprowadzona zostanie możliwość zakupu online
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pezet Wyświetlenie odpowiedziWłaśnie profesjonaliści nie potrzebują wiele żeby dobrze ocenić piwo
Jak łyk piwa jest niedobry, trudno oczekiwać, że cała szklanka będzie lepsza
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Przelałem z osadem z dna butelki, który to osad ma ciemna barwę. Uzyskałem kolor zdecydowanie w okolicach dunkel weizena, więc za ciemne. [3]
Piana: Czapa formuje się całkiem przyjemna, ale za szybko kurczy się do dywanika. [4]
Zapach: Średniointensywny, bez najmniejszych wątpliwości czuć, że to pszeniczne w stylu bawarskim. Wg mnie dominują nuty bananowe nad goździkowymi, do tego inne owocowe i zapach drozdżyków. [4]
Smak: Odpowiednio treściwe jak na weizena, smak słodowy z posmakami pikantnymi. Delikatna goryczka. Wg mnie dobra średnia dla gatunku. [4]
Wysycenie: Wg mnie nieco za niskie - słabo podtrzymuje pianę i nie dosyć szczypie w język. [3.5]
Opakowanie: Butelka NRW, ładne etykiety i kiepska kontra. Plus za kapsel z nadrukiem. Zdecydowanie wybija sie ponad polska przeciętność. [4.5]
Uwagi: Wypiłem Corneliusa ze smakiem i będę po niego częściej sięgał, jeżeli tylko nadarzy się okazja.
Moja ocena: [3.95]
Comment
-
Comment